FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 12.juni 2020

Hola!

Det er gode og varme dager på solskinnsøya Lanzarote! Lite folk ute på byen, og det er ingen tvil om at butikker, restauranter og barer nøler med å åpne sine dører.
Dagsrevyen på NRK fortalte oss at det blir 20 grader på Kanariøyene i dag fredag; i går torsdag basket vi i 27 grader, og til helga blir det enda varmere, sier lokale værmeldere…vi står han vel av!

Noen utesteder er i full gang med å forberede sommerens utendørssesong, når den nå enn måtte starte:

Ruta 66. Foto: Lanzaroteposten

Flere restauranter og barer har fått lov til å bygge plattinger slik at det blir plass til flere gjester når de en gang åpner. Bildet viser den populære baren Ruta 66 på Avenidaen i Puerto del Carmen. Baren er fremdeles stengt, men så snart de første flyene har lov til å lande åpner vel de også sine dører…

Neste gang du går ut på restaurant på Lanzarote bør du ta med deg mobiltelefonen din.
Flere og flere restauranter har lagt bort papir-menyene, og har satt opp såkalte QR-koder på hvert bord.
Med mobiltelefonen skanner man denne koden, og da dukker restaurantens meny opp på mobilen din.
For å få dette til må man ha lastet ned en QR-app…så nå blir det skanning og antibac før maten kommer på bordet:

Foto: Lanzaroteposten

En av restaurantene som er åpen i Puerto del Carmen er den italienske restauranten El Goloso på shoppingsenteret Biosfera. En dag denne uka møtte jeg de tre medlemmene i bandet «Question» der.

Noen av leserne vet at «Question» er et norsk/italiensk band som i 20 år har spilt på utallige høyfjellshotell i Norge på 70-og 80-tallet før de flyttet til Lanzarote. De spilte i Holmenkollen under «Ragnarock»-festivalen på 70-tallet sammen med blant andre Jahn Teigen. Ett av medlemmene har norsk pass, og snakker flytende norsk.

Nå venter de bare å få lov til å spille igjen på sin faste spillebule, baren Tequila Lounge i Puerto del Carmen; kanskje i juli?

I mellomtiden kan vi se og høre «Question» spille på direkten i kveld kl.20, kl.21 i Norge på Facebook.
Siden du finner bandet på er «Olivier Gianni Paul«. Klikk  der for å komme inn for å høre og se «Question»!

«Question» i Puerto del Carmen. Foto: Lanzaroteposten

Har du lyst til å se og høre hvordan livet er på den største stranda i Puerto del Carmen, Playa Grande akkurat nå?

Da klikker du på pilen i midten av bildet under. Husk å ha lyd på, så du hører bølgene slå…
Skulle det dukke opp uønsket reklame nederst på skjermen underveis, klikker du på X, og reklamen forsvinner. Kameraet på stranda flytter litt på seg sånn ca hvert 10 minutt. Så ta deg en tur på stranda!

Etter flere henvendelser (les: klager) er det noen av leserne som har problemer med å finne igjen artiklene fra Lanzaroteposten når man skal lete de opp på Facebook.

Man behøver IKKE å gå via Facebook for å lese Lanzaroteposten!

Foto: Pexels

På Facebook er trafikken noen ganger stor, og artikler kan «drukne» når flere legger til sine historier på de forskjellige Facebook-sidene.
Som vanlig legger Lanzaroteposten ut en artikkel hver dag. Gå direkte til Lanzaroteposten ved å klikke her: www.lanzaroteposten.com , og legg gjerne denne siden under dine favoritter.
Gjør altså akkurat det samme som når du skal gå inn og se hva nrk.no og vg.no skriver.

Arrorro, en tradisjonell vuggesang som i mange år har blitt sunget av kanariske foreldre til sine barn, er også den offisielle nasjonalsangen på Kanariøyene.
I år ble feiringen av Dia de Canarias, nasjonaldagen på Kanariøyene 30.mai nærmest helt avlyst på grunn av pandemien. Derfor har den kanariske regjeringen bestemt å presentere en ny versjon av denne sangen til minne om ofrene av viruset på øyene.
Sangen framføres av Fuerteventuras mest kjente utøver på timple. Timple er Kanariøyenes nasjonalinstrument. Musikeren heter Domingo «El Colorado» Rodriguez, og han har med seg sine døtre Julia og Ayla.
Videoen ble filmet på slettene Mafasca på Fuerteventura, et sted som fra gammelt av ble knyttet til de dødes sjel. Sangen inneholder også setninger skrevet og framført av dikteren Saulo Toron fra Gran Canaria, som levde fra 1885 til 1974.
Magasinet Gazette Life har oversatt et av versene til engelsk:

And I have to die, o sea, I have to die
Like another wave upon your shore
I´ll deliver my soul to infinity
As infinity would give it to me
Pure and spotless, and one clear night
I´ll shine in the blue, like a star.

 

I dag er det igjen en ny fredagspils i Puerto del Carmen! Forrige fredag var vi to-2 gjester tilstede, men vi er evige optimister, så vi prøver igjen fra kl.19 på restauranten MUSA, mellom Burger King og Hotel Fariones. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast