Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 10.juni 2020

69 personer ble testet tirsdag, alle prøver var negative.

I går tirsdag ble 69 personer testet for smitte. Ingen var smittet. Dermed er det igjen bare tre personer som er koronasyke; to ligger til observasjon på sykehuset og et barn tas hånd av hjemmesykepleien.

Nytt flyselskap begynner å fly fra London til Lanzarote
Foto: Wizz Air

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air vil begynne å fly mellom Storbritannia og Lanzarote.
Wizz Air har tidligere  flydd til Lanzarote fra Budapest.
27.oktober starter selskapet opp en ny rute fra Luton Airport utenfor London til Lanzarote, og skal fly hver tirsdag og lørdag i vinter. Det interessante her er at Wizz Air flyr fra Luton til Bergen og Tromsø. Om dette passer inn med tur til eller fra Lanzarote gjenstår å se.

Allerede i slutten av juni starter Wizz Air med å fly tre dager i uka til Gran Canaria.

Blå flagg gitt til sju strender og en marina på Lanzarote
Foto: Pixabay

Lanzarote fikk denne uka utnevnelsen Blå flagg for sju av sine strender og en marina. Dette er et sertifikat som belønner strender og marinaer når forskjellige miljøkrav oppfylles; det skal være rent vann, og brukernes helse og sikkerhet skal være viktigst. Flaggene gis ut av EUs miljø-og undervisningsorganisasjon FEE.

Etter en uventet inspeksjon i juli i fjor mistet Puerto del Carmen sine fire blå flagg på grunn av dårlig vedlikehold og renhold. I år er strendene Playa Grande, Matagorda, Los Pocillos og Playa Chica (Dykkerstranda) tatt inn i varmen igjen, og har fått sine flagg.
I Costa Teguise fikk strendene El Jablillo og Las Cucharas sine flagg, og i Arrecife har bystranda El Reducto fått det blå flagget. Bystranda i Playa Blanca mistet flagget i fjor, men i år er flagget på plass igjen.

Marinaen Puerto Calero sør for Puerto del Carmen fikk også sitt flagg. Kyststien fra havna i Puerto del Carmen til marinaen Puerto Calero fikk utmerkelsen «Blå løype», en pris som berømmer stier som bidrar til en bærekraftig bruk av kystområder.

Lanzarote og Fuerteventura trenger økonomisk hjelp, men får det ikke

Som Lanzaroteposten skrev om for tre uker siden ba presidentene på de to østligste øyene Lanzarote og Fuerteventura om økonomisk nødhjelp så snart som mulig fra den kanariske regjeringen.

Lanzarote og Fuerteventura er de to øyene som er mest avhengig av turisme på Kanariøyene, og arbeidsledigheten på disse to øyene har gått opp med 55 prosent siden mars. Nesten 62 000 arbeidere på Lanzarote og Fuerteventura er enten arbeidsledige eller permittert, dobbelt så mange som på resten av Kanariøyene.

Selv om begge presidentene på de to øyene tilhører det samme politiske partiet som Kanariøyenes president, PSOE (Arbeiderpartiet), har ikke det hjulpet.
Så lenge turismen ikke er satt i gang igjen tror presidentene på begge øyene at flere firma vil gå konkurs, og at permitterte arbeidere ikke vil bli tilbudt jobben sin igjen, men i stedet bli arbeidsledige. Til lokalavisene sier lederne at de større øyene som Tenerife og Gran Canaria har fått mer støtte enn de mindre øyene.

Det nye Hotel Fariones i Puerto del Carmen…hvordan ser det ut nå?

Det eldste hotellet på Lanzarote er Hotel Fariones i Puerto del Carmen. Det ble bygget i 1967, helt uten naboer, og da så det slik ut:

Hotel Fariones 1967. Foto: Memoria Digital de Lanzarote

Nå har hotellet i nesten tre år vært under oppussing, med mange forsinkelser, politianmeldelser for å bygge uten tillatelser på kommunal grunn og deretter ilagt millionbøter, og en eier som er anmeldt for korrupsjon og kan få 18 års fengsel hvis han blir funnet skyldig.
Hotellet er (kanskje) ferdig oppusset nå? Lysene i ALLE rom og ganger er tent hver natt (den lysregningen vil ikke jeg betale; det må sikkert gjestene gjøre?), og ingen vet helt når de første gjestene kan ønskes velkommen.

Men utenfra ser det hele bra ut, bare ta en titt her når nettsiden Visit Lanzarote lar kameraet gå utenfor hotellet og i nabolaget. Dukker det opp et reklameskilt nederst i bildet, klikker du på X, da forsvinner reklamen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast