Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 9.juni 2020

64 personer testet negativt på Lanzarote i går

Fremdeles er det bare tre personer som er syke av koronavirus på øya. To damer ligger på sykehuset i Arrecife, mens et barn får tilsyn av hjemmesykepleien i landsbyen La Santa.

Vannmangel på Lanzarote
Brune golfbaner på Lanzarote. Dette er fra Puerto del Carmen. Foto: FB/Residents of Lanzarote

Mange av de større hotellene og begge de store golfbanene på øya bruker det som kalles «grønt vann» til å vanne planter, busker og plener. «Grønt vann» er kloakkforurenset vann fra industri og boliger, og som er behandlet i renseanlegg til spillvann. I dag er det nesten ikke «grønt vann» tilgjengelig siden hotellene og andre anlegg er stengt, og det produseres nesten ikke spillvann. Dette gjør at golfbanene og flere hoteller sliter med å holde liv i planter og gress.

25 år med ferja fra Lanzarote til Fuerteventura

Det spanske ferjeselskapet Naviera Armas markerer i år at det er 25 år siden den første ferjeturen over Bocaina-stredet foregikk.
I løpet av disse 25 årene har selskapet Armas fraktet 11 millioner passasjerer og 2,6 millioner kjøretøyer fra Playa Blanca på Lanzarote til Corralejo på Fuerteventura, og tilbake igjen.

Den første ferja mellom Lanzarote og Fuerteventura. Foto: Naviera Armas

7.mai 1995 gikk den første prøveturen med ferja «Volcan de Tindaya», og turen gikk ut fra Corralejo og rundt øya Los Lobos, øya som ligger mellom Fuerteventura og Lanzarote.
2.juli 2003 kom den nye ferjen med det samme navnet, «Volcan de Tindaya», oppkalt etter «Det hellige fjellet» Tindaya nord på Fuerteventura. Det er denne ferjen som trafikkerer strekningen i dag. Ferjen har plass til 700 passasjerer og 100 biler, og topphastigheten er 17 knop, 31,5 km/t.

Det norske ferjeselskapet Fred.Olsen startet opp den samme strekningen allerede i 1989. I 2003 ble den nye katamaranen «Bocayna Express» satt inn på strekningen etter en heftig seiltur fra verftet i Australia.

Puerto del Carmen: Første dag i fase 3

Nettsiden Visit Lanzarote har tatt pulsen på Gamlebyen i Puerto del Carmen den første dagen av fase 3 i går mandag. Forskjellen fra søndag er kanskje ikke så stor? Det er utrolig stille i byen…

 

 

Kaffe og vaffel på Sjømannskirken i dag
Foto: Sjømannskirken

Det dufter nystekte vafler og nytrukken kaffe lang vei når Sjømannskirken i Puerto del Carmen serverer gjestene sine igjen i dag. Dørene åpnes kl.10.30, og holder åpent til kl.13.30.
Er du på øya er det bare å ta seg en tur!
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas, så tar du taxi er det best å si at du skal til Cinco Plazas. Ikke mange sjåfører som vet hvor Sjømannskirken ligge, dessverre…

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast