FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 5.juni 2020

Hola!

Det er gode og varme dager på solskinnsøya Lanzarote. Vi venter på å gå inn i fase 3 på mandag, hvor «friheten» blir betydelig bedre. Hva fase 3 innebærer skrev vi om tidligere i uka, HER.

Foto: norwegian.no

Flyselskapet Norwegian har nå lagt ut nye billetter for å fly direkte fra Oslo til Gran Canaria med retur samme dag fra lørdag 4.juli. I juli flyr selskapet en dag i uka, i august tre dager i uka, og i september seks dager hver uke.
Prisene ligger fra ca 860 kroner til 2 800 kroner hver vei; helt greie priser, med andre ord.

Men jeg vil nok være litt forsiktig med å bestille tur her og nå!
Vi må huske at Norge har et reiseråd om å unngå utenlandsreiser fram til ihvertfall 20.august, en dato som kan forlenges helt fram til 31.oktober, sier de offisielle ekspertene. Under reiseråd-perioden gjelder ikke reiseforsikringen. Spania og Kanariøyene er heller ikke klar for turister ennå.
Det kan være lurt å sjekke regjeringens reiseråd HER, eller selv spørre ekspertene HER.

I dag har vi kommet fram til bil nr.118 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«.

Foto: Lokalavisene/Policía Local

Denne bilen gikk helt rundt og landet på hjulene igjen like ved bensinstasjonen på ringveien LZ-3 ved innkjøringen til hovedstaden Arrecife. Sjåføren kom fra rundkastet uten større skader, skriver lokalavisene.

Det går sakte med åpningen av flere restauranter og barer på øya. En av de mest populære restaurantene for skandinaver i Puerto del Carmen er Tropicana. Den ble stengt FØR viruset kom til øya, og skulle åpne tidlig i mars nyoppusset. Det gikk heller dårlig, og i dag ser restauranten slik ut, som en byggeplass:

Foto: Lanzaroteposten

Vi får bare håpe at den er klar til turistene kommer i løpet av sommeren og høsten!

Det ser ut som at noen satser på aktiviteter denne sommeren, spesielt for de yngste:

Det er Club Deportivo Codigo Cero , Sportsklubben kode null (!) som inviterer barn og ungdommer til aktiviteter i vannet i marinaen Puerto Calero sør for Puerto del Carmen. På programmet står seiling, padling og andre maritime aktiviteter! Det er begrensede plasser, så folk må ringe nummeret på plakaten dersom man er interessert.
Vi går selvsagt ut fra at smitterestriksjonene blir fulgt og respektert!

Foto: Pixabay

Innbyggerne på Lanzarote bruker internett mer og mer. Det spanske telefonselskapet Movistar (Spanias Telenor) legger nå fiberoptiske kabler til mindre landsbyer som El Mojon, Teseguite, Los Valles og Guatiza, og snart er hele øya dekket av fiber, som blant annet betyr høy og sikker hastighet for internett.

Og for de sykkelglade: Kommunestyret i hovedstaden Arrecife har nå laget en meget ambisiøs plan om å bygge et nettverk av sykkelveier på kryss og tvers i hovedstaden. Alle bydelene skal knyttes sammen, og dette skal gjøres for å redusere biltrafikken i de ganske så smale gatene i byen.

Sist fredag hadde vi for første gang siden 13.mars en fredagspils ute på en restaurant. Vi var tre-3- gjester på restauranten MUSA like ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen, med både pizza OG god drikke på programmet:

Foto: Lanzaroteposten

Er du på Lanzarote er du hjertelig velkommen til MUSA fra kl.19 i kveld!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-