Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 6.juni 2020

Torsdag og fredag: Ingen nye tilfeller av smitte. 249 personer ble testet, alle prøvene var negative.

De siste to dagene er 249 personer testet for koronasmitte på Lanzarote. Alle prøvene var negative.
Blant de som ble testet var flere passasjerer fra et fly fra Madrid, og noen av båtflyktningene som kom inn til øya torsdag. Les mer om dette nedenfor.
To kvinner ligger fortsatt på sykehuset i Arrecife, mens en mann er i isolasjon hjemme. Siden helsekrisen begynte i mars er 77 personer erklært friske, mens seks personer døde med Covid 19- smitte på Lanzarote.

De største hotellene på Lanzarote vil holde stengt i hele sommer
Foto: Hotel La Geria, Puerto del Carmen

Hotellforeningen på Lanzarote, Asolan sier til lokalavisene at de største hotellene på øya vil holde stengt i juli og sannsynligvis også i august.
Visepresidenten i Asolan, Paco Martinez sier at dette ikke kommer til å bli lett.
«Vi trenger minst 50 prosent belegg for at vi skal gå i null, og vi er så langt ikke i nærheten av dette tallet. Det ser litt bedre ut i august, men det er for få bestillinger til at de fleste hotellene vil åpne.»

Det største markedet for Lanzarote er Storbritannia. «Det har vært flere døde av Covid-19 i Storbritannia enn i Spania, og deres restriksjoner har ikke vært så strenge som i Spania. Skal vi ta i mot 30 britiske fly som har vært vanlig på for eksempel en travel torsdag på Lanzarote, betyr det at 6000-7000 britiske turister inntar Lanzarote.
Utsetter vi oss ikke for litt fare da?» fortsatte Paco Martinez.

Kanariske turistmyndigheter foreslår at turister fra fastlandet kan trekke reiseutgiftene fra på skatten

Det satses mye på å få spanske turister til Kanariøyene denne sommeren. Federación Turística de Lanzarote, turistforbundet på Lanzarote foreslår nå at spanske turister kan få mulighetene til å trekke fra kostnadene til ferien på skatten. Det foreslås også store rabatter på flyreisene til øyene for spanske borgere i tidsrommet 1.juli til 30.september.

Turistmyndighetene har hatt over 30 møter med europeiske turoperatører

Turistmyndighetene på Lanzarote, Turismo Lanzarote har den siste uka holdt over 30 videomøter med de største turoperatørene på Lanzarote. Deltakerne i møtene har blant annet vært Jet2, TUI, British Airways, easyJet, Iberia og Vueling. Usikkerheten blant turoperatørene er stor fordi ingen vet NÅR man er klar til å starte opp igjen.

Redningstjenesten reddet 48 båtflyktninger utenfor kysten av Lanzarote

Redningstjenesten i aksjon. Foto: Salvamento Maritimo

Torsdag formiddag ble en båt med 48 flyktninger oppdaget omtrent 20 nautiske mil utenfor kysten av Lanzarote. Båten ble deretter slept inn til havna i hovedstaden Arrecife. Ombord var 29 menn, 14 kvinner, hvorav tre var gravide, og fem barn.
Alle blir satt i 14 dagers karantene. De voksne ble overført til et skip stilt til rådighet av regjeringen som ligger ved kai i byen, mens de mindreårige ble overført til flyktningsenteret som er opprettet i ungdomsherberget i La Santa.

Nå krangler nødetatene om hvem som «eier» flyktningene

Da de 48 flyktningene ankom havna i Arrecife torsdag ble plutselig de frivillige hjelperne i den private nødtjenesten Emerlan nektet adgang til kaia. I stedet ble medlemmer av det lokale Røde Kors sluppet gjennom sperringene slik at de kunne ta seg av de utslitte flyktningene.
Dette reagerer ledelsen i Emerlan på, og har levert inn en klage på behandlingen til helsemyndighetene og de ansvarlige fra regjeringen.
Emerlan sier til lokalavisene at de er sjokkert over behandlingen de fikk, men forsikrer alle at de vil fortsette å hjelpe de som trenger det mest på Lanzarote.
Emerlan var organisasjonen som ble tildelt 55 000 euro da det i mai ble holdt en innsamling blant innbyggerne på øya.

Lanzaroteposten mener at det var en uverdig behandling av det frivillige hjelpekorpset torsdag, og håper at dette ryddes opp i så snart som mulig. Lanzarote fortjener at det frivillige hjelpearbeidet blir verdsatt.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast