Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 1.juni 2020

Ingen nye tilfeller av smitte denne helga

Etter at 161 personer ble testet i helga, blant annet de fleste av passasjerene på «smitteflyet» fra Madrid fredag er det ikke oppdaget nye tilfeller av smitte på Lanzarote. Nye tester skal gjøres etter sju dager da det ofte tar ei uke før smitte oppdages.
Dermed er det fortsatt bare to pasienter som ligger på sykehuset, pluss en smittet fra flyet som kom fra Madrid fredag, og som er isolert hjemme.

Avgangsklassene på ungdomsskolen og videregående på Lanzarote møter på skolen onsdag 3.juni
Foto: K.Farmer, unsplash

Kunnskapsministeren på Kanariøyene fortalte på en pressekonferanse søndag at avgangsklassene på ungdomsskolen og videregående på Kanariøyene skal møte på skolen onsdag 3.juni. Dette for at elevene kan få en «pedagogisk avslutning» på sin skolegang før de begynner på en ny skole eller avslutter sin skolegang.
Skolene på Lanzarote ble stengt fra mandag 16.mars.
Resten av grunnskolen og videregående skal fortsette med fjernundervisning via internett fram til skoleavslutningen 19.juni.

Statsministeren i Spania ber om en sjette og siste utvidelse av karantenetid
Statsminister Pedro Sánchez. Foto: es.wikipedia.org

Den spanske statsministeren fortalte søndag at han vil be parlamentet om godkjennelse av en sjette og siste utvidelse av karantenetid i Spania. Den nye perioden skal gå fra mandag 8.juni fram til 21.juni. Statsministeren lover at denne perioden vil være en periode med flere lettelser av tidligere restriksjoner, og gå mot full «frihet» for hele Spania. Saken skal opp i parlamentet onsdag 3.juni.

1.juni innføres fase 3 på øya La Graciosa nord for Lanzarote

De tre Kanariøyene La Gomera, El Hierro og La Graciosa går mandag 1.juni inn i fase 3 som en del av Spanias oppmyking av korona-restriksjonene.
Det ventes at resten av Kanariøyene vil gå over i fase 3 seinest mandag 8.juni.

– Fase 3 betyr blant annet at alle kan være ute når de vil, og så lenge de vil, og bevege seg hvor som helst innenfor regionen. Påbudet om bruk av munnbind fortsetter.
– Uterestauranter kan drives med opptil tre firedeler av maksimal gjestekapasitet, og servering ved bardiskene blir tillatt, så lenge sikkerhetsavstanden mellom gjestene garanteres.
– Hoteller og andre overnattingssteder kan åpne fellesarealene med inntil 50 prosent av kapasiteten.
– Biblioteker, museer og andre kulturinstitusjoner kan åpne med inntil halv kapasitet.

Restauranter kan søke om å få større uteplass

Tias kommune med Puerto del Carmen har invitert barer og restauranter til å søke om tillatelse til å utvide sine uteplasser med inntil 50 prosent. Dette for å skape mer plass for bord og gjester. Denne midlertidige utvidelsen vil gjelde fram til normale tilstander innføres.

Bli med på en spasertur langs Avenidaen i Puerto del Carmen

Nettsiden Visit Lanzarote fortsetter med å filme livet på Lanzarote. Selv om været er fantastisk, og noen få butikker og restauranter er åpne, er det noe som mangler: FOLK!
Denne videoen er filmet langs Avenidaen i Puerto del Carmen 28.mai 2020:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast