Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 4.juni 2020

495 personer testet onsdag på Lanzarote, ingen smitte funnet

Det er ikke funnet nye smittetilfeller på Lanzarote det siste døgnet. Prøver fra 495 personer ble analysert, men alle var negative. Mange av disse prøvene er fra personer som skal opereres i de nærmeste dagene; alle som skal «under kniven» må nå testes først.
To kvinner ligger fortsatt på sykehuset etter å fått påvist smitte, mens en mann er i isolasjon hjemme.

Den spanske regjeringen utvidet karanteneperioden til 21.juni

Den spanske regjeringen fikk flertall i parlamentet onsdag for å utvide en siste karanteneperiode fram til 21.juni. Dette blir den siste perioden med karantenebestemmelser, sier statsministeren, som lover store lettelser i denne perioden. Etter 21.juni vil den kanariske regjeringen selv bestemme hva som skal skje på Kanariøyene, skriver lokalavisene.

Turistministeren i Spania vil invitere turister fra Tyskland og NOEN nordiske land først

Turistministeren i Spania, Maria Reyes Maroto sa i et tv-intervju denne uka at smittesituasjonen i hvert europeiske land vil avgjøre hvilke turister som får komme først til Spania.
Hun sa deretter at Tyskland og NOEN nordiske land ser ut til å være først i køen av turistgruppene som kan komme. Om Storbritannia sa hun at det landet måtte bedre sin smittesituasjon før det kom på tale å slippe britiske turister inn i Spania.
For Norge sin del er det faktisk ikke Spania som bestemmer om nordmenn kan reise. Norge har fremdeles et reiseråd om å ikke reise til utlandet før etter 20.august. Det betyr at reiseforsikringen ikke gjelder før Norge sier REIS!

Det viser seg også at flere europeiske turister vegrer seg å reise på ferie til land hvor man må bruke munnbind på stranda og ved bassenget. Forhåndsbestillingene på ferie i Spania for sommeren og høsten har nesten uteblitt helt.

Varmesøkende kameraer vil måle «tempen» på turistene på Kanariøyene

Alle flyplassene på Kanariøyene installerer nå varmesøkende kameraer som skal ta «tempen» på passasjerer som kommer til øyene. Kameraene vil også bli brukt ved avreise fra Kanariøyene.

Nå skal det spares: Flere turistmål legges ned på Lanzarote

Nå er sparekniven i full gang på Lanzarote!
Direktøren for CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote, Benjamin Perdomo fortalte på en pressekonferanse tirsdag at flere av de offentlige turistmålene på øya nå må stenge eller få nye drivere.

Først og fremst stenges Europas eneste undervannsmuseum, Museo Atlántico utenfor kysten av Playa Blanca sør på Lanzarote.

Foto: Museo Atlántico

For noen år siden begynte den britiske kunstneren Jason deCaires Taylor å plassere skulpturer på havbunnen i Playa Blanca. På 12 meters dyp ble det etterhvert over 300 skulpturer som folk måtte dykke ned til for å se, etter å ha tatt et dykkerkurs først.
Skulpturene ble plassert der uten utgifter for turistmyndighetene på øya. Men noen måtte drive museet, og den oppgaven ble overlatt til CACT.
CACT sier nå at «Museo Atlántico» blir for dyrt å drive.
I fjor ble undervannsmuseet besøkt av i gjennomsnitt 19 personer daglig. Det økonomiske tapet var enormt, kunne direktøren fortelle. Dessuten samsvarer heller ikke dette museet med filosofien til kunstneren Cesar Manrique fra Lanzarote. – Dette er utenlandsk kunst som ikke hører hjemme på Lanzarote, sa direktøren i CACT.

La Casa Amarilla. Foto: CACT

En annen institusjon som nå stenges er Casa Amarilla, «det gule huset» i Arrecife, som tidligere var regjeringsbygget på øya. Nå er huset et utstillingslokale for lokal kunst og kultur, og med en uteplass for konserter og andre aktiviteter.
Den tredje institusjonen som nå blir stengt er det arkeologiske museet i Casa Fajardo i Arrecife. I fjor var utgiftene for å drive museet nesten 200 000 euro, mens billettinntektene var på litt over 5 000 euro.

Det har også gått litt politikk i dette:
I ren Se&Hør-stil skriver lokalavisene at alle disse tre sentrene som nå stenges ble alle startet opp av øyas tidligere president, Pedro San Ginés fra partiet Coalición Canarias. Den godeste Pedro ble kraftig kritisert da regjeringen kjøpte eiendommen som nå huser det arkeologiske museet for 1,6 millioner euro, mens presidenten hadde et forhold til datteren av husets eier…

I følge CACT har regjeringen tapt over 650 000 euro hvert år på å drive disse stedene, og dette er tap som øya ikke lenger har råd til å bære.

I tillegg til å slutte å drive disse tre turistmålene skal det settes i gang sparetiltak ved alle de offentlige turiststedene på øya. CACT regner med å spare inntil 2,6 millioner euro (30 millioner kroner) årlig når disse tiltakene starter for fullt i august.

Restauranten «Bollywood» på Avenidaen i Puerto del Carmen åpner i dag
Foto: TripAdvisor

Den indiske restauranten «Bollywood» på Avenida de las Playas 53 i Puerto del Carmen åpner sine dører igjen i dag torsdag. Åpningtiden er fra kl.17 til 23. Restauranten er stengt mandag og tirsdag. Bord kan reserveres
på tlf (0034) 667 677 964 eller 629 886 708, begge er også whatsapp-nummer.

Sjømannskirken i Puerto del Carmen serverer kaffe og vaffel i dag torsdag
Foto: Liv A Nielsen

Duften av nystekte vafler og nytrukken kaffe kan kjennes i dag torsdag fra kl.10 til 12 på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Er du på Lanzarote kan du likeså godt ta deg en tur! Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast