Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.30, 30.april 2020

Femte dag på rad uten nye smittetilfeller på Lanzarote

Helsemyndighetene på Lanzarote melder torsdag morgen om ingen nye tilfeller av virussmitte det siste døgnet.
Åtte pasienter ble erklært friske, så nå er tallet på «aktiv» syke 21. Fem personer er innlagt på sykehuset, hvorav fire ligger på intensivavdelingen. 16 personer er isolert hjemme.

Sykehuset i Arrecife omorganiserer sin intensivavdeling
Sykehuset i Arrecife. Foto: gobiernodecanarias.org

Det offentlige sykehuset i hovedstaden Arrecife, El Hospital Molina Orosa vil nå gå tilbake til vanlig tjenester etter at tallet på pasienter med koronasmitte går ned.
Da folk begynte å bli syke på Lanzarote ble deler av sykehusets 2.etasje omgjort til intensivavdeling. Målet er nå å gjenoppta annen kirurgisk aktivitet, siden flere av innbyggerne på øya har fått sin vanlige behandling utsatt.
Sjefen for etaten sier til lokalavisa at dersom det skulle komme nye smittetilfeller som trenger intensiv behandling kan intensivavdelingen raskt ble satt i full beredskap igjen.

Yaiza kommune forsterker sosialtjenesten

Sosialkontoret i Yaiza kommune, hvor Playa Blanca ligger har nå ansatt flere medarbeidere for å betjene de økende henvendelsene fra innbyggerne. Flere barnefamilier og enslige har ikke mottatt lønn de siste ukene, og ledighetstrygden fra myndighetene lar vente på seg. Dermed har de gått tom for mat og andre nødvendige varer, og ber kommunen om hjelp.
Ordføreren i Yaiza, Óscar Noda forsikrer at alle som kontakter kommunen og ber om hjelp, vil få den assistansen de trenger.
Yaizas kontaktnummer for sosiale tjenester er 626 603 578 eller 928 83 68 34 , eller man kan bruke e-postadressen social@ayuntamientodeyaiza.es .

Tias kommune (med Puerto del Carmen) mottok 7 500 kilo matvarer fra Matbanken i Las Palmas
Foto: Tias kommune

Tias kommune mottok onsdag 7 500 kilo matvarer fra Matbanken i Las Palmas, Banco de Alimentos de Las Palmas.  I Tias står 420 familier på liste for å motta mat fra kommunen etter at de fleste voksne har mistet jobben sin.
Det var den katolske stiftelsen Cáritas fra deres senter Centro de Cáritas La Bocaina i Puerto del Carmen som stod for distribusjonen.

Vil du hjelpe? Siste sjanse til å bidra i dag torsdag!
Bli med på dugnaden!

Les mer om aksjonen HER.

-Vi kan ikke åpne hotellene på disse vilkårene, sier hotelleierne
Foto: Hotel La Geria, Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev i går, kan hotellene i Spania åpne for gjester på visse vilkår fra 11.mai.
På Kanariøyene kan hotellene kun ta imot gjester fra øyene, og ingen fellesområder kan benyttes. Kapasiteten skal være 30 prosent av det normale.
Dette kan vi ikke godta, sier lederne i den spanske foreningen av hotell og turistboliger , La Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) til lokalavisene.
Det blir som å gå fra permisjon til konkurs. Det er umulig å drive et hotell på denne måten. Vi må ha åpne hotell for alle fra dag en, med full service samtidig som sikkerheten for helsen til ansatte og gjester blir ivaretatt, sier ledelsen i hotellforeningen.
Hotellene i Spania står for 14 prosent av det spanske nasjonalbudsjettet (BNP), med utrolige 120 000 millioner euro i årlig omsetning.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast