Nyheter:

Bli med på dugnad: Fra Norge til Lanzarote!

Det er mange som sliter på Lanzarote i disse dager.

Avisene på Lanzarote skriver daglig om familier med barn, eldre og enslige som har problemer med å få endene til å møtes når måltider, husleie, transport og andre aktiviteter skal betales, og inntektene plutselig er borte. Vanskelighetene blir også større når man er i karantene, og man er mer eller mindre alene i kampen for å overleve.

I Norge er vi vant med at man får hjelp når det røyner på som verst; det har Norge råd og midler til.
Det er litt annerledes på Lanzarote. Mange står utenfor det sosiale systemet, og fanges ikke opp av myndighetene når livet blir vanskelig.
Det er der organisasjonene Cáritas og Calor y Café kommer inn. Caritas er en katolsk humanitær stiftelse som trår til med midler til de på Lanzarote som trenger det mest. Calor y Café er ei varmestue for de hjemløse i hovedstaden Arrecife.

Det er ingen tvil om at disse to hjelpe-organisasjonene trenger økonomisk støtte nå.

Da det kom et forslag inn til Lanzaroteposten fra to gode venner av Lanzarote, Marit og Bjørn fra Gol om å starte en innsamling av penger til de som trenger det mest på solskinnsøya Lanzarote, satte vi ganske enkelt i gang!

Lanzaroteposten tok kontakt med Nordisk Forening på øya, som øyeblikkelig reagerte positivt til forslaget. Nordisk Forening ordnet raskt med VIPPS-konto og bankkontonummer, og kassereren i foreningen, Leif Thuland sørger for at alt går riktig for seg!

Vi tok også kontakt med en annen venn av øya, Morten Hjerpsted i Stavern som laget den flotte og informative plakaten du ser over og under her.

Nå er det altså opp til DEG å bidra med et beløp, stort eller lite, det bestemmer du!
Vi lar aksjonen gå fram til 1.mai, og Lanzaroteposten starter det hele med å overføre de første kronene til aksjonen!

NÅ ER DET DIN TUR!

Hvis det er givere fra andre land enn Norge, kan man bruke bankkontonummeret. Ta kontakt med banken din hvis du trenger hjelp til dette. Bankens navn er Sbanken, N-5020 Bergen, Norge.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast