Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.8.30, 29.april 2020

Ingen nye tilfeller av smitte på Lanzarote

For fjerde dag på rad er det ikke registrert nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote.
Tre personer ble erklært friske det siste døgnet, slik at tallet på «aktive» syke er 29. Seks personer er innlagt på sykehuset, hvorav fire er på intensivavdelingen. 23 personer er isolert hjemme med få eller ingen symptomer.
111 personer ble testet i går, men alle tester var negative.

Spania begynner delvis åpning mandag 4.mai

I går ettermiddag holdt den spanske statsministeren Pedro Sánchez en pressekonferanse om planene for åpningen av Spania. Åpningen er delt inn i fire faser, 0-4.

Hele Spania får gå inn i fase null mandag 4. mai.
Da blir det lov for alle å bevege seg utendørs innenfor fastsatte begrensinger i tid, avstand, alder og antall. Det vil også bli lov å drive med individuell trening. Mindre butikker kan gjenåpnes, det samme med restauranter som serverer mat for levering eller henting.

Statsministeren poengterte at i første omgang er det tre øyer på Kanariøyene, El Hierro, La Gomera og La Graciosa som skal delvis åpnes først. Dette er øyer som er helt fri for smitte. Disse tre øyene går rett til fase en, med start ei uke før resten av landet 4.mai.

I fase en, som starter 11.mai vil gjelde for Lanzarote.
Restauranter med terrasser kan åpne, men det er fullt når 30 prosent av bordene er besatt.
Hoteller og andre overnattingssteder kan åpnes, men ikke fellesområdene. Spesielle restriksjoner vil gjelde, for eksempel at gjestene er bare fra Kanariøyene.
Middels store opplæringssenter kan åpnes. Firmaer som selger landbruksvarer og fisk får åpne med en tredels kapasitet. Religiøse lokaler får gjenåpne med en tredels kapasitet. Sportssenter får åpne med hygieniske særtiltak. Store kjøpesenter kan ikke holde åpent.

Ved fase to, som starter 25.mai kan restaurantenes innendørsservering også åpnes. Da er restauranten full når en tredel av plassene er okkupert. Jakt og fiske kan også begynne igjen.
Også kulturelle samlinger med mindre enn 50 publikummere innendørs og mindre enn 400 publikummere utendørs kan åpnes. Kinoer kan åpnes med en tredels kapasitet.
Enkelte skoler kan åpnes igjen i slutten av mai for «spesielle» aktiviteter.

Fase tre starter 8.juni, hvor diverse sikkerhetstiltak kan lempes på dersom smittevernet virker.
Bevegelsesfriheten økes, og kapasiteten i restaurantene blir større. Likevel vil avstanden mellom bordene opprettholdes.
Alle fasene vil bli nøye vurdert før man går videre med nye forandringer.
Man anbefaler bruk av munnbind når man er ute sammen med flere mennesker.

Statsministeren sier at datoene ikke er annet enn foreløpige datoer, og kan raskt bli forandret dersom det viser seg at en må stramme inn på sikkerheten igjen. Når alle fasene er gjennomført og hvis epidemien er under kontroll i utgangen av juni vil landet gå inn i en ny form for normaltilstand inntil en vaksine foreligger, sa statsministeren.

Det britiske flyselskapet Jet2 starter opp flygninger til Kanariøyene 17.juni
Foto: commons.wikipedia.org

Det britiske flyselskapet Jet2 fortalte tirsdag at det vil begynne å fly fra Storbritannia og Irland til Kanariøyene igjen fra 17.juni.  Dette kom fram etter et møte flyselskapet hadde med presidenten og turistministeren på Kanariøyene.

I begynnelsen vil passasjerene være briter og irer som eier hus og leiligheter på øyene. (Bare på Lanzarote bor
det 8 000 briter og 3 000 irer). Alle passasjerene vil bli helsesjekket før de går ombord.
Billettprisene vil bli ca 33 prosent høyere enn tidligere, da det vil bli færre passasjerer ombord på grunn av restriksjoner.
Selskapet understreker at planene bare blir satt ut i livet dersom sikkerheten kan garanteres for både mannskap og passasjerer.

Flyselskapet Iberia får krisehjelp fra den spanske stat
Foto: Iberia Express

Flyselskapet Iberia har nå endelig fått garantier for lån fra den spanske regjeringen.

Iberia er eid av et britisk-spansk holdingselskap, International Airlines Group IAG, et selskap som også eier British Airways, irske Aer Lingus og spanske Vueling, og som også har vært interessert i Norwegian. Derfor har den spanske stat vært avventende med å gi økonomisk støtte til Iberia, men nå har altså selskapet fått bankgarantier fra Spania.

Iberia har siste året lagt inn bud for å kjøpe et annet spansk flyselskap, Air Europa. Kjøpet venter nå på klarsignal fra europeiske konkurransemyndigheter.
Iberia har hittil flydd blant annet fra Oslo via Madrid eller Barcelona til Lanzarote.

Politiet forsterker vaktholdet når barn er ute
Fra hovedstranda i Arrecife. Bading er ikke lov! Foto: La Voz de Lanzarote

Lokalpolitiet i hovedstaden Arrecife har siden søndag vært ekstra på vakt når barn under 14 år fikk lov til å være ute. Flere barn ble stoppet da de badet i sjøen fra byens badestrand Playa de El Reducto langs strandpromenaden. Barna har lov til å være på stranda, men det er ikke lov å gå ut i vannet.
Dessuten ble det gitt flere advarsler til foreldre som hadde tatt barna med ut lengre enn en kilometer fra hjemmet.

Samtidig har kommunen forsterket renholdet på strendene og andre populære steder for barn og voksne i byen. Stedene blir nå desinfisert, spesielt foran denne helga med to tradisjonelle ute-dager, 1.mai fredag og den spanske morsdagen søndag.

Den asiatiske restauranten «Enjoy» i Puerto del Carmen starter med levering av retter

Den kjente asiatiske restauranten «Enjoy» i Puerto del Carmen begynner kl.13 i dag onsdag med levering av retter på døra til folk. Man ringer eller sender en melding til restauranten med bestillingen. Menyen finner man på denne Facebooksiden: Jinhui Chen . Det er gratis levering med et minimum kjøp til forskjellige steder på øya; se annonsen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast