Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.8.45, 22.april 2020

To nye tilfeller av smitte på Lanzarote siste døgnet

Etter testing ble det oppdaget to nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote de siste 24 timer. Samtidig ble fire personer friskmeldt. Dermed er tallet på «aktive» syke 41. 13 pasienter er innlagt på sykehuset, hvorav seks er på intensivavdelingen. 28 personer med få eller ingen symptomer er i isolasjon hjemme.

Barn under 14 år kan gå turer fra søndag 26.april

Det ble mye styr da regjeringen i Madrid i går tirsdag annonserte at barn opp til 14 år kunne få være med foreldrene til butikken, apoteket eller banken fra og med mandag 27.april.  Senere på dagen ble dette forandret til «å gå turer» i nærheten av hjemmet, uten at voksne er i umiddelbar nærhet. Dette kan skje allerede fra søndag 26.april. Barna kan også trene, uten at regjeringen sier mer om hvordan dette skal gjøres.

«Vi lytter på det folk forteller oss, og derfor forandret vi denne planen. Barna har vært » innesperret» i over fem uker, og trenger nå å få komme seg litt ut, sier regjeringens talsperson.

Samtidig ber myndighetene om at foreldrene tar ansvar og ikke utsetter barna eller andre for smittefarlige situasjoner. I Spania er det 6,8 millioner barn fra null til fjorten år.

Samtidig opplyser Kanariøyenes ekspertutvalg tirsdag at man stadig vurderer nye tiltak for å lempe på restriksjonene for innbyggerne på øyene.

Kroppstemperaturen måles nå på alle kundene før de går inn på supermarkedet HiperDino

Alle kunder som skal handle i butikkjeden HiperDino på Lanzarote må nå få kroppstemperaturen målt før de får lov til å gå inn i butikken. Et måleapparat blir satt opp mot pannen, og dermed blir temperaturen målt. Deretter får man utlevert blå plasthansker som man skal bruke i butikken. Disse hanskene må man så kaste når man forlater butikken.
De fleste av HiperDinos expressbutikker, de såkalte turistbutikkene er nå stengt.
Prisene på de fleste matvarene er satt betydelig ned i matvarebutikkene på Lanzarote, noe som mange er veldig glade for.
Innbyggerne på Lanzarote kan nå kjøpe munnbind til 0,95 euro på apotekene ved å vise sitt medisinske ID-kort. Nye bind kan kjøpes hver tredje dag dersom det er behov for dette.

Arrecife kommune hjelper mer enn 1 600 familier med mat 

Sosialhjelpen i hovedstaden på Lanzarote har økt sine aktiviteter voldsomt den siste måneden.
Etter at stengningen av øya ble komplett 14.mars har over 1 600 familier i hovedstaden fått hjelp med matvarer.
Kommunen opprettet et døgnåpent telefonnummer, 828 68 05 58 slik at innbyggerne som hadde behov for hjelp kunne ta kontakt. Den siste måneden har man mottatt 17 799 samtaler!
Kommunen måtte i all hast ansette 11 nye sosionomer i tillegg til de fem faste ansatte til å besvare samtalene. Samtidig skal sosionomene besøke flere familier i hjemmet for å sjekke situasjonen for henvendelsen.
En del av de som søker om hjelp er ikke registrert som lønnsmottaker eller mottaker av sosial hjelp tidligere. Likevel stilles det ingen spørsmål om lovligheten av oppholdet på øya; nå gjelder det å hjelpe de som lider!

Kunne du tenke deg å hjelpe?
Bli med på dugnaden!

Les mer om dugnaden HER.

Gult varsel for strendene på Lanzarote
Ill: aemet.es

For onsdag 22.april er det sendt ut gult varsel for havområdene utenfor Lanzarote. Det meldes om noe vind, og bølger på opp mot fire meters høyde. Det meldes om temperaturer på maks 25 grader, og lite eller ingen nedbør.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast