Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.9.15, 21.april 2020

Ett nytt tilfelle av smitte oppdaget på Lanzarote de siste 24 timene

Etter testing ble ett nytt tilfelle av korona-smitte oppdaget på Lanzarote det siste døgnet. En pasient ble friskmeldt, så tallet på «aktive» syke er fortsatt 43. Det er 14 pasienter med smitte som er innlagt på sykehuset, med sju av disse på intensivavdelingen. 29 personer er satt i hjemmeisolasjon.

Alle bussene på Lanzarote desinfiseres

Alle offentlige busser på Lanzarote blir denne uka desinfisert. Dette kommer i tillegg til desinfiseringen av alle offentlige bygg og uteområder som bussholdeplasser på øya. Alle bussturene er nå gratis slik at sjåførene slipper å ta i penger.
Lanzaroteposten tror at at denne aktiviteten er med å gjøre øya klar for å lette på forskjellige restriksjoner i nær fremtid.

SAS flyr fra Gran Canaria til Oslo søndag

Den norske ambassaden i Madrid har sendt ut denne meldingen mandag:

Melding til norske borgere i Spania vedrørende flyvninger. SAS har satt opp tre avganger fra Spania til Oslo:

25.04 – Gran Canaria
25.04 – Alicante
26.04 – Málaga

Norske borgere som befinner seg i Spania og som ønsker å reise tilbake til Norge oppfordres til å benytte seg av disse flyvningene. Billetter kjøpes på www.sas.no.
Befinner du deg i Spania oppfordrer vi deg til å registrere deg på www.reiseregistrering.no. Dersom du er kommet hjem til Norge, ber vi om at du sletter din registrering på reiseregistering.no.

Lanzaroteposten vet at det går ett Binter-fly hver morgen fra Lanzarote til Gran Canaria kl.08.00. Dette flyet fylles raskt opp, og plassene er begrenset.

Det kanariske flyselskapet Binter Canarias får 250 000 euro i statlig støtte hver uke under karantenen
Foto: Binter Canarias

Den spanske regjeringen har vedtatt at det kanariske flyselskapet Binter Canarias skal få 250.000 euro
(ca.2,6 millioner norske kroner) i støtte hver uke så lenge stengningen av Spania varer.
Myndighetene har pålagt flyselskapene å redusere flyvninger mellom Kanariøyene, et område hvor Binter har sin hovedaktivitet. Vedtaket om å fortsette med støtten til flyselskapet ble kunngjort i en offisiell melding i forrige uke.
Det var Canariajournalen som første meldte dette.

Naboøya Fuerteventura vil kreve et medisinsk sertifikat som viser at turister ikke er smittet 

Øyregjeringen på Fuerteventura, naboøya til Lanzarote vil kreve et medisinsk sertifikat av turister som viser at de ikke er korona-smittet. Det er den norske nettavisen Canariajournalen som først skrev om dette.

Presidenten på Fuerteventura, Blas Acosta sendte fredag en forespørsel til Spanias regjering om å få innføre obligatorisk smitte-sertifikat når det åpnes for turisme igjen, skriver øyregjeringen i en pressemelding.
Fuerteventura og Lanzarote er de to Kanariøyene som er mest økonomisk avhengig av turismen, som bidrar med 50-60 prosent av bruttonasjonalproduktet på øyene.

Nytt autovern på flere av hovedveiene
Nytt autovern langs hovedveiene. Foto: Cabildo de Lanzarote

Mens trafikken på veiene på Lanzarote har vært minimal, har arbeidet med å forsterke sikkerheten langs veiene vært stort. På hovedveiene LZ-2 fra Arrecife til Playa Blanca, LZ-3 som er omkjøringsveien rundt hovedstaden, og LZ-201 som går gjennom de nordlige landsbyene Máguez og Arrieta har alle fått nytt autovern.
Tilsammen har øyregjeringen (Cabildo) brukt 145 000 euro på dette viktige sikkerhetsarbeidet.

Tryggere veier på Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast