Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.15, 23.april 2020

Mann (69) fra Lanzarote døde av viruset onsdag

En mann fra Lanzarote døde onsdag av koronaviruset. Han var 69 år, og hadde vært innlagt på intensivavdelingen. Dermed har fire personer på Lanzarote mistet livet på grunn av sykdommen.
Den første var en 71 år gammel mann med tysk statsborgerskap, bosatt i Yaiza kommune, den andre var en 80 år gammel brite, og den tredje en 80 år gammel kvinne fra Lanzarote.
Det er ingen nye tilfeller av smitte på Lanzarote.
Torsdag morgen er det 39 «aktive» tilfeller av virussmitte på øya. 11 er innlagt på sykehuset, hvorav fem ligger på intensivavdelingen. 28 er i hjemmeisolasjon med ingen eller få symptomer, og har daglige besøk av helsetjenesten.

Tias kommune vil reise rundt i kommunen med et mobilt kontor
Foto: Tias kommune

I et kommunemøte onsdag bestemte de folkevalgte i Tias at kommunen vil reise rundt med et mobilt kontor for å hjelpe innbyggerne etter at karantene-perioden er over.
Kommunen har allerede en slik varebil, en bil fra Sivilforsvaret som er innredet med møbler og kontorutstyr.
Planen er at dette mobile kontoret skal komme til hvert større sted i kommunen slik at innbyggerne slipper å stå i kø foran rådhuset i Tias. Kontoret vil være fire timer på hvert sted, og ofte vil også flere av kommunens rådmenn delta. Bilen skal også benyttes som et mobilt bibliotek.

Veiarbeidet er i full gang igjen

Etter at myndighetene ga klarsignal til at de fleste arbeidere kunne gå tilbake til jobben igjen har veiarbeidet kommet i gang igjen på Lanzarote. Som Lanzaroteposten skrev om tirsdag har flere hovedveier fått nye autovern.
Nå er man også i full gang med vei-merking hvor både hvit og gul maling blir brukt. Dessuten skal veier med lyssignaler renoveres. Øyregjeringen har satt av nesten 140 000 euro til arbeidet, som skal vare i tre måneder.

Tias kommune redder idrettslagene med ekstra tilskudd
Karateklubben i Tias har fått økonomisk støtte. Foto: Tias kommune

Idrettslagene i Tias kommune sliter med driften. Derfor har kommunen bevilget nesten 100 000 euro (1,1 millioner kroner) som denne uka ble gitt til ni forskjellige idrettslag.
Rådmannen for idrett i kommunen, Mame Fernández påpeker at ”idrettslag gjør et enestående pedagogisk arbeid, og utfører en veldig viktig jobb med å fremme sunne livsstilsvaner gjennom idrettsaktiviteter. Tilskuddene er nødvendige for at de skal kunne fortsette arbeidet. ”
Lagene som fikk tilskudd representerer blant andre aktiviteter som fotball, håndball, tennis, judo, karate og bridge.

30 artister fra Lanzarote har laget en video av sangen «Ikke slutt å drømme», » ‘No dejes de soñar’

30 artister fra Lanzarote har gått sammen og sunget inn sangen » ‘No dejes de soñar’, «Ikke slutt å drømme».
Sangen er laget av Manuel Carrasco, en kjent sanger fra fastlandet. Sangen har blitt godt mottatt på Lanzarote, og en ny sang er under planlegging, denne gang en sang spesielt laget for barna på øya.
Som det står helt først i videoen «Ikke slutt å drømme»:

Så vanskelig som livet er, er det noe som aldri kan tas fra deg; ønsket om å drømme…
(klikk på pilen for å spille av):

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast