Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 20.april 2020

Ingen nye smittetilfeller det siste døgnet

Helsemyndighetene på Lanzarote melder om ingen nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote det siste døgnet.
Det betyr at det fremdeles er 43 «aktive» syke.
Siste døgnet ble 142 personer testet uten at smitte ble funnet. 15 pasienter er innlagt på sykehuset, hvorav sju ligger på intensivavdelingen. 28 personer er satt i isolasjon hjemme med oppfølging av hjemmesykepleien.

Regjeringen på Kanariøyene vil møte beredskapsutvalget tirsdag: Blir det lemping av restriksjoner?

Presidenten på Kanariøyene, Ángel Víctor Torres fortalte på en pressekonferanse i går søndag at han skal møte beredskapsutvalget på øyene tirsdag for å se på om det er noen restriksjoner som det kan lettes på når det gjelder Kanariøyene.
Presidenten sa at det er tydelig at Kanariøyene nå er på vei til «å beseire koronaviruset»,  og at kurven er «tydelig synkende». Likevel understreket han at veien fram til normale tilstander er lang, og at ingen ting vil bli nøyaktig som før.

Lørdag ble helsepersonell og politi som bor på hotell hyllet
Foto: Tias kommune

Mange av de som jobber på sykehuset i Arrecife har flyttet inn på hotell for ikke å utsette andre medlemmer av familien sin for smitte. Det samme gjelder for flere som arbeider i politiet på Lanzarote.
Lørdag ble disse arbeiderne hyllet av andre medlemmer av nødetatene på øya.
Ett av hotellene som brukes som overnattingssted for helse og politi er Hotel Gloria Izaro i Puerto del Carmen.

1 000 munnbind gitt til kommunen av Restaurante Vulcano i Puerto del Carmen 
Fra overleveringen av munnbindene. Ordfører José Juan Cruz står til høyre. Foto: Tias kommune

Onsdag kunne representanter for restauranten Vulcano på Avenidaen i Puerto del Carmen og iskremfabrikanten Fusión Helados CH S.L overrekke 1 000 munnbind til Tias kommune.
Bindene vil bli gitt videre til renholdsarbeidere, drosjesjåfører, Sivilforsvaret og ambulansesjåfører i kommunen. Tilstede ved overleveringen var blant andre ordføreren, José Juan Cruz, som sa at kommunen setter stor pris på dette bidraget. – Dette viser oss nok en gang at vi alle er på vei mot det samme målet, som er å stoppe pandemien så snart som mulig!
Den største produsenten av aloe vera på Lanzarote, Aloe Plus Lanzarote ga fredag 1 000 flasker med desinfiserende håndvask til regjeringen. Produsenten har blandet inn ingredienser fra aloe vera-planten i håndvasken, som gjør at huden ikke blir så tørr ved daglig bruk.  Flaskene blir nå gitt til familier med barn på øya.

Dyrebeskyttelsen fikk domstolens medhold i å gi mat til vill-kattene i Arrecife

Dyrebeskyttelsen måtte gå til domstolene for å få lov til å mate de ville kattene som oppholder seg i hovedstaden Arrecife. I første omgang sa kommunen nei til matingen, men retten ga blant annet dyre-pensjonatet SARA lov til å drive med veterinærpleie og mating i hovedstaden. Også i San Bartolomé kommune med Playa Honda har dyrebeskyttelsen fått tillatelse til å ta vare på kattene. I Puerto del Carmen har to privatpersoner fått lov til å gi kattekolonien i havna i Gamlebyen mat.

Vårrengjøring i Tias og Puerto del Carmen

Det er mange som har brukt tida de siste ukene til rydding av hager og garasjer, og sikkert også litt oppussing av kjøkken og stue og andre rom. Da blir det mye som skal kastes.
Nå tilbyr Tias kommune bortkjøring av større ting som skal kastes; det være seg palmegreiner, gamle kjøkkenbord, bildekk med mer. Da ringer man ganske enkelt ett av telefonnumrene på plakaten under mellom kl.9-14 mandag til fredag:

Også Yaiza kommune med Playa Blanca forbyr at man setter søppel UTENFOR søppelkassen. Det kan bli bøter opp til 3 000 euro dersom man gjør dette:

Vil du være med og hjelpe?
Bli med på dugnaden!

Du kan lese mer om denne dugnaden HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast