Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.30, 19.april 2020

«Aktive» smittetilfeller på Lanzarote ned fra 60 til 43 søndag morgen

Det går riktig vei med hensyn til smittetilfeller på Lanzarote.
Det ble registrert tre nye smittetilfeller på øya fredag og lørdag morgen, og ingen de siste 24 timene. Nå søndag morgen er 33 personer friskmeldt. Dermed er det 43 «aktive» syke  på Lanzarote.
15 personer er fortsatt innlagt på sykehuset, hvorav sju på intensivavdelingen. 28 smittede personer med få eller ingen symptomer er isolert hjemme.

Det spilles bingo på sykehuset i Arrecife!
Foto: Hospitalet i Arrecife

Det høres kanskje utrolig ut, men hver ettermiddag kl.17 spilles det bingo på smitteavdelingen på sykehuset i Arrecife! Det kalles «terapeutisk og motiverende bingo», og staben sier at dette er et populært tiltak  både blant pasientene og de ansatte. – Pasientene føler at de ikke er alene på rommet sitt, når alle gjør noe sammen, sier de ansatte. Du finner en video fra bingoen litt ned på sykehusets Facebookside HER.

Nye regler for Spanias «uteliv» opp til behandling onsdag

Spanias statsminister Pedro Sánchez fortalte lørdag at han foreslår at karantene-bestemmelsene i landet forlenges fra 26.april til 9.mai. Samtidig gir han barn under 12 år lov til å være ute sammen med en voksen fra 26.april. Dessuten sier statsministeren at han overlater til regionenes presidenter å bestemme hvordan de forskjellige distriktene skal håndtere de nye reglene. Forlengelsen av karantenen skal bestemmes eller forkastes i den spanske kongressen onsdag.

Arrecife kommune har servert 9 000 måltider til de som trenger det mest
Menús Solidarios. Foto: Arrecife kommune

Den siste måneden har sosialhjelpen i hovedstaden Arrecife servert over 9 000 måltider til eldre
som bor alene, og til familier med barn uten inntekter.
Det blir over 300 måltider hver dag. Måltidet som serveres kalles » Menús Solidarios», solidaritetsmåltidet, og lages av cateringsselskapet Ampate. Et annet firma, Ca`Mario står for logistikken og leveransene sammen med en rekke frivillige. Kommunen lover at leveransene skal fortsette så lenge karantenen er i virksomhet.

Har du husket dette?
Bli med på dugnaden!

Du kan lese mer om dugnaden HER.

Regnet kom lørdag ettermiddag!

Lørdag ettermiddag kom det et voldsomt regnskyll over den sørøstlige delen av Lanzarote. Spesielt ble hovedstaden Arrecife rammet, og resultatet ble oversvømmelser. Det er måneder siden det regnet så kraftig på øya, og de fleste avløpsrørene var tette av rusk og rask, og greide ikke å ta unna vannet.
På Lanzarote måler de ikke millimeter regn; de sier heller at det kom 14 liter vann per kvadratmeter. Og etter et par timer med nedbør kom sola fram igjen!
Lokalavisa La Voz de Lanzarote var ute og filmet ved innkjøringen til byen:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast