Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.15, 16.april 2020

Ingen nye smittetilfeller registrert det siste døgnet på Lanzarote

For fjerde dag på rad er det ikke oppdaget nye tilfeller av virussmitte på solskinnsøya. Tallet på «aktive» syke er derfor 60. 16 pasienter er innlagt på sykehuset, hvorav sju er på intensivavdelingen. 44 er i isolasjon hjemme.

Siden pandemien startet i mars har helsemyndighetene på Lanzarote foretatt 630 tester av personer som hadde en mistanke om at de kunne være smittet. I begynnelsen ble testene sendt til universitetssykehuset på Gran Canaria for kontroll, men fra forrige uke av kan testene bli vurdert på Lanzarote.

Tallet på familier i Tias (med Puerto del Carmen) som trenger hjelp til å skaffe mat er tredoblet

280 familier i Tias kommune får nå ukentlig mat fra kommunen. Dette er tre ganger så mange som ellers er vanlig. Derfor har kommunen nå inngått avtaler med butikkjedene HiperDino og SPAR om innkjøp av matvarer. Det er også forhandlet fram avtaler med lokale bønder og fiskere som nå skal levere nødvendige og helseriktige varer. Organisasjonen Cáritas har også donert en større pengesum til prosjektet.

Det blir ekstra-undervisning på skolene i sommer…hvis lærerne vil
Tilbake til skolen?

Undervisningdepartementet på Kanariøyene ble i går onsdag enig med skolemyndighetene på alle øyene om å åpne skolene i sommer for elever som vil ha faglig påfyll etter å ha hatt hjemmeundervisning i mange uker. Dette gjelder først og fremst grunnskolen.
Lærernes fagforeninger er i mot forslaget, og sier at både lærere, elever og familier trenger ferie. Lærerne har vært på jobb hjemmefra under hele perioden med karantene, og mener at elevene har fått den undervisningen de har hatt krav på.
Avgangselever på den videregående skolen får standpunktkarakterer ved skoleårets avslutning, men det vil bli avholdt prøver i enkelte fag 1., 2. og 3.juni, i følge skolemyndighetene.

Beskyttelsesmasker er laget i Playa Honda

Medlemmer av nødetatene på Lanzarote, blant annet fra Sivilforsvaret har den siste uka laget 300 beskyttelsesmasker, som har form som et visir. Maskene er laget ved hjelp av 3D-maskiner, og blir nå gitt gratis til de mest sårbare sektorene i helsevesenet på øya.
«Uten tvil, denne krisen fortsetter å få frem det beste i oss. Jeg er så stolt av bidraget og arbeidet som gjøres«, fremhevet øyregjeringens president, María Dolores Corujo Berriel. Se bildet øverst.

Bruktbilprisene på Kanariøyene har falt med nesten ni prosent

Bruktbilprisene falt med 8,9 prosent på Kanariøyene i mars i forhold til samme måned i fjor. Ekspertene tror nå at prisene er i fritt fall. Dette skriver Canariajournalen tirsdag.
De gjennomsnittlige salgsprisene for bruktbiler lå på 5 329 euro i mars. Ancove er en nasjonal paraplyorganisasjon for bilforhandlere, og organisasjonen tror at prisene kan falle med opp til 15 prosent. Koronakrisen vil redusere salget av bruktbiler i 2020 med 23-25 prosent, sier Ancove.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast