Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 9, 2020

Søndag ble flyplassen på Lanzarote stengt, og ferjene sluttet å seile til og fra Lanzarote
Sånn så det ut på flyplassen på Lanzarote. Søndag ettermiddag ble det stopp. Foto: Holidaysright

Flyplassen på Lanzarote ble stengt noen timer søndag ettermiddag på grunn av dårlig sikt. Flyene til Lanzarote ble dirigert over til naboøya Fuerteventura. Også ferjene mellom Lanzarote og Fuerteventura ble kansellert på grunn av dårlig sikt og kraftig vind. Flere avganger med hurtigbåten til La Graciosa ble også innstilt.
Både fly og ferjer skal gå i delvis rute i dag mandag, men sjekk med selskapene om dette. Man kan også sjekke de kanariske flyplassenes status ved å gå til Aenas nettsider (spanske Avinor, på engelsk):

Flere britiske flyselskaper har sendt ut meldinger om at passasjerer vil få beskjed om mandagens avganger. Skal du ut og reise mandag, og ikke har hørt noe fra flyselskapet ditt drar du til flyplassen som normalt.
Calimaen vil mest sannsynlig avta utover dagen og kvelden, og det er fare et par regndråper som vil gjøre rengjøringen av terrasser og biler vanskeligere!
Det meldes nå at karnevalsparaden i hovedstaden Arrecife mandag ettermiddag fra kl.18 går som normalt!

Meldingene om at det er gresshopper på vei til Kanariøyene er FALSKE! Dette melder nødetatene på Kanariøyene, Cecoes 112.

Nasjonalparken Timanfaya ble stengt søndag etter at vinduer ble blåst inn på grunn av vindkastene. Også bussturene inn i selve parken ble kansellert da det ble for farlig å kjøre på de smale veiene. Normal trafikk er ventet mandag.

Det gikk hardt for seg i Timanfaya. Foto: Diario de Lanzarote/FB
Gangveien fra cruisehavna til hovedstaden blir penere
Gangveien blir vakrere. Foto: FB

Nå har arbeidet med å forskjønne gangveien fra cruisehavna inn til hovedstaden Arrecife begynt. Det plantes busker og strøes picon (lavasand) langs gangveien, og blomsterkasser settes opp. Arrecife mottok over 500 000 cruisepassasjerer i 2019, og mange av gjestene spaserte inn til hovedstaden.

Lokalpolitiet i Costa Teguise rydder opp
50 el-sykler beslaglagt. Foto: Lokalpolitiet i Costa Teguise

Som Lanzaroteposten skrev om siste uke ble over 50 el-sparkesykler fjernet fra gatene og fortauene i turiststedet Costa Teguise. Nå har politiet fortsatt med å rydde opp:
Fredag gikk de til aksjon for å fjerne skilt, plakater, møbler og andre gjenstander som delvis blokkerte fortauene i byen. Ordføreren i Teguise var med på oppryddingen, og kom med en unnskyldning til gjestene som hadde blitt plaget av disse hindringene, spesielt de med dårlig syn og bevegelseshemninger. Lanzaroteposten håper at andre kommuner følger Costa Teguises eksempel!

Ras på byggeplass i Puerto del Carmen

Et lagerbygg og ei trapp begynte fredag å rase ut på byggeplassen der det nye kjøpesenteret La Perla i Puerto del Carmen bygges. Arbeidet ble stanset, og flere eksperter ble tilkalt for å undersøke om arbeidet kunne fortsette eller ikke. Ingen av arbeiderne ble skadet, og helga ble brukt til å forsterke området slik at arbeidet kan fortsette denne uka. En kort video viser hva som skjedde:

 

Mikroplasten langs strendene på Kanariøyene kommer fra klær
Foto: Gobierno de Canarias

En ny undersøkelse viser at plastavfall som er mindre enn en millimeter i lengde kommer fra syntetiske materialer som finnes i klær. Disse mikrofibrene skylles ut med avfallsvannet etter vask, og ender opp i havet. Også badetøy avgir fibre. Det er havforskere ved Universitetet i Las Palmas som har samlet data fra seks forskjellige strender på Gran Canaria. Fra før  har forskere funnet ut at de større plastbitene som ender opp på de kanariske strendene kommer med strømmen fra industrien i Nord-Amerika og i Europa.

Nyrenovert 5-stjerners hotell åpnet i Puerto Calero
Secrets Resorts&Spa i Puerto Calero. Foto: secretslanzarote.com

Hotellet som tidligere het Hotel Hesperia i Puerto Calero sør for Puerto del Carmen ble siste uke åpnet etter en større renovering. Nå heter hotellet Secrets Resorts & Spa, har fått fem stjerner og er et hotell bare for voksne.
Eierne er amerikanske og spanske, og arkitektene sier at hotellet har fått et «kanarisk utseende» etter å ha brukt 10 millioner euro, 100 millioner kroner til oppussingen.
Og 20 meter fra hotellinngangen gresser det ofte store flokker med geiter om morgenen…så eksotisk, sier blaserte hotellgjester.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast