Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 3, 2020

Ti personer ufrivillig forgiftet av hasj på restaurant i Arrecife

Ti personer oppsøkte sykehus lørdag etter å ha blitt ufrivillig forgiftet av hasj på en restaurant i hovedstaden Arrecife. Det viser seg at hasjen var blandet inn i en paella (spansk rett) som ble servert de ti. Like etter at måltidet var avsluttet begynte gjestene å bli dårlig med svimmelhet og kvalme, og oppsøkte derfor legevakten på sykehuset. Restauranten benekter all befatning med narkotikaen, og det spanske mattilsynet er koblet inn i saken.

Lanzarote klarte seg bra tross problemer for turismen
Det er fremdeles travelt på flyplassen på Lanzarote.                          Foto: Lanzaroteposten

Turistene fortsatte å besøke Lanzarote til tross for at selskapet Thomas Cook gikk konkurs, og flyselskapet Ryanair kuttet både ruter og baser. I løpet av 2019 kom det og dro 7 292 720 passasjerer via flyplassen på øya, bare en halv prosent færre enn året før. Naboøya Fuerteventura hadde 7,9 prosent færre gjester i 2019. Den største økningen var det øya El Hierro som oppnådde, med over 25 prosent flere gjester i 2019 enn året før.

40 000 cruisepassasjerer til Lanzarote i siste halvdel av januar
«Spirit of Discovery» kommer til Lanzarote fredag. Foto: commons.wikimedia.org

18 cruisebåter kommer til Lanzarote de to siste ukene av januar. Ombord er det tilsammen 40 000 passasjerer. Allerede i dag torsdag 16.januar kommer skipene «AIDAstella», «Zenith» og «Marella Explorer» med 12 000 cruisepassasjerer ombord.
I morgen fredag kommer det splitter nye skipet «Spirit of Discovery» til øya. Dette skipet er 236 meter langt, og ble sjøsatt i 2019. Skipet har 540 lugarer, alle med egen balkong.

4,5 tonn søppel plukket opp fra havnebassenget i Arrecife
Det var mye søppel i Arrecife. Foto: Dykkerklubben Pastinaca/FB

Dykkerklubben Pastinaca i hovedstaden Arrecife brukte en av de siste dagene av 2019 til å rydde bunnen av havnebassenget i byen. Etter at flere dykkere med hjelp av kraner klarte å plukke opp bildekk, traktordekk, stål og plast, ble flere containere fylt opp på kaia. Tilsammen ble 4 500 kilo søppel plukket.

Vueling starter direkte rute fra Lanzarote til Alicante
Foto: wikipedia.org

Det spanske lavprisselskapet Vueling starter opp en direkte rute fra Alicante på fastlandet til Lanzarote. Første fly går til og fra Lanzarote lørdag 4.april, og Vueling skal fly strekningen hver lørdag. Norwegian flyr til Alicante fra flere norske byer, så dette kan være en mulig rute til og fra Lanzarote.

Skoleelever fra Hellas, Polen og Bulgaria besøkte Lanzarote
Skoleelevene besøker regjeringsbygget i Arrecife. Foto: Cabildo

Skoleelever fra Hellas, Polen og Bulgaria besøkte Lanzarote siste uke. Det er EU som står som arrangør av dette utvekslingsprogrammet, som kalles Erasmus. Elevene bor privat hos skoleelever fra Lanzarote, og følger disse i deres daglige gjøremål ei hel uke. Senere i år og neste år skal skoleelevene fra Lanzarote på gjenvisitt til gjestene. Undervisningsdepartementet på Lanzarote ga gjestene bøker om Arrecifes og Lanzarotes historie.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast