FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 17.januar 2020

Hola!

Vi har gode dager på Lanzarote! Sol og blå himmel og 23-24 grader på dagen, og vi avkjøles bra når kvelden kommer med 14-16 grader. Vi står han av!

Det er oppdaget maneter på enkelte av Lanzarotes strender denne uka. Lokalavisene skriver at det heldigvis IKKE er «portugisiske krigsskip» denne gangen, men små og ikke så veldig farlige maneter som har tatt ferie på øya. Likevel er «manet-flagget» heist på flere strender, så vær forsiktig:

Pass på: Maneter i sjøen! Foto: FB

Avisa VG la siste uke ut en flott reportasje om Lanzarote, en artikkel de kalte «Lanzarote, den stilige øya».
Klikk HER  for å lese artikkelen.

Plakaten til karnevalet i Puerto del Carmen ble offentliggjort denne uka. Tema for karnevalet er Legenden Løvenes Konge, for dere som blir inspirert!
Og programmet for karnevalsdagene finner du nedenfor, på spansk og engelsk:

Også plakaten til karnevalet i Playa Blanca er klar:

Datoene for feiringen i Playa Blanca er 19. til 22.mars, og temaet er passende nok JUNGELEN.

Hele programmet for alle karnevalene på Lanzarote finner du HER.

Mange av leserne besøker forskjellige restauranter på Lanzarote, og noen ganger forteller de om besøket til Lanzaroteposten. Korrespondenten vår denne gangen er Asgeir Johnsen som sammen med kone og venner besøkte restauranten «Street Food»:

Foto: Asgeir Johnsen

– «Street Food» ligger vegg i vegg med Restaurant La Cascada, og Street Food er en del av denne anerkjente restauranten. Street Food ligger øverst i gata C/Roque Nublo på vei ned til gamlebyen i Puerto del Carmen. 

Det  er tidlig søndag kveld og tid for mat. Dette spisestedet har vært i drift omlag to år. Innredningen er et smalt lokale med enkle møbler. En hyggelig servitør tar i mot oss. En variert og fyldig meny vises, og vi ender opp med en god og delikat hamburger. Godt var det også for de som bestilte «fish and chips».
Et smakfullt måltid til en hyggelig pris. ANBEFALES!

Lanzaroteposten kan legge til at «Street Food» i fjor var nominert som beste restaurant i klassen Gastrobar i restaurantguiden «Qué Buen Canarias Heineken», den lokale Michelin-guiden på Kanariøyene, og som kan oversettes med «Hvor godt på Kanariøyene».

I løpet av vinteren vil mange kanskje ha behov for å sjekke om flyet med venner og familie som kommer til Lanzarote har landet, eller man vil se når et fly skal ta av. Nettavisen Lanzarote Information har ei side hvor du kan finne ut dette. Ved å klikke på fly-nummeret til venstre på siden finner man også ut om flyet er forsinket, hvilken gate det kommer inn ved, og så videre. Klikk HER.

 

Når folk trenger øyeblikkelig hjelp på Kanariøyene, ringer man 112. Alle samtaler blir loggført, og loggen blir lagt ut slik at alle kan lese hva som skjedde (på spansk) ved å klikke her: 112 Canarias .

Apotekeren Santiago på sykehusapoteket i Arrecife har igjen fått Bergenskalenderen for 2020!
Takk til Gyrid som hvert år husker Santiago:

Foto: Gyrid Nedberge Eilertsen

Mandag var det hesteskokasting igjen på Playa Grande i Puerto del Carmen. 32 kastere møtte opp til dyst, og vinneren ble Johnny Haga med 164 poeng. Det er nye hesteskokasterunder mandag fra kl.12, og alle er velkommen, enten som deltakere eller heiagjeng!

Tirsdag var det Lanzaquiz på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. 30 ivrige deltakere møtte opp til samme tid som da Norge vant over Portugal i håndball! Vinnerlaget het Quatro Unidad, og vi gratulerer! Det er en ny runde med hjernejogg tirsdag fra kl.20, og alle er hjertelig velkommen til å delta!

Fra turlederne Marit og Terje har det kommet informasjon om neste gå-tur:

Torsdag 23.januar kl.11 er det klart for en ny tur i regi av Nordisk Forening. Vi skal starte litt syd for Yaiza by og gå opp til Las Breñas. Det er 3,6 km hver vei, og litt slakt oppover til Las Breñas og tilsvarende slakt nedover hjem igjen.


Her går turen, og vi følger den stiplete linjen opp til kirken i Las Breñas.

 

Gode sko bør man ha, og ikke sandaler. Vi tar spisepause ved kirken i Las Breñas. Her er det krakker og fine muligheter for å innta lunsjen.
Hvordan kommer man til startstedet?

Fra Puerto del Carmen kjører man til Yaiza, videre gjennom byen til den store rundkjøringen på sørsiden av byen. Kjør rundt rundkjøringen og ta fjerde avkjøring til høyre (en asfaltvei), kjør den 500 meter til den treffer en grusvei på venstre side. Der starter vi. Det ligger en stor finca i skråningen der vi skal starte. Kommer man fra Playa Blanca kjører man inn i rundkjøringen og andre avkjøring til høyre.

Herfra går starten på turen. Foto: Terje Jansson


Turen er selvfølgelig prøvegått!

Da er det bare å møte frem med godt humør. Vi var 42 vandrere sist, og kanskje vi blir flere denne gang?
Meld fra hvis du har plass i bilen , det er mange som vil være med. Fine steder å si fra om man har plass i bilen eller trenger skyss er på hesteskokastingen mandag eller quizen tirsdag. Bruk gjerne også Facebook-sidene.

Sjømannskirken på Lanzarote melder om disse aktivitetene de neste dagene:

I går kveld torsdag var det en presentasjon av det nye presteparet og vinterassistenter på Sjømannskirken. Introduksjonen ble foretatt av leder av Kirkerådet på Lanzarote, Ottar Haugen:

Sjømannskirkens nye prest, Jens Petter Johnsen t.h ble presentert av Ottar Haugen torsdag. Foto: Layla Haugen

I dag fredag kl.11 er det tur i kirkens nabolag. I den forbindelse kom denne eposten til Lanzaroteposten fra Bjørn:


Gutta på tur! Foto: Bjørn Sæle

Vi var berre 4 på fredagsturen frå Sjømannskyrkja i går. Turgeneral Leif vil vere glad om fleire stiller. Ein flott tur, lett å gå, så unn deg gjerne å bli med. Tar ein times tid i bedagelig tempo. Leif stiller kl 11.00 kvar fredag med start og mål på kjærka. 

Det serveres grøt på kjerka! Foto: Sjømannskirken

Lørdag  kl.12-15 Åpen kirke, kaffe og vaffel, og kl.13 er det som vanlig servering av grøt.
Søndag kl.18 er det velkomsgudstjeneste med den nye presten, Jens Petter Johnsen. Etterpå er det kirkekaffe.
Mandag kl.19 øver koret Alegria på kjerka. Kaffe serveres fra kl.18.30. Er du glad i å synge kommer du!
Tirsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. kl. 12 er det trim, og kl. 13 serveres varm lunsj.
Onsdag kl. 11 – 16:  Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 10.30 Håndarbeidsgruppen møtes.
Torsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 19 Økumenisk gudstjeneste i Den katolske kirken i Gamlebyen.
Fredag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 11: Rusletur i nærområdet
Lørdag kl. 12 – 15 Åpen kirke, kaffe og vafler, og kl. 13: Grøtservering til fem euro per servering.
Søndag kl 18: Gudstjeneste med kirkekaffe.

Velkommen til Sjømannskirken!

Tias kommune markerer sin hyllest til kommunens skytshelgener La Candelaria og San Blas fra 23.januar til 3.februar. Programmet finner du HER (på spansk).

35 gjester møttes på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er på plass igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er det bare å møte opp til en hyggelig prat, noe å drikke og/eller å spise, og kanskje nye vennskap?

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast