Nyheter:Ut på tur!

«Gutta på tur»! Nå er det to etapper igjen av Lanzarote rundt!

Tekst/bilder: Terje Jansson

Gutta som går og går på Lanzarote, Hans Langeland, Hans Laabak, Johnny Haga, Terje Nøttveit, Asbjørn Fotland og Terje Jansson er i gang igjen! I fjor bestemte gutta seg for å gå rundt hele kysten av Lanzarote. Åtte etapper ble tilbakelagt i fjor vinter, tilsammen 137,2 km, i snitt 17 km per etappe.

Gutta startet i Puerto del Carmen og gikk første etappe opp til Femes, 14,2 km. Neste etappe gikk fra Femes til Playa Blanca, 18,5 km. Den tredje etappen startet i Playa Blanca og gikk fram til saltanlegget ved La Hoya, 18,5 km.

På neste etappe var det vanskelig å gå langs kysten, så da startet vi i El Golfo og gikk langs kysten til Tenesar,
17 km. Deretter gikk starten i Tenesar, forbi La Santa frem til Famara, 17 km.

Den sjette etappen ble ganske så krevende. Vi startet i Famara, og klatret opp fjellet til 600 meters høyde, og videre ned til landsbyen Haria, 14 km. Den kortest etappen gikk fra Haria frem til en annen landsby, Orzola, 12 km.Fra Orzola hadde vi litt problemer med å gå langs havet, så vi startet i Jameos del Agua og gikk hele veien langs havet forbi Arrieta, Mala, Cocoteros og helt frem til den lille byen Ancones. Dette ble den lengste etappen, 22 km, og der endte fjorårets marsj.

Det er viktig å finne ut hvor ferden går videre!

Nå gjenstår det to etapper. Torsdag 16.januar starter gutta i Ancones, like nord for Costa Teguise og går til hovedstaden Arrecife. Den siste etappen går tirsdag 21. januar. Da starter vi i Arrecife og går frem til Puerto del Carmen. Da venter en velfortjent bankett på Hi-Life restaurant.

Sola skinner om kapp med gutta!

Det gjenstår ca 30 km av turen rundt øya, og de to siste etappene vil gåes på hardt underlag, så det blir tøft nok. Da vil de glade vandrende ha tilbakelagt bortimot 170 km rundt øya.

Prosjektet «Gutta på tur på Lanzarote» startet egentlig i 2017 da vi bestemte oss for å gå hele øya på langs fra Orzola i nord til Playa Blanca helt i sør. Det ble gjort på fem etapper, tilsammen 76 km.
Året etter bestemte vi oss for å gå øya på tvers fra Tenesar til Puerto del Carmen. Det ble 24 km i en etappe.
Da er det finalen som gjenstår rundt Lanzarote med de to siste etappene.

Hva blir det neste ? Noen har antydet at det er noen fjell og vulkaner vi ikke har vært på toppen av? Vi får se…

F.v.: Hans Langeland, Johnny Haga, Asbjørn Fotland, Terje Jansson, Hans Laabak, og Terje Nøttveit

Lanzaroteposten følger gjengen videre på de to siste etappene slik at leserne blir fullt ut orientert!

Vil du lese mer om de forskjellige etappene fra i fjor finner du alle artiklene ved å klikke HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast