FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 22.november 2019

Et trist Hola! i dag…

For det var et veldig trist budskap som nådde det norske miljøet på Lanzarote siste uke:

En av de aller største Lanzarotevennene av dem alle, vår alles kjære Anne G Lund sovnet stille inn sist fredag på Ottestad sykehjem ved Hamar. Da hadde Anne vært syk ei stund.

Anne G Lund

Anne var en bauta i det norske og skandinaviske miljøet på Lanzarote. Hun hjalp utallige nordmenn og andre med små og store problemer som noen ganger oppstod med det spanske byråkratiet. Takket være Annes språkkunnskaper, gode humør og pågangsmot ble de fleste sakene løst!
Anne har hatt flere verv i Nordisk Forening på øya, og var også en av driverne av den populære Skandinaviske dansekvelden, en dans som varte i hele 12 år!

Anne bisettes i dag fredag 22.november kl.13 fra Ottestad kirke. For venner av Anne som er på Lanzarote er det en minnestund på Sjømannskirken i Puerto del Carmen i ettermiddag, fredag kl.16.30. Der deltar også koret «Alegria».

Anne vil bli dypt savnet på Lanzarote, og vi lyser fred over Annes minne!

 

Vi har nettopp fullført ei fantastisk jubileumsuke på Lanzarote. Nordisk Forening fylte 30 år, og dermed var vi i gang! Først overvar vi pianokonserten som Knut Erik Jensen holdt i Tias onsdag kveld; en utrolig opplevelse!

Knut Erik Jensen spiller i Tias. Foto: Liv J Gundersen

Fredag var det bursdagsselskap som ble arrangert på Las Vistas i Puerto del Carmen. Over 60 gjester møtte opp med allsang, koret Alegria, trekkspill med dans, spanske viser (og ei norsk vise) med Maria Viera, tapas og bløtkake:

Fullt hus og stormende jubel på Las Vistas fredag! Foto: Dani Valero

Og etterpå ble det selvfølgelig servert bløtkake:

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» er vi i dag kommet fram til bil nr.106:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne varevognen veltet på hovedveien LZ-2 ved Playa Honda. Sjåføren kom seg ut av bilen helt uten skader.

Sist mandag arrangerte Tias kommune (hvor Puerto del Carmen ligger) et orienteringsmøte om tingenes tilstand i kommunen, og hvor innbyggerne kunne stille spørsmål. Flere fra den norske kolonien hadde møtt opp for å høre hva kommunen syntes om de skandinaviske brosjyrene som forurenset gatene og fortauene i Puerto del Carmen. En av de frammøtte, Ottar Haugen hadde samme morgen plukket en bærepose full av brosjyrer som lå spredt utover i byen, og presenterte funnet for ordføreren og andre representanter fra kommunen:

Ordføreren i Tias (i blå skjorte) blir konfrontert med skandinavisk forsøpling. Foto: Nordisk Forening Lanzarote

Det kom vel kanskje ikke så mye ut av denne konfrontasjonen, men som Nordisk Forening skriver er det dette en ulovlig virksomhet, og man må bare fortsette med å plukke brosjyrene og kaste de i søpla. Så får vi se om kommunen reagerer sterkere etterhvert…

Denne uka har også flere maneter blitt observert på strendene Playa Grande og Playa Chica i Puerto del Carmen, og de er også sett ved Papagayostrendene ved Playa Blanca:

Pass opp for disse!

Gult flagg, kanskje også et manetflagg betyr at man må være litt forsiktig når man stikker tåa ut i vannet!

Pass på!

Denne helga kan det bli kø på enkelte veier på Lanzarote! For femte året arrangeres det årlige bobiltreffet på Lanzarote, og 140 forskjellige bobiler skal delta!

140 av disse skal kjøre på kryss og tvers på Lanzarote denne helga. Foto: wikimedia commons

Bobilene kommer fra Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria. Allerede i ettermiddag samles bilene ved regjeringsbygget i Arrecife, før de kl.18.30 kjører i kolonne nordover til landsbyen Órzola nord på øya hvor eierne skal tilbringe natten. Lørdag fortsetter karavanen til Teguise og landbruks-senteret der før de setter kursen mot landsbyen Mancha Blanca. Der blir det gatefest og overnatting.

Det er tid for litt soul, funk, blues og country-rock i morgen lørdag ettermiddag når selveste «The Gathering» spiller opp i Gamlebyen i Puerto del Carmen:

«The Gathering» spiller opp!

Stedet er Mulligans i Gamlebyen, og dørene åpnes kl.15. Billetter selges ved inngangen til fem euro, og bandet går på scenen kl. 16.30.

Skal du tilbringe jula og /eller nyåret på Lanzarote kan det være lurt å bestille bord på akkurat din favorittrestaurant. Nettavisen Lanzarote Information har laget en oversikt over hva de forskjellige restaurantene og barene tilbyr, og nye legges til hver dag. Klikk HER.

Denne uka filmer Disney scener for den nye filmen «The Eternal» på Lanzarote. I følge lokalavisene er det området rundt Volcán del Cuervo og El Golfo i sør som er aktuelle steder for filmingen, samt Camino del Guaco i Tias kommune. Stjernene Angelina Jolie og Salma Hayek har allerede ankommet Lanzarote etter et lengre opphold på naboøya Fuerteventura:

Stjernene i «The Eternal» er nå på Lanzarote. Foto: Disney

I følge lokalavisene bor stjernene på Hotel Princesa Yaiza i Playa Blanca. Det meldes om stengte veier i området hvor det skal filmes, og veien LZ-30 og LZ-56 vil være stengt fra kl.06.00 til 21.00 i dag fredag, i morgen lørdag og søndag. Det tas værforbehold, og filmingen kan bli utsatt.

Lanzaroteposten skrev tidligere om den krevende filminnspillingen HER.

Husk Kanariøyenes største mat-og vinfestival i den gamle hovedstaden Teguise i morgen lørdag og søndag:

Les mer om festivalen HER.

Den tradisjonelle innsamlingen av mat og leker til de som trenger det mest på Lanzarote starter opp igjen i desember. Mottaker er den lokale varmestua Calor y Café i hovedstaden Arrecife.

 

Folk kan levere matvarer (ikke ferskvare) og leker på parkeringsplassen til dyrehagen Rancho Texas i Puerto del Carmen 7., 8., 14. og 15.desember i parkens åpningstider 9.30-17.30. Gir man åtte kilo mat og/eller leker får giveren en gratis billett til Rancho Texas.

Julenissen har allerede kommet til Lanzarote! Papá Noel treffes på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen både i november og desember; datoene finner du her:

Og den tradisjonelle julenisseparaden langs Avenidaen i Puerto del Carmen skjer rundt 20.desember. Datoen er ikke helt klar, så følg med her når dag, tid og sted blir offentliggjort!

Moskva-balletten kommer til Lanzarote 5.desember…og alle billettene er allerede solgt!

Utsolgt!

Nå jobbes det med å sette opp en ekstraforestilling, men ingen ting er klart ennå…

Nordisk Forening fortsetter sine aktiviteter på Lanzarote, og mandag vant Leif Breivik hesteskokastingen på Playa Grande i Puerto del Carmen. Det er en ny konkurranse mandag kl.12, og ALLE kan delta.
Tirsdag er quiz-kveld, og for tredje uke på rad var det laget «Nord for Polarsirkelen» som vant! Det er sikkert mulig å bryte denne seiersrekka, men da må DU møte opp på Las Vistas tirsdag fra kl.20! Alle er velkommen til litt hjernetrim!

Sjømannskirken melder om stor aktivitet de neste dagene:

I dag fredag 22. november og lørdag 23. november er det julemarked på Sjømannskirken. Fredag kl 1100-1600, lørdag  kl 1100-1430. Du kan lese mer om julemarkedet HER.

Foto: Sjømannskirken

Fredag kl 1630 er det minnestund for Anne Lund, som døde forrige fredag. Søndag er det gudstjeneste med kirkekaffe kl 1800. Mandag kl.19 øver koret Alegria i Sjømannskirken.
Tirsdag er det trim kl 1200, og varm lunsj kl 1300. Aktivitetsgruppa møtes onsdag kl 1030, og kl 1730 er det gudstjeneste på Casas Heddy.
Neste uke er det jubileumsfeiring når Sjømannskirken markerer at den har vært på Lanzarote i 30 år!
Feiringen starter med jubileumsmiddag på kirken torsdag 28.november kl 1800. Påmelding innen 26. november, og det er liste på kirken eller send en epost til iam@sjomannskirken.no. Husk at det er begrenset deltakerantall! Kirken åpner kl 1700 torsdag.
Fredag er det gåtur i nabolaget kl 1100, og Kirkerådet har møte. Lørdag den 30. november er det grøt kl 1300, og jubileumsgudstjeneste i den katolske kirken i Playa Blanca kl 1800 der koret Alegria deltar.
Det er jubileumsgudstjeneste på Sjømannskirken søndag kl 1800 med etterfølgende kirkekaffe.
Velkommen til Sjømannskirken på Lanzarote!

Vi var over 60 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er et nytt treff i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Inger Marie D i Fredrikstad fyller år i morgen lørdag. Vi gratuler!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast