Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 48, 2019

Hestene er fjernet

Da er heste-skulpturene som var plassert i vannet utenfor Samtidskunstmuseet i Arrecife fjernet. Dette skjedde sist torsdag da det var fjære sjø. Hestene var laget av den britiske kunstneren Jason deCaires Taylor, og han hadde lånt ut skulpturene til Lanzarote i ti år. Etter det siste kommunestyrevalget i mai fikk Lanzarote en ny sosialistisk regjering, og presidenten gikk tidlig ut og sa at «uønsket utenlandsk kunst på Lanzarote måtte bort for å kjempe for Lanzarotes egen identitet». Det ble satt i gang en underskriftskampanje for å beholde hestene, til ingen nytte.

Flyselskapet Iberia serverer vin og ost fra Lanzarote på sine fly til fastlandet
Foto: iberia.com

Det spanske flyselskapet Iberia flyr 13 ganger hver uke fra Lanzarote til Madrid. Nå serveres produkter fra Lanzarote ombord, og siste uke ble passasjerene tilbudt vin og ost fra øya. På åpningsturen var en vin-kelner fra Lanzarote med for å fortelle passasjerene om de forskjellige vinene som ble servert.

Var kunstneren Cesar Manrique egentlig med og bygget Arrecife Gran Hotel?
Arrecife Gran Hotel. Foto: tripadvisor.co.uk

Vi har i alle år hørt at kunstneren Cesar Manrique fra Lanzarote var i mot byggingen av det 18.etasjes høye bygget som skulle bli Arrecife Gran Hotel. Det ble sagt at Cesar Manrique var i USA midt på 60-tallet, og da benyttet pengesterke forretningsmenn anledningen til å gå i gang med å sette opp det eneste høye huset på øya. Da Manrique kom tilbake til Lanzarote etter to år ble han rasende, ble det sagt, og han forlangte at hotellet måtte rives. Dette var også noe lærerne på de offisielle kursene for turguidene fortalte.
Nå hevder den tyske tv-stasjonen Montefuego.tv på Lanzarote at dette ikke stemmer. TV-stasjonen skriver på sine Facebooksider at de har bekreftendene uttalelser fra en tidligere direktør for hotellet at Manrique var med og planla hotellet. Det er også funnet utskrifter fra de offisielle arbeidsplanene til hotellet hvor Manriques navn blir nevnt som en av planleggerne/arkitektene for hotellet.
Nå håper Lanzaroteposten av det etterhvert kommer en offisiell uttalelse fra turistmyndighetene på Lanzarote om hva som er galt, og hva som er riktig. Da kan vi slippe utallige konspirasjonsteorier som allerede nå begynner å florere på nettet.

Lanzarote ber om bedre radardekning til sjøs

Lanzarotes representant i den kanariske regjeringen, Astrid Perez har bedt om hjelp til å installere kraftigere og bedre radarsystemer langs kystene av Lanzarote og La Graciosa. I de siste månedene har nemlig flere flyktningbåter gått «under radaren» på vei til øyene, og noen båter har blitt knust mot fjæresteinene og flere flyktninger druknet. Dersom redningstjenesten hadde oppdaget båtene som var på vei mot Lanzarotes og Graciosas kyster kunne liv blitt spart.

Båt full av flyktninger og hasj inn til El Golfo sør på Lanzarote

Fredag kveld kom en båt med et ukjent antall flyktninger ombord inn til kysten sør på Lanzarote. Flyktningene klarte å komme seg i land uten at noen så dem ved El Golfo, men 840 kilo hasj lå igjen i sjøen og på stranda. Etterhvert ble 28 pakker på 30 kilo hver plukket opp av politiet. Under kan du se en video av politiet som søker etter hasjen:

Videoen er hentet fra La Voz de Lanzarote.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast