FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 8.november 2019

Hola!

Vi går inn i ei hektisk jubileumsuke på Lanzarote!

Både Nordisk Forening og Sjømannskirken feirer sine 30-årsjubileum, og allerede i dag fredag drar en stor gruppe på tur med båt til naboøya La Graciosa. Dette kan bli spennende; det er meldt om vindstyrke på mellom 30 til 60 km/t i dag fredag!
Onsdag i neste uke er det «Skandinaviske favoritter»-konsert i Tias kl.20 med pianisten Knut Erik Jensen, og neste fredag kl.17 er det stort bursdagsselskap på Las Vistas i Puerto del Carmen hvor gamle og nye medlemmer er hjertelig velkommen! Du finner mer informasjon om disse arrangementene lenger ned i teksten.

En trist melding nådde det norske samfunnet på Lanzarote siste uke:

En av de norske veteranene på Lanzarote, Gunnar Glenne gikk bort 28.oktober. Han ble 75 år.

Foto: FB/privat

Gunnar tilbrakte mange måneder hvert år på Lanzarote, og hadde mange venner på øya som nå føler et stort savn. Gunnar ble begravet fra Sørum kirke i går torsdag.

Vi lyser fred over Gunnar Glennes minne.

 

Vi minner igjen om konserten som den norske pianisten Knut Erik Jensen skal holde i Salón Indieras i Tias onsdag 13.november kl.20.

Knut Erik Jensen opptrer i Tias onsdag

Konserten er en del av Nordisk Forenings 30-årsjubileum, og vil garantert pirre hjemlengselen for publikum i salen, ihvertfall for de skandinaviske gjestene. Husk at det er «bare» 150 plasser i salen, så det kan lønne seg å skaffe seg billetter på forhånd, på fredagspilsen på Las Vistas i kveld eller på quizen tirsdag kveld.
Les mer om Knut Erik og konserten HER.

Også britiske medier på Lanzarote har omtalt konserten, HER. Har du engelsktalende venner på øya, vis dem denne omtalen!

Husk også bursdagsfesten for alle kl.17 neste fredag den 15.november på Las Vistas i Puerto del Carmen, hvor det blir masse sang og musikk, lettere servering og mye godt humør! Alle gamle og nye medlemmer er hjertelig velkommen! Dette arrangementet sklir greit over til den vanlige fredagspilsen fra kl.19 …

Tias kommune har offentliggjort sin månedskalender, hvor blant annet Knut Erik Jensens konsert er omtalt. Dessverre er billettprisen feil; den er 15 euro. (Feilen skal være rettet opp nå, sier ansvarlig). Ellers er det tapasuke i Tias, og sportsaktiviteter på Playa Grande i Puerto del Carmen:

Det har heldigvis vært lenge stille i serien » Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«,
men nå er vi gang igjen:

Bil nr. 105. Foto: La Voz de Lanzarote

Serien som vi startet i november 2017 har nå kommet fram til bil nr.105. Denne bilen veltet på hovedveien LZ-2 i Tias natt til onsdag. Sjåføren var en mann på 30 år, og han ble behandlet for en mindre hodeskade på sykehuset.

Reiselivsjournalisten Odd Roar Lange har sin egen reiseblogg, thetravelinspector.no .
I sin siste utgave sier han at politiet advarer gjester å legge igjen passet i hotellresepsjonen når de sjekker inn. Over 33 000 norske pass blir stjålet eller mistet hvert år, og noen av passene forsvinner fra skoesker , skuffer og skap i resepsjonen på hoteller i utlandet. Les mer HER.

Det amerikanske markedsdatabyrået Bloomberg har utarbeidet en oversikt over hvilket land som har verdens beste helse. Kan det være paellaen, vinen, helsevesenet eller klimaet som gjør at Spania ligger på topp?

Mye god helse i paellaen!

Spania oppnår 92,8 på helseindeksen (100 er topp), deretter følger Italia med 91,6 og Japan med 91,4.
Litt lenger ned på lista finner vi Sverige med 90,2 og Norge med 89,1. Spania lå på 6.plass ved forrige undersøkelse i 2017. I 2040 tror man at Spania er det landet hvor innbyggerne lever lengst i hele verden.
169 land deltok i undersøkelsen.

I morgen lørdag 9.november arrangeres det en ny ryddeaksjon i Playa Blanca. Denne gangen er det stien ut til Papagayostrendene som skal ryddes.

Foto: Gazette Life

De frivillige møter opp ved Kayak, Hotel Mirador Papagayo i Playa Blanca kl.10. Les mer om ryddeaksjonen HER.

Søndag 10.november går spanjolene til valgurnene igjen.

Foto: FB

Dette er det fjerde regjeringsvalget på fire år i Spania, og den sittende statsminister Pedro Sánchez fra partiet PSOE (Arbeiderpartiet) håper ved dette valget å få flertall i parlamentet, noe partiet ikke klarte ved valget i april selv om partiet fikk flest stemmer.

Du kan lese mer om valget i Spania HER (på norsk).

Det ble mye styr da Lanzaroteposten tirsdag skrev om at utenlandske residente med egen bil må ha spansk sertifikat. Jeg anbefaler alle som er usikker på om de trenger et spansk sertifikat om ta kontakt med Trafico i Arrecife. Behersker du ikke spansk, tar du med deg en tolk. Det er alltid en fordel!

Nordisk Forening fortsetter med sine populære aktiviteter: Mandag vant Asbjørn Fotland hesteskokastingen. Det kastes igjen mandag fra kl.12 på Playa Grande i Puerto del Carmen.

Tirsdag kveld var det en ny runde hjernejogg på Las Vistas i Puerto del Carmen. Hele 56 konkurranselystne gjester møtte opp, og laget som vant var «Nord for Polarsirkelen». Det er ny omgang med quiz tirsdag kl.20!

Mandag 11.november kl.19 møtes sangerne i det nordiske koret Alegria opp på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Det er høstens første øvelse, og liker du å synge og er på øya minst en mandag er du hjertelig velkommen! Kaffe serveres fra ca kl.18.30.
En av de trofaste sangerne de siste årene, Liv A Nielsen er også en kunstner, og malte for noen år siden dette bildet av koret Alegria. Kanskje noen kjenner seg igjen?

Alegria, malt av Liv A Nielsen

Det ser ut til at det er vanskelig å finne kvalifiserte søkere til stillingen som sjømannsprest på Lanzarote. Nå lyses stillingen ut på nytt med søknadsfrist 20.november. Du finner stillingsannonsen HER.

Men aktivitetene på Kjerka fortsetter; dette er ukesplanen:

I morgen lørdag serveres det risengrynsgrøt kl 1300. Søndag er det som vanlig gudstjeneste kl 1800 ved Per Oscar Berg, og organist er Inger Berg. Kirkekaffe etterpå.
Tirsdag er det trim kl 1200, og varm lunsj kl 1300. Denne gangen blir det kjøttkaker og kålstuing. Vi har møte med de nordiske reiseguidene tirsdag kl 1400. Onsdag møtes aktivitetsgruppa kl 1030.
Torsdag kveld kl 1800 er det temakveld; Karin Endsjø forteller om Heddy Astrup, grunnleggeren av rekreasjonssenteret Casas Heddy på Lanzarote.
Fredag er det rusletur kl 1100 i nærmiljøet ved kirka. Lørdag er det igjen lørdagsgrøt.
Sjømannskirken er åpen tirsdag til og med fredag fra kl.11-16, lørdag fra 11- 15, og søndag i forbindelse med gudstjenesten. Tar du taxi til Sjømannskirken ber du om å bli kjørt til Hotel Cinco Plazas, som ligger rett over gata for kirken. Følg så skiltene.
Velkommen til Sjømannskirken på Lanzarote!

Undertegnede har nå tatt influensavaksinen for denne vinteren.

Foto: Pixabay

I Spania er alle legebesøk til det offentlige helsevesenet gratis for innbyggerne og andre residente, så her tar de godt vare på deg!

Vi var nesten 60 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19, og er du på øya er du hjertelig velkommen!

Svein A i Ålesund fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast