Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 46, 2019

Travel uke i cruiseskiphavna

Kommende uke blir en av de aller travleste ukene når det gjelder ankomster av cruiseskip til Lanzarote.
Allerede i går søndag kom «Ventura» med 3 200 passasjerer ombord. I dag mandag kommer ærverdige «Queen Victoria» til øya med over 2 000 gjester og et mannskap på 800. Skipet er på vei til Lisboa. Tirsdag 12.november kommer norsk-amerikanske «Rhapsody of the Seas» med nesten 2 500 passasjerer. Onsdag kommer «Marella Explorer», torsdag ankrer «AIDAstella» og «Zenith» opp, fredag kommer «AIDAnova» og «Mein Schiff 3», lørdag «Mein Schiff 4», «AIDAcara» og «Ameda», og neste søndag en annen kjempe; «Seven Seas Explorer» med 1 300 gjester og mannskap. Finn ut mer om skipene som kommer til Lanzarote HER  .(Klikk så på datoene).

Gult varsel for Lanzarote mandag: Kraftig vind og høye bølger
Fra Los Hervideros sør på Lanzarote

Det spanske værinstituttet AEMet melder om gult varsel for vind og bølger på Lanzarote denne mandagen. Vinden kan komme i kast på opp mot 75 km/t. De hardest rammede områdene vil bli langs kysten i nord, og i området rundt øya La Graciosa. Bølgehøyden i de samme områdene vil komme opp i fire meter, så folk advares mot å være for nær bølgene. Vinden vil vare fram til kl.09.00 tirsdag morgen.

Gangvei bygges mellom Hotel Fariones og Playa Grande i Puerto del Carmen
Blir dette hotellet ferdig i februar? Foto: Roger Walestrand

Hittil har det ikke vært forbindelse mellom stranda som tilhører Hotel Fariones og de offentlige strendene Playa Grande og Playa Chica. Dette blir det nå en forandring på.
I avtalen som hotellet tidligere i år inngikk med det spanske kystdepartementet var ett av kravene at det skulle være en åpen gangvei for alle mellom de to offentlige strendene og hotellstranda. I disse dager bygges det derfor en gangvei som gjør at man kan gå fra Playa Grande via Fariones-stranda til Playa Chica. Ombyggingen av Hotel Fariones fra et fire-stjerners hotell til et fem-stjerners hotell ventes å være ferdig i februar 2020.
Det «første» Hotel Fariones ble bygget i 1966.

Fly med Binter Canarias til USA og Canada!
Foto: Wikimedia Commons

Det kanariske flyselskapet Binter utvider sine ruter betraktelig neste år. Binter vil fra 3.april til 23.oktober fly fra Gran Canaria til hovedstaden Ponta Delgada på den portugisiske øya Azorene. Derfra fortsetter det portugisiske flyselskapet SATA International/Azores Airlines videre til Boston på USAs østkyst eller Toronto i Canada. Noen flyvninger vil bli betjent av SATA hele veien. Fra 1.juni øker frekvensen til disse to byene til to ganger hver uke. Binter og SATA har såkalt code share; det betyr at man flyr fra Kanariøyene via Azorene til USA eller Canada på en billett, og dermed en pris. Det kan også bestilles billetter fra for eksempel Lanzarote via Gran Canaria og videre til USA eller Canada. Billetter kan bestilles her: www.bintercanarias.com .

Forslag om parkeringshus i Puerto del Carmen kansellert
Foto: Unsplash

Å parkere langs Avenidaen i Puerto del Carmen kan noen ganger by på problemer. Derfor foreslo øy-regjeringen å ta i bruk det gamle parkeringsanlegget under det gamle senteret Puerto Cinco, hvor blant annet Sjømannskirken ligger. Dette parkeringsanlegget ble tidligere brukt til å huse inntauete biler, biler som altså hadde parkert feil og ble fjernet på grunn av det. Regjeringen gikk sammen med Tias kommune om å innhente anbud på oppussing og drift av parkeringsanlegget som kunne huse 98 biler, men ingen viste interesse for arbeidet som ble verdsatt  til 106 000 euro. Nå må myndighetene prøve å finne drivere til anlegget en gang til.
Lanzaroteposten lurer på hvorfor kommunen ikke selv kan drifte anlegget? Med stor arbeidsledighet vil dette være et fint bidrag til å få folk i arbeid; først med oppussing, deretter med drift. Forslaget er gratis…

Slutt på annonsering av skulpturparken på havbunnen i Playa Blanca
Foto: Museo Atlantico

Skulpturparken på havets bunn utenfor Playa Blanca har blitt et problem for den nye regjeringen på Lanzarote. Parken ble laget av den britiske kunstneren Jason deCaires for ca tre år siden, og har vært populær blant de dykkende turistene som ville se skulpturene. Nå har imidlertid regjeringen fjernet omtalen av undervannsparken fra sine nettsider som drives av CACT, Senteret for kunst, kultur og turisme på Lanzarote.
Presidenten på Lanzarote, Dolores Corujo sier til lokalavisene at bare kunst og kultur som er produsert av lokale kunstnere skal promoteres via CACT.
Regjeringen har også varslet at skulpturene av hestene som er plassert i vannet ved det internasjonale kunstmuseet i Arrecife skal fjernes, «fordi de forstyrrer inntrykket av festningen som ble restaurert av den lokale kunstneren Cesar Manrique». Over tusen personer har skrevet under på et opprop om at hesteskulpturene må få stå.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast