Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 45, 2019, oppdatert

Minst ni flyktninger druknet utenfor kysten av Lanzarote, flere er savnet

Minst ni flyktninger ble funnet druknet da båten deres veltet i fjæresteinene ved Caleta de Caballo, ikke langt fra La Santa på øyas vestkyst tidlig onsdag morgen. Fire personer ble reddet i land, mens redningsbåter og helikopter leter etter de siste flyktningene som var ombord. Myndighetene tror at det var 12-15 personer i båten. Her kan du se noen sekunders video fra stedet der båten kom inn, med vind og høye bølger, fra avisa La Voz de Lanzarote:

 

Ordføreren i Tinajo, Oswaldo Betancort sier til lokalavisene at han tviler på at SIVE, sjøredningstjenesten som via radar skal oppdage alle fartøyer på vei mot Lanzarote har gjort jobben sin. – Denne båten skulle ha fått hjelp lenge før de dundret inn i fjæresteinene ved Caleta de Caballo, sier han.

Tallenes tale om turistene
Foto: aena.es

Etter en heller turbulent høst med konkursen til reiseselskapet Thomas Cook og stenging av Ryanairs base på Lanzarote sitter vi igjen med følgende tall:
Det blir 10 prosent færre fly til Lanzarote denne vinteren sammenlignet med forrige vinter. I gjennomsnitt vil det komme og dra 525 fly hver uke til Lanzarote denne vinteren, og det er faktisk det samme tallet som vinteren 2017.

I årets ni første måneder er Lanzarote den øya som øker tallet på turister mest; 2,2 millioner turister, som er en økning på 2,9 prosent, nesten 50 000 flere gjester enn på samme tid i fjor. Det har vært en 20 prosent økning av spanske turister til Lanzarote så langt i år, da 235 000 turister fra fastlandet har besøkt øya.
Fuerteventura fikk nesten 190 000 færre gjester, og Gran Canaria mistet 180 000 gjester i årets ni første måneder.

Færre arbeidsulykker så langt i år
Foto: Unsplash

I årets ni første måneder er det registrert 1531 ulykker på arbeidsplasser på Lanzarote. To av disse hadde dødelig utgang, og sju personer ble alvorlig skadet. Dette er likevel over sju prosent færre ulykker enn i samme tidsrom i 2018. Dette utgjør altså 124 færre ulykker enn i fjor. De fleste ulykkene skjedde på byggeplasser, og økte dramatisk i månedene juli og august. Det var også i disse månedene de to dødsulykkene skjedde.

Firmaet Aloe Plus Lanzarote fikk internasjonal utmerkelse
Aloe Plus Lanzarote dyrker sine planter i Mala på Lanzarote. Foto: APL

Aloe vera-produsenten Aloe Plus på Lanzarote ble siste uke medlem av International Aloe Science Council (IASC), den internasjonale og uavhengige foreningen som garanterer ektheten og kvaliteten av aloe vera-produkter, en bragd som henger veldig høyt. Aloe Plus er den eneste aloe vera-produsenten på Kanariøyene som har kvalifisert seg til dette medlemskapet.
Alle medlemmer av denne foreningen blir ofte uten forhåndsvarsel kontrollert slik at kvaliteten på produktene blir målt. Videre blir også selve produksjonen, pakkingen og distribusjonen av produktene sjekket flere ganger i året.
Du kan lese mer om Aloe Plus Lanzarote HER (på engelsk).

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast