FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 20.september 2019

Hola!

Denne uka har det vært gode og varme dager og kvelder på Lanzarote! Det er utrolig mange turister på øya, og skal du spise middag på de mest populære restaurantene på kvelden bør du bestille bord…eller vente til klokka har passert 22. Avenidaen i Puerto del Carmen ser noen ganger ut som et laaaangt 17.mai-tog…hyggelig det!

Pianisten Knut Erik Jensen fra Selbu skal holde konsert på Lanzarote 13.november. I den forbindelsen la han ut dette på sin FB-side forleden:

Se for deg at du bor på Lanzarote og at du skal på konsert med meg. Konserten heter «Skandinaviske Favoritter», og konseptet er ønskekonsert. Hvilke(t) stykke(r) ville DU ønsket å høre?

Knut Erik Jensen. Foto: Privat

Vel, enten du skal på konserten eller ikke, så er Knut Erik lutter øre for å høre dine musikkforslag! Skriv inn ditt forslag på FB-sidene du finner denne Fredagspilsen på, eller bruk epostadressen
konsert@nordiskforeninglanzarote.com .

I mellomtiden kan folk la seg underholde av de første konsertene i serien Arrecife en Vivo, «Levende Arrecife»:

Musikkfestivalen går over de fire neste fredagene, og hver fredag spilles det musikk fra fire forskjellige scener i hovedstaden. Alt er gratis, og gatemusikanter leder publikum fra scene til scene, og folk danser seg gjennom gatene:

Følg oss! Foto: arrecifeenvivo.com

Her kan dere se og ikke minst høre hva som skjedde under festivalen i fjor:

 

I kveld fredag er det også siste kvelden med sommerfestivalen Jameos Music Festival i grottene i Jameos del Agua nord på Lanzarote. Hovedartisten i kveld er John Morales fra New York, en artist som har spilt sammen med selveste Rolling Stones, Rod Stewart og Tina Turner.

Billetter kan du bestille via nettet HER.

I morgen lørdag kan man oppleve Mary Poppins og musikalen «Supercalifragilistico» i teateret i Tias:

Lørdag 21.september kl. 17.30 starter forestillingen, og billetter kan kjøpes på nettet hos www.tomaticket.es .

Og så snart musikalen er ferdig ryddes scenen for den 13.folkemusikkfestivalen Montaña de Gaida:

Her deltar folkemusikkgrupper fra både Gran Canaria og Lanzarote, og festivalen starter kl.21 i teateret i Tias.

Er det greit å bo i Spania uten å kunne snakke spansk? 

Det lurte forskere ved Universitet i Stavanger på, og gikk i gang med å finne ut mer om dette. Ikke uventet fant forskerne at mangel på språkkunnskaper har konsekvenser for pensjonistenes integrering i Spania. Men gjør det noe?
Spesielt interessant er det at rapporten peker på at aktivitetene i de skandinaviske klubbene både på fastlandet og på Kanariøyene faktisk hindrer integrering i det spanske samfunnet.  Det blir for mange aktiviteter som ikke krever å snakke spansk, og da føler pensjonistene at de ikke har behov for å lære seg språket. De klarer seg likevel.
Du kan lese hele rapporten som er presentert på nettsiden forskning.no ved å klikke HER.

Søndag 22.september kl.08.00 stiller mange mennesker på kaia i landsbyen Orzola for å ta båten over til den åttende Kanariøya, La Graciosa. Da skal det plukkes rask på forskjellige deler av øya. Her måtte man melde seg på, og fristen er allerede gått ut. Det tyder på en ting: Søndag blir det pent og ryddig på La Graciosa!

I varmen må vi igjen oppklare et par misforståelser:

Noen lesere klager over at de får samme artikkelen fra Lanzaroteposten flere ganger på sin Facebookside.
Dette er fordi artiklene fra Lanzaroteposten legges ut på tre-3 Facebooksider:

Lanzaroteposten,  Lanzarote er best , og på siden  Lanzarotevenner.

Har du «abonnert» på alle sidene, ja, da får du flere utgaver av samme artikkelen omtrent samtid inn på din Facebookside. Håper dette forklarer hvorfor det blir sånn.
Ikke alle lesere er på Facebook, og man trenger heller ikke være der for å lese Lanzaroteposten. Lanzaroteposten er en egen nettside, akkurat som vg.no, dagbladet.no og nrk.no, og som du finner her:
www.lanzaroteposten.com , akkurat den nettsiden du er på nå når du leser dette. Verre er det ikke!

I dag fyller søskenbarn Toralf B i Selbu år. Det gjør også Sophia Loren i Italia… Søndag feirer Therese W på Bærums Verk fødselsdagen sin. Tirsdag feirer Gunnar O på Leknes dagen sin, og Lise K i Selbu feirer dagen sin onsdag. Gratulerer med dagen!

Vi var 16 gjester på siste ukes fredagspils, og svært så hyggelig at flere av vintergjestene nå er på plass! Vi møtes igjen i kveld fra kl.19 på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Neste fredag, 27.september kl.19 markerer vi Fårikålens dag på Lanzarote!

Dette er Fårikålens venner på middag på Las Vistas i fjor. Samler vi like mange i år?

Nå kan du melde deg på til deilig fårikål og dessertkompott. Pris per person er 18 euro. Drikke kommer i tillegg.
Det er bindende påmelding til Las Vistas innen onsdag 25.september ved besøk,
telefon (0034) 928 51 32 58 eller (0034) 679 45 38 98 (også på whatsapp), eller via epost til danielxt600pm@yahoo.es .

Dani på Las Vistas ber om 10 euro i depositum, men blir det vanskelig å møte opp på forhånd med penger ordner det seg sikkert. Du er selvsagt velkommen til fredagspilsen selv om du ikke vil spise fårikål…ikke noe problem!

Og har du ikke noe annet å gjøre i kveld fredag fra kl.21 norsk tid og du har tilgang til svensk TV 5, kan du ta en titt på storfilmen «In the Heart of the Sea«, filmen som historien om Moby Dick er bygget på.
Filmen er nemlig delvis spilt inn ved El Golfo sør på Lanzarote i 2014…

Foto: Warner Bros

En god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast