Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 38, 2019

85 000 brev sendt ut til bedrifter for å sjekke arbeidernes kontrakter
Foto: Pixabay

Det spanske arbeidsdepartementet sender denne uka ut 85 000 brev til bedrifter for å sjekke de ansattes arbeidskontrakter. Det har lenge vært kjent at spesielle bedrifter som restauranter, barer og andre servicebedrifter ansetter folk på deltidskontrakter, mens de ansatte må likevel arbeide full tid for å beholde jobben. På lønningsdagen får så de ansatte først lønn for den «lovlige» kontraktsjobben, deretter penger i konvolutt uten skatt og sosiale utgifter trukket for arbeidet utenfor kontrakten. Myndighetene tror at dette gjelder nesten 240 000 ansatte, spesielt i servicesektoren. Denne kontrollen kalles Plan Director, og siden den ble lansert i august i fjor har nesten 400 000 arbeidskontrakter blitt avslørt som ikke korrekte.

20 båtflyktninger funnet i Soo vest på Lanzarote
Ill: Pixabay

20 flyktninger, hvorav en kvinne og flere barn ble observert gående langs veien i den lille landsbyen Soo vest Lanzarote sist mandag. Politiet og Røde Kors ble tilkalt, og alle flyktningene ble sjekket. Tre personer ble sendt til sykehuset med skader i beina etter et ublidt møte med svabergene på øya.
Kanariøyens eneste integreringssenter for utlendinger (CIE) som for tiden er i drift ligger i Hoya Fría på Tenerife. Der er det bare plass til 215 mennesker, og der er det fullt. Dermed blir flyktningene på Lanzarote inntil deres status er sjekket ut.

Ung albaner tatt med falske papirer på flyplassen på Lanzarote
Foto: Pixabay

En 19 år gammel mann fra Albania ble mandag stoppet på flyplassen etter å ha forsøkt å legitimere seg med et italiensk id-kort. Mannen hadde billett til Dublin, men innsjekkingspersonalet  varslet politiet da de skjønte at id-kortet var falskt. I bagasjen til albaneren fant politiet et albansk pass. Mannen ble arrestert og sendt til fengselet i Tahiche. Vanligvis blir det i slike saker arrangert en rask rettssak, og deretter blir den tiltalte utvist.

250 kilo matvarer samlet inn under Romeria
Matvarer blir «ofret» til de trengende. Foto: Diario de Lanzarote

Tusenvis av mennesker deltok under feiringen av Lanzarotes skytshelgen Jomfru Dolores siste helg. Det er tradisjon at bønder og andre innbyggere kommer med grønnsaker, frukt og hermetikk som offergaver, som igjen blir gitt til de som trenger det mest på øya, I år ble det samlet inn 250 kilo matvarer.
Tias kommune har laget en flott video fra lørdagens Romeria i Mancha Blanca, hvor musikken, offergavene og gleden vises. Husk å skru opp lyden! Klikk HER for å se videoen, eller se den nedenfor:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast