Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 39, 2019/oppdatert

Mobbet på Kanariøyene? Ring 800 007 368!
Foto: Pixabay

Kunnskapsdepartementet på Kanariøyene har nå satt opp et telefonnummer som barn, ungdom og foreldre kan ringe dersom noen blir plaget av verbale, psykiske eller fysiske overgrep. Nummeret er 800 007 368, er gratis, og betjenes mandag til fredag fra kl.08-20. Man kan være anonym når man ringer. De som svarer er spesialister på hvordan man bekjemper mobbing, og kan gi råd og veiledning til både barn og ungdom, foreldre, lærere og andre som jobber med barn og unge.

Britisk turist arrestert etter seksuell trakassering på hotell

En britisk turist har innrømmet forsøk på seksuell trakassering av en kvinnelig ansatt på et hotell på Lanzarote. Turisten tilbød den ansatte 59 euro for å ha sex, men den ansatte nektet. Da tok den britiske mannen hånden hennes og holdt henne fast slik at hun ikke kunne forlate rommet. Briten ble dømt til å betale 2 000 euro i bot pluss omkostninger. Den ansatte var 20 år gammel.

Ti domfelte, to frifunnet og dommer på opptil åtte års fengsel i korrupsjonssak

En av rettssakene mot flere politikere og kommuneansatte på Lanzarote ble avsluttet siste uke, og flere av de tiltalte ble dømt til lange fengselsstraffer og bøter. Tidligere leder av det politiske partiet PIL, Dimas Martin ble dømt til 7,5 års fengsel, og og to tidligere rådmenn i Arrecife ble dømt til åtte års fengsel. En ny rettssak venter senere i høst med nye tiltalte i korrupsjonssaken som går under navnet «Union».

Tyveri av 100 000 euro og smykker på øya La Graciosa

Tyver kom seg unna med omtrent 100 000 euro i kontanter og verdifulle smykker fra et hus på naboøya La Graciosa siste uke. Pengene og smykkene ble tatt fra en safe i huset til eierne av båtselskapet Lineas Romero. Grunnen til at det var så mye penger i safen var at dette var billettpenger fra båttrafikken siste uka. Nå etterforsker Guardia Civil tyveriet. I følge politiet var safen åpen da tyveriet fant sted.

Også skoleelever på Lanzarote deltok i protestmarsjen for et bedre klima fredag
Fra protesttoget i Arrecife fredag. Foto: Diario de Lanzarote/FB

Fredag var det Fridaysforfuture også på Lanzarote, og flere hundre elever deltok i protestmarsjen for et bedre klima. Elevene marsjerte i hovedstaden Arrecife mot regjeringsbygningen Cabildo. Der overleverte de en oppfordring til regjeringen om at myndighetene måtte huske at øya er et biosfærereservat (hvor turisme og natur går hånd i hånd), og de foreslo en turistmodell basert på kvalitet fremfor kvantitet. De ba politikerne også huske arven fra César Manrique, og at den måtte forsvares med reelle handlinger.
Se video fra arrangementet i Arrecife ovenfor, hvor blant annet visepresidenten på Lanzarote ble intervjuet.

Stor økning av cruisepassasjerer til Lanzarote
«Independence of the Seas» besøkte Lanzarote torsdag. Foto: Wikimedia Commons

I årets sju første måneder besøkte over 290 000 cruisepassasjerer Lanzarote. Det er en økning på 27 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Fram til nyttårsaften vil det ankomme 77 cruisebåter, og det gjør 2019 til et rekordår for cruisetrafikken.
Sist torsdag kom norsk-amerikanske «Independence of the Seas» fra Southampton på vei til Las Palmas. Ombord var det 5 000 passasjerer, de fleste fra USA. Et mannskap på 1435 personer var også ombord.

Klart for nytt kjøpesenter i Puerto del Carmen
Nye La Perla shoppingsenter i Puerto del Carmen

Arbeidet har begynt på den gamle hotelltomta til La Perla på Avenidaen i Puerto del Carmen. Grunnmuren er allerede ferdigstøpt på den 6000 m2 store tomta, og snart vil selve bygget reise seg. Bygget vil ha et areal på 25 000  m2, og i kjelleretasjene blir det plass til 359 parkerte biler. Det er ikke opplyst når senteret er klart for åpning.

Restaurantene Tropicana og Lineker´s i Puerto del Carmen stengt på grunn av brann

Fredag ettermiddag begynte det å brenne i sikringsskapet som ga strøm til hele kvartalet der blant annet Tropicana, Lineker´s og Bluebelle er. Serveringsstedene måtte stenge da de mistet strømmen, og det er uvisst når de kan åpne igjen. Kinabutikken i første etasje er åpen; de bruker sitt eget aggregat.

Det britiske reiseselskapet Thomas Cook er konkurs (oppdatert)
Foto: thomascook.com

Thomas Cook har dermed kansellert alle sine ukentlige 22 flygninger til og fra Lanzarote. Det tyske datterselskapet Condor har 12 ukentlige turer til øya, og i følge avisene på Lanzarote har Condor søkt om hjelp fra den tyske regjeringen. På Lanzarote er det 4 000 gjester som flyr og bor med Thomas Cook denne uka. Bare på Kanariøyene er 25 000 turister berørt av konkursen.
Alle turister som reiser med britiske Thomas Cook og norske VING er beskyttet av landenes reisegarantifond, men at det vil ta tid før turistene får hjelp.

Presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo hadde mandag morgen et møte med turistministeren og to av turistsjefene på øya for å vurdere situasjonen. Presidenten ba om at alle parter forholdt seg rolige. Regjeringen og turistmyndighetene vil prøve å finne løsninger som hjelper alle, det være seg ansatte OG turister, sa presidenten.

Thomas Cook har opprettet egne nettsider for blant annet Lanzarote som gir direkte informasjon til de reisende. Det ser ut til at flyene i dag mandag til Storbritannia går som normalt. Les mer HER.

Den britiske nettavisen Lanzarote Information har i dag mandag skrevet en «hjelpende» artikkel for britiske turister strandet på Lanzarote. Les mer HER.

Lanzaroteposten mener at det er viktig å IKKE høre på alle såkalte «eksperter» som nå dukker opp med nyheter som er basert på rykter, og ikke alltid er riktige.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast