Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 37, 2019

Kø på flyplassen
Kø på flyplassen torsdag. Foto: First Minute Travel

Det kommer stadig flere turister til flyplassen på Lanzarote, særlig på torsdager, som er den travleste dagen med veldig mange ankomster og avganger. Torsdag 5.september ble dette bildet tatt av drosjekøen, og det ble via Facebook hevdet at folk måtte vente over en og en halv time på ledig drosje. Normalt er det ingen eller liten ventetid for å få en drosje, men det hender at det blir kø. For å unngå dette er det mulig å bestille privat henting på forhånd, og det firmaet som oftest brukes er www.firstminute-transfer.com . Er man flere i familien eller reisegruppen vil det ofte lønne seg å bestille av First Minute.

Fire båter med flyktninger til Lanzarote på to døgn
En av båtene som tidligere kom inn til øya. Foto: Teguise kommune

En paterasbåt kom inn til landsbyen Arrieta nordøst på øya natt til fredag siste uke. Ombord var det 20 menn fra det nordlige Afrika. Både Røde Kors og andre nødetater møtte flyktningene på kaia, men i følge Røde Kors var alle passasjerene i god form. Litt senere kom en annen båt inn til kysten av Haria kommune, ved Punta Escama. Ombord var det 21 personer, hvorav flere var mindreårige. Flere av flyktningene la på sprang straks de nådde land, men ble raskt innhentet av politiet. Natt til lørdag kom det så en båt inn ved stranda Las Cucharas i Costa Teguise med seks personer ombord. Natt til søndag kom det enda en båt, denne gangen til Famara på øyas vestkyst. Ombord var det 11 personer, hvorav fire var barn og to var kvinner.Nå blir flyktningene internert slik at myndighetene kan finne ut statusen til alle.

Liten økning av kriminaliteten på Lanzarote

Det ble begått nesten 3500 kriminelle handlinger på Lanzarote det første halvåret i år. Tallet er 1,3 prosent over tallet fra samme periode i fjor. Det ble registrert 40 ran med trusler og vold de første seks månedene i år, hele 21 tilfeller mindre enn i fjor. Tallet på tyverier gikk også ned med nesten 10 prosent fra året før. Det ble registrert en økning i biltyverier og såkalte mindre kriminelle aktiviteter. Nesten 40 prosent av alle kriminelle handlinger ble begått i hovedstaden Arrecife. Statistikken er utarbeidet av innenriksdepartementet på Kanariøyene.

Det blir ingen solcelleanlegg i Las Caletas mellom Arrecife og Costa Teguise
Foto: APPA, unsplash

Planene om et gedigent solcelleanlegg plassert i Las Caletas mellom Arrecife og Costa Teguise er skrinlagt. Lanzaroteposten skrev i august at det skulle installeres over 3 200 solcellepaneler i området, men regjeringen satte foten ned for prosjektet siste uke. Grunnen var at dette var et privat prosjekt, og regjeringen sier at all utbygging av fornybar energi skal være en jobb for det offentlige, og ikke styrt av private investorer.

Tallet på turister til Lanzarote økte igjen i juli
Famara på Lanzarotes vestlyst. Foto: C.Hernandez, unsplash

Det kom 4,5 prosent FLERE turister til øya i juli i år enn i juli i fjor. De fleste turistene i juli kom fra Irland og fra det spanske fastlandet. Så langt for 2019 har Lanzarote mottatt 2,7 prosent flere turister enn på samme tidsrom i 2018, som faktisk var et rekordår.

Borgerlønn innføres på Kanariøyene neste år
Foto: Pixabay

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere vil den nye regjeringen på Kanariøyene innføre borgerlønn i 2020. Finans- og budsjettministeren sier i et avisintervju at ingen innbyggere på øyene bør få mindre enn
600 euro (ca 6 000 kroner) i måneden, enten det er i form av inntekt, trygd eller pensjon. Når vedtaket om borgerlønn er gjort vil man begynne med å fordele penger til de som trenger det mest, sier finansministeren. Det var den norske nettavisen Canariajournalen som skrev om dette først.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast