FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 6.september 2019

Hola!

Enda ei varm uke har passert på Lanzarote! Skyene på morgenen er borte, og sola skinner dagen lang…

Fredagspilsen markerer et litt trist jubileum i dag: Vi har kommet til bil nr.100 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn»:

Foto: El Chaplon

Denne bilen veltet på hovedveien mellom Playa Honda og San Bartolomé søndag ettermiddag. Lokalavisene skriver at føreren slapp unna med mindre skader.

Langt mer hyggeligere er det å fortelle at veggmaleriene langs den nye sykkelveien fra flyplassen til Playa Honda nå begynner å bli ferdig:

De første veggmaleriene er ferdig; den syklende blekkspruten er i farta!. Foto: Cabildo de Lanzarote (regjeringen)

Det er lokale kunstnere som har fått oppdraget med å dekorere veggene i en lengde på 60 meter, og sammen med seg har de flere personer med funksjonhemmede fra foreningen Asociación Tinguafaya. Det er EUs fond for regional utvikling (ERDF) som står for finansieringen. Maleriene skildrer de fire elementene i naturen; jord, vann, ild og luft, og oppfordrer samtidig folk til å ta vare på miljøet.

Og mens det irske flyselskapet Ryanair streiker, legger ned baser og kutter ruter både her og der på Kanariøyene, er det et annet lavprisselskap som ØKER sine ruter til Lanzarote!

Foto: jet2.com

Det er det britiske selskapet jet2 som den kommende vinteren setter inn 22 flere flyruter til Lanzarote. Det er særlig mellom byene Edinburgh og Belfast og Lanzarote økningen er størst. Det betyr at jet2 tilbyr 375 000 seter fra Storbritannia og Nord-Irland i vinter, og mer enn 550 000 seter sommeren 2020.
Sammen med turoperatøren jet2holidays har flyselskapet skapt mange arbeidsplasser på øya, både på flyplassen og på feriestedene, sier en glad turistminister på Lanzarote, Ángel Vázquez til lokalavisene. Tidligere i sommer ble flyselskapet jet2 tildelt turistprisen for «sin forpliktelse til Lanzarote» av regjeringen Cabildo.

Det finnes utallige måter å lære seg det spanske språket på. En måte er å hive seg ut i en samtale, og håpe på det beste! Det er det du inviteres til å gjøre hver tirsdag på den nyåpnede baren Hatton Garden Bar, som ligger i den siste lille sidegaten i C/Juan Carlos like før krysset med C/Reina Sofia nedenfor Biosfera i Puerto del Carmen.

Hatton Garden Bar er en britisk bar, og serverer småretter og drikke i skjønn forening. Og det viktigste er at den spanske samtalen er helt gratis! Nybegynnere fra kl.16.30, viderekommende fra kl.17.30.

Det er mange attraksjoner på Lanzarote. Et av de mest fantastiske stedene du bare MÅ besøke er Kaktushagen i landsbyen Guatiza nord for Costa Teguise. Hagen ble anlagt i et gammelt steinbrudd av kunstneren Cesar Manrique fra Lanzarote, og var det siste anlegget han skapte før han døde i 1992.

Inngangsporten til Kaktushagen. Foto: CACT

I hagen finner man 696 forskjellige kaktustyper, fordelt på over 4 500 planter fra hele verden.

Fra Kaktushagen. Foto: Pixabay

Og når du skal slappe av litt etter alle kaktus-inntrykkene, kan du spise en ekte kaktusburger, laget av fruktkjøttet av en kaktuspære og potet…mer vegeteriansk får du ikke en burger!


Foto: CACT

Det offentlige turistkontoret på Kanariøyene, Promotur Turismo Canarias har laget en presentasjon med flotte bilder fra Kaktusparken, på engelsk. Klikk HER.

I forrige uke fortalte vi om norske artister som skal spille og synge på den 16. Festival de Música Visual de Lanzarote, den visuelle musikkfestivalen på Lanzarote.
Lørdag 12 oktober spiller pianisten Jon Balke sammen med slagverker Audun Kleve i Jameos del Agua, og lørdag 19.oktober opptrer vokalgruppen Trondheim Voices i klosteret Convento de Santo Domingo i Teguise.
Nå er billettene lagt ut, og du kan bestille disse ved å gå til Lanzarotepostens artikkel om konsertene HER.

Nå er det nøyaktig en måned igjen til Ironman 70.3 på Lanzarote! 5.oktober arrangeres denne «halve» triatlonen, altså halve distanser i forhold til den «vanlige» Ironman.

I år er Playa Blanca sør på Lanzarote stedet for start og mål, og arrangøren skryter at stranda Playa Dorada ønsker alle deltakerne velkommen:

Playa Dorada. Foto: Club La Santa Ironman Lanxarote

Det er to uker til fristen for påmelding går ut, og hittil har over 900 deltakere meldt seg på. Det er satt en øvre grense på 1000 deltakere. Denne triatlonen er en kvalifisering for verdensmesterskapet, og 35 profesjonelle aktører deltar. Les mer om arrangementet og hvor folk kan melde seg på HER.

Mange som har vært på Lanzarote de siste årene har møtt norgesvennen Xun som har jobbet som kelner på forskjellige restauranter på øya, nå sist på Sorrento di Italia i Puerto del Carmen. Han kom fra Kina som 17-åring, og lærte seg raskt spansk, engelsk, tysk og NORSK! Nå flytter han til Granada på fastlandet for å bo sammen med sin forlovede Fang, og i neste måned venter de sitt første barn, ei jente!

Avskjedsmåltid med Xun siste helg. God tur!

Vi ønsker Xun og familien lykke til videre, og håper at de ikke glemmer Lanzarote!

Vi var igjen fire gjester på siste ukes fredagspils! I kveld fra kl.19 er vi i gang igjen, og nå er vi «hjemme» igjen på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen, på andre siden av gata fra postkontoret og legesenteret. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

I morgen lørdag fyller Thor L på Ottestad år. Søndag fyller den tidligere sjømannspresten på Lanzarote, Nils Kristian Lie fra Hamar år. Dagen etter fyller kona til Nils Kristian, Ragnhild år. Det gjør også Andre W på Lanzarote. Tirsdag fyller niese Astrid B på Eidsvoll år. Onsdag feirer Runar D på Tjøme fødselsdagen sin. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast