Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Uke 26, 2019

29 flyktninger seilte inn mot Lanzarote
Røde Kors tok i mot flyktningene på kaia i Arrecife onsdag. Foto: La Voz de Lanzarote

Sist onsdag ble en oppblåsbar båt funnet sørøst av Lanzarote med 29 personer ombord. Åtte av passasjerene var barn. Det var redningsbåten «Salvamar» som kom flyktningene til unnsetning, og flyktningene gikk ombord i redningsbåten. Røde Kors tok i mot gruppen på kaia i Arrecife.

Den nye regjeringen på Kanariøyene vil innføre borgerlønn og turistskatt

Den nye, sosialistiske firepartiregjeringen på Kanariøyene lover å innføre borgerlønn om et års tid. Det er den norske nettavisen Canariajournalen som skriver dette, og som har hentet saken fra avisen Canarias Ahora.
Kanariøyene har en arbeidsledighet på 21 prosent, og cirka halvparten av de ledige mottar ingen form for økonomisk støtte fra det offentlige. De tre hovedsakene til regjeringen er sosial rettferdighet, solidarisk økonomi og bærekraftig utvikling.  Borgerlønn skal være først på dagsplanen for den nye regjeringen. Et forslag om turistskatt på Kanariøyene er også en del av den nye regjeringens planer.

Skoleelever samlet inn batterier

Så langt i år har skoleelever på Lanzarote samlet inn 114 700 batterier. Dette er en kampanje hvor myndighetene ba om hjelp til å samle inn batterier, slik at de kunne resirkuleres. Batteriene veier til sammen 1,8 tonn, og myndighetene betaler en euro for hvert batteri. Pengene skal brukes til å beplante et større område på øya.

Hovedstaden Arrecife er erklært et turistområde
Lanzarotes hovedstad Arrecife er nå erklært et turistområde. Foto: Turismo Lanzarote.

Det er nå bestemt at Arrecife skal være et turistområde, til stor glede for byene forretningsstand. Dette betyr at butikkene, restaurantene og barene kan ha åpent når de selv vil, spesielt når et cruiseskip besøker øya. Inntil nå har Arrecifes butikker, restauranter og barer hatt strenge åpningstider.

Flere franske turister til Lanzarote

Det britiske lavprisselskapet easyJet startet mandag forrige uke en ny flyrute mellom Lanzarote og den franske millionbyen Bordeaux. Dette er den 14. flyruten som easyJet har til og fra Lanzarote, som fra før flyr fra øya til tre flyplasser i London, Paris-Charles De Gaulle, Milano, Amsterdam, Liverpool, Bristol, Belfast, Basel, Berlin-Schönefeld, Venezia og Manchester.

Vin fra Lanzarote vant gull…igjen!

Hvitvinen La Grieta Malvasía Volcánica 2018 fra vinbodegaen La Grieta i Haria nord på Lanzarote vant gullmedalje i konkurransen Concurso Nacional de Vinos de Pequeñas Denominaciones de Origen, den nasjonale vinkonkurransen for vin fra små regioner. 70 viner laget av 30 produsenter konkurrerte.

Cesar Manrique-stiftelsen tilbyr gratis lydbøker

Stiftelsen som driver Cesar Manrique Foundation-huset i Tahiche og Manrique-huset i Haria har nå laget lydbøker som turister kan bruke når de besøker husene. Lydbøkene finnes både på spansk, engelsk, tysk, fransk og italiensk, og kan lastes ned gratis fra iTunes og Google Play- butikk på din mobil. Man søker da etter Cesar Manrique, og dermed dukker siden «Audioguia museos Cesar Manrique» opp, som du laster ned på din mobil.

Nytt badebasseng åpnet i Arrecife
Det nye bassenget i Arrecife skal se sånn ut når prosjektet er ferdig. Ill: La Voz de Lanzarote

Et nytt svømmebasseng på 3 500 m2 er åpnet ved Islote de Fermina i hovedstaden Arrecife. Bassenget skal drives av CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote, og CACT skal nå bygge ut områdene rundt bassenget for fritids- og marine aktiviteter.

Skilpadde reddet fra den sikre død

En skilpadde ble plukket opp av en vann-syklist på stranda Las Cucharas i Costa Teguise. Skilpadden hadde viklet seg inn i hyssing som igjen var festet til ei vannflaske. Skilpadden ble tatt på land, og hyssingen ble fjernet før skilpadden ble satt ut i vannet igjen. Se redningsoperasjonen i videoen under:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast