Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 33, 2019

Lanzarote sendte brannmannskaper til Gran Canaria
De første brannmannskaper som dro til GC. Her på flyplassen sammen med presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo. Foto: Diario de Lanzarote

På grunn av de kraftige skog-og lyngbrannene på Gran Canaria har myndighetene på Lanzarote sendt de første brannmannskapene til Gran Canaria for å hjelpe. Også materiell som brukes i slukkingen er sendt til Gran Canaria. Det vil daglig bli vurdert om det skal sendes flere mannskaper. I dag onsdag 14.august ser det heldigvis ut til at mannskapene har kontroll over brannene.

Skoleelever samlet søppel til utstilling
Søppel samlet i bur i Puerto del Carmen. Foran er medlemmer av kommunestyret i Tias. Foto: Tias kommune

Over 300 skoleelever i Tias kommune med Puerto del Carmen har samlet søppel i lang tid. Deretter har elevene stilt ut søplet i bur som former ordene NO/ON, nei og på. Dette er et prosjekt som har som mål å synliggjøre problemet med søppel i kommunen. Prosjektet kalles «Søppel, et fotavtrykk av uvitenhet», og blir stående i rundkjøringen ved ungdomsskolen IES Puerto del Carmen fram til 24.august. Deretter flyttes utstillingen til en annen kommune på øya.
Lanzaroteposten mener det skal bli interessant å se om kommunestyret tillater at skandinaviske firmaer får lov til å bombadere fortau og gater i Puerto del Carmen med ulltur-brosjyrer denne høsten. Lanzaroteposten følger med!

Barn fra flyktningleire i Algerie på besøk i dyreparken Rancho Texas
Mye å se og oppleve på Rancho Texas! Foto: Cabildo/Rancho Texas

Hvert år blir barn fra det krigsherjede landet Vest-Sahara, naboland av Lanzarote i øst invitert på ferie til Lanzarote. Denne sommeren har åtte barn fra flyktningleiren Tindouf i Algerie bodd hos private familier på øya. Siste uke var barna invitert til å tilbringe en hel dag i dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen. Barna reiser tilbake til leiren 3.september. Lanzaroteposten skrev om besøket i juli, og du kan lese mer om bakgrunnen til barna HER.

Torsdag 15.august er Jomfru Marias himmelfart, og helligdag i Spania

15.august markeres Jomfru Marias opptakelse i himmelen, også kalt Jomfru Marias himmelfart (Dia de la Asunción de la Virgen). Dette er en katolsk og ortodoks høytid, mens de protestantiske kirkene ikke markerer høytiden da de mener det ikke finnes bibelsk belegg for dette. (Kilde: Wikipedia).
Offentlige kontor og banker på Lanzarote har stengt torsdag, mens de fleste butikker og restauranter er åpne.

Jomfru Marias himmelfart, malt av Tizian. Foto: Wikipedia
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast