Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 33, 2019

En mann druknet på Playa Grande i Puerto del Carmen torsdag
Playa Grande i Puerto del Carmen. Foto: puertodelcarmen.com

En mann ble funnet livløs i sjøen på Playa Grande torsdag ettermiddag. Det ble satt i gang hjerte-og lungeredning av livreddere og en gjest som var lege, men mannen ble erklært død litt senere.

Gummibåt begynte å brenne i Puerto del Carmen

En såkalt zodiac-båt, en oppblåsbar gummibåt begynte å brenne like utenfor Fariones Hotel i Puerto del Carmen fredag kveld. Ombord var det tre ungdommer i 20-årsalderen, og to av disse ble så brannskadet på føtter og hender at de måtte fraktes til sykehus. En redningsbåt fra Emerlan kom de tre til unnsetning før gummibåten sank. En observant tilskuer filmet dramaet:

Skattemyndighetene går etter ulovlig utleie av boliger

Skattemyndighetene på Lanzarote går nå etter huseiere som leier ut boliger uten å ha registrert virksomheten. Den nyeste metoden er at skattemyndighetene sjekker strømregninger for å avdekke forbruk, selv om eieren sier at ingen bor i boligen.

Streik blant Ryanairs piloter
Ryanair kan streike i august og september. Foto: Diario de Lanzarote

Igjen truer ansatte i flyselskapet Ryanair med streik. Denne gangen er det britiske og irske piloter som truer med streik dagene 22. og 23.august og 2., 3. og 4.september 2019. Medier på Lanzarote sier at dagen som kan bli verst for øya blir torsdag 22.august, da Ryanair har flest forbindelser fra Storbritannia og Irland torsdager. Nettavisen Lanzarote Information har skissert hva passasjerene kan gjøre dersom man blir rammet av streiken HER.

Myndighetene advarer mot sterk vind med storm i kastene på Kanariøyene mandag 11.august

Det er sendt ut gult varsel for deler av Kanariøyene, inkludert Lanzarote hele mandag 12.august. Det meldes om sterk vind med storm i kastene, og en vindstyrke opp mot 90 km/t. Det vil fremdeles bli varmt med temperaturer opp mot 30 grader.

Arbeidet har begynt med havbassenget mellom Marina Lanzarote og cruisehavna
Ill.: Arrecife kommune/Cabildo

Mange husker at Lanzaroteposten i november i fjor skrev om planene med det nye havbassenget som var planlagt mellom Marina Lanzarote og cruisehavna. Flere utendørs havbasseng skal bygges i 50 meters lengde, med blant annet god adkomst for funksjonshemmede. Nå er arbeidet i full gang!
Hele prosjektet skal være ferdig utbygd neste år, til en pris på 11.millioner euro. Under ser du en video fra de første «spadetakene»:

Fiesta: Nå er det hovedstaden Arrecifes tur

Programmet for den årlige fiestaen i Arrecife foreligger nå på engelsk. Klikk HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast