forbrukerNyheter:

Flyplassen: Det blir ingen utvidelse av rullebanen på Lanzarote

Da er det klart: Det blir ingen utvidelse av rullebanen på Lanzarote. Dette kunne presidenten på Kanariøyene fortelle til media.

Det siste året har turistindustrien på Lanzarote bedt om at myndighetene må utarbeide en plan for å komme det britiske Brexit i forkjøpet; man tror nemlig at det vil komme færre briter til øya etter at Storbritannia forlater EU. Det britiske markedet står nemlig for 50 prosent av alle turistene på øya, og svikter dette markedet må man se seg om etter nye markeder.

Da er det russiske og det skandinaviske turistmarkedet nærmest, men på grunn av avstanden trengs det større fly og dermed lengre rullebane.

I dag er rullebanen på flyplassen på Lanzarote for kort for de største flyene.

Det vil si at store fly kan lande, men når de skal ta av fra Lanzarote og bruker den vestlige banen kan ikke flyene ha fulle drivstofftanker på grunn høye vulkaner i fartsretningen. Flyene blir altså for tunge. Da må de mellomlande et sted på vegen nordover for å etterfylle drivstoff, gjerne i byen Faro sør i Portugal.
Norwegians direktefly til Oslo er noen ganger rammet av dette, og må mellomlande underveis.

Kanariøyenes president sier i en pressemelding at AENA, det spanske luftfartsverket heller vil fokusere på å forbedre de eksisterende fasilitetene for turistene på Lanzarotes eneste flyplass.

Brexit har så langt ikke hatt noen som helst negativ innvirkning på de britiske turistene. Det motsatte har skjedd; det kommer stadig flere turister fra Storbritannia til Lanzarote.

Nesten 1, 5 millioner turister fra Storbritannia kom til øya i 2018, over 15 prosent flere enn året før. I de første sju månedene av 2019 har over en million britiske turister besøkt øya, nesten 10 prosent flere enn i samme periode i 2018.

Det som imidlertid skremmer de britiske reiseselskapene er at Brexit-forhandlingene med EU bryter sammen. Det hevdes også at EU kan komme til å forlange visum fra britiske borgere som skal feriere på for eksempel Kanariøyene, og da vil tallet på turister automatisk synke.

Foto: Ludomil, unsplash

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast