Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 27, 2019

Mann tatt på flyplassen med narkotika i kofferten

En mann som kom med et fly fra fastlandet hadde en nervøs oppførsel ved bagasjebåndet, og fikk politiet til å kontrollere kofferten hans. Der fant de narkotika i form av speed og poppers,  og Viagra (!). Politiet fant også etter å ha ransaket leiligheten hans at han hadde en annonse på internett hvor narkotika ble tilbudt. Deretter gikk veien til fengselet i Tahiche.

Dyrt å fly fra Lanzarote til fastlandet i sommer
Flyplassen på Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote

I følge lokalavisa La Voz de Lanzarote koster det opp mot 900 euro tur/retur fra Lanzarote til Madrid denne sommeren. Dette er priser for ikke-residente (passasjerer som ikke bor på Lanzarote), mens residente slipper unna med 200 euro t/r. Avisa har sammenlignet priser med andre destinasjoner, og skriver at det er mye billigere å reise fra Lanzarote til resten av Europa og fra Madrid til New York enn å fly fra Lanzarote til Madrid!

Kanariske myndigheter har laget ei nettside for registrering av utleieleiligheter
Hus til leie på Lanzarote. Foto: FB

Det er nå laget ei nettside for registrering av leiligheter og hus for korttidsutleie til turister på Kanariøyene. Dette gjøres for å redusere byråkratiet og forenkle registreringen. Det er ofte lang behandlingstid for registrering av utleie, men med de nye nettsidene skal registrering være klar i løpet av 24 timer. Myndighetene tror at det finnes opp mot 140 000 sengeplasser på det private utleiemarkedet på Kanariøyene, og hittil er bare 35 000 registrert.
Skjemaet for huseiere som vil leie ut til turister finner du HER.
Lanzaroteposten forklarte i fjor hvorfor utleiere skal registrere seg. Les mer HER.

Befolkningen på Lanzarote øker

For første gang er det registrert over 151 000 innbyggere på Lanzarote. Instituto Nacional de Estadística, det nasjonale instituttet for statistikk sier i en pressemelding at det per 1.januar 2019 bodde 151 072 personer på øya. Det er nesten en fordobling på 23 år. 1889 personer flyttet til Lanzarote i løpet av 2018, en økning på 1,2 prosent.

Den nye ordføreren i hovedstaden Arrecife har åpent kontor
Det er åpen dør inn til ordfører Astrid Pérez i Arrecife. Foto: Diario de Lanzarote

Hovedstaden på Lanzarote, Arrecife fikk ny ordfører 15.juni da Astrid Pérez inntok ordførerstolen. Straks fortalte hun at hennes kontor fra 1.juli hadde åpen dør for innbyggerne, ikke bare på hverdager, men også på ettermiddagen og kvelden hver mandag og torsdag. Allerede første dagen hadde hun besøk av ti innbyggere som hadde noe på hjertet. For å unngå kø bes folk ringe rådhuset på 928 81 27 50 for å få en avtale.

Ordføreren i Arrecife har også innført et ukentlig møte med Lanzarotes nye president, María Dolores Corujo. Det første møtet skjedde tirsdag denne uka for å «arbeide for Arrecife og for Lanzarote»:

Ordfører Astrid Pérez og president María Dolores Corujo møtes ukentlig. Foto: El Chaplon
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast