FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 28.juni 2019

Hola!

Mens de sørligste delene av Europa koker med temperaturer opp mot 40 grader nyter vi på Lanzarote dagene med sol, en fin fønvind og 26-27 grader på dagen og 20 grader på natta. Det er bare smil å se blant turistene og de fastboende!

Det spanske flyselskapet Iberia satser nå voldsomt på å kapre passasjerer fra Norge til Spania.

Foto: flysmart24.no

Nå har det spanske selskapet fire avganger fra Oslo til Madrid gjennom hele sommersesongen, og går ned til tre ukentlig i vintermånedene. Det blir avgangstider tidlig på dagen, og midt på dagen på søndager.

Jeg foretok et søk for søndag 20.oktober. Avgang fra Oslo kl.13.05, ankomst Madrid kl.16.45. Videre til Lanzarote kl.20.10 med Iberia, ankomst Lanzarote kl.21.45. Pris en vei: 152 euro, ca 1500 kroner. Ikke noe å si på den prisen!

På alle avgangene er det altså mange muligheter for videreforbindelser med Iberia til alle Kanariøyene samme dag, sier selskapet til flysmart24.no .
Husk også at fra 1.januar 2018 gikk flyselskapene Iberia og Binter Canarias sammen om å ha felles flykoder.

Iberia og Binter samarbeider

Det vil si at dersom du flyr med Iberia til Kanariøyene, og du skal fortsette lokalt med Binter fra for eksempel Gran Canaria til Lanzarote kan den turen bestilles på samme billetten fra Iberia. Det betyr også at bagasjen sjekkes helt fram til Lanzarote. Nettsiden til Iberia for bestilling og flere opplysninger finner du HER.

Lanzaroteposten skrev i forrige uke om de nye marine monumentene som er satt opp ved innkjøringene til Puerto del Carmen; ett i rundkjøringen ved flyplassen i Matagorda:

Foto: El Chaplon

Og i rundkjøringen ved Biosfera shoppingsenter er det satt opp tre monumenter av fisker:

Foto: Montefuego.TV

Kunstneren er Maria Dolores Acosta, en ung lærer ved Pancho Lasso kunstskole i Arrecife.
Hun vant prisen på 10 000 euro i den skarpe konkurransen om å utsmykke Puerto del Carmen med marine skulpturer som forteller at byen er en fiskerlandsby.

Det gjelder å IKKE ha med seg verdier når man går på stranda!

Bystranda El Reducto i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

En tyv ble tatt på fersk gjerning da han plukket opp en sekk som lå alene på bystranda El Reducto i hovedstaden Arrecife siste uke. Eieren var ute i sjøen. En politimann utenfor tjeneste så hva som skjedde, og klarte å innhente tyven som la på sprang. I sekken var det penger og mobiltelefon med en verdi på 600 euro.

I kveld fredag 28.juni går startskuddet for årets Jameos Music Festival i den fantastiske konsertsalen inne i den store lavatunnelen i Jameos del Agua nord på Lanzarote:

Les mer om festivalen på CACTs sin nettside HER, hvor man også kanskje kjøpe billetter. Festivalen fortsetter i juli, august og september.

Og er folk mer interessert i storbandmusikk er det konsert i Hotel Aqua Suites i Calle Anzuelo i Puerto del Carmen, øverst i samme gata som Cinco Plazas. På scenen sitter selveste Lanzarote Big Band lørdag 29.juni fra kl.21:

Billetter kjøpes i resepsjonen.

Søndag ettermiddag er det et stort pop-show i hovedstaden Arrecife!

I Norge heter det tilsvarende programmet VG-lista Topp 20, og i Spania heter det Los 40 Principales, Topp 40:

Los 40 er Spanias mest populære radiostasjon, og nå drar de ut på veien med musikken. Det er bygget en kjempestor scene på bystranda El Reducto ved Gran Hotel i Arrecife, og spanske artister og diskjockeyer står i kø for å opptre. Showet starter kl.16, og det er gratis adgang.

Onsdag i neste uke starter det årlige europeiske mesterskapet i vindsurfing, European Freestyle Pro Tour i Costa Teguise på Lanzarote:

nettsiden til EFPT kan du se bilder og videoer fra tidligere mesterskap i Costa Teguise.

Neste fredag, 5.juli er det en musikal for barn i teateret i Tias: Prins Hamlet!

Musikalen er på spansk, men musikken er jo internasjonal. Billetter kan man bestille her:  www.tomaticket.es

Sist lørdag ble mange gater på Lanzarote dekket av fargerike salttepper i forbindelse med den katolske høytiden Corpus Christi, Jesu kropp. På bildet under ser vi ivrige kunstnere lager saltteppene i hovedstaden Arrecife:

Foto: El Chaplon

Og søndag gikk menighetene over saltteppene. Her fra Tias:

Siste helg feiret ansatte og gjester sjuårsdagen til restauranten Hi-Life på Avenidaen i Puerto del Carmen. Dette er en restaurant som blant annet har et trofast skandinavisk publikum:

Staben på Hi-Life. Foto: Hi-Life

Og det var ganske så fornemme gjester tilstede på fødselsdagen:

Foto: Hi-Life

Vi var fire gjester på siste ukes fredagspils. Vi satser friskt igjen i kveld fra kl.19 på Las Vistas i Puerto del Carmen.
Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Mandag fyller Gyrid N E på Lanzarote, pt i Bergen år. Dronning Sonja i Oslo fyller år torsdag, og USA feirer sin uavhengighetsdag samme dag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast