Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 26, 2019

Flyselskapet Norwegian med i nytt reiseselskap, og relanserer pakkereiser

I en pressemelding fra Norwegian melder selskapet at det starter opp med pakkereiser til over 100 reisemål i samarbeid med pakkereiseselskapet Tripx. Norwegian Holidays heter konseptet som hadde oppstart i Norge 24. juni, og i Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia og resten av EU den 26. juni. Målet er å tilby bransjens beste pakkereiser til de beste prisene.
Nærmere 40 millioner passasjerer flyr med Norwegian hvert år, og de fleste av dem skal også bo på hotell. Nå gjør Norwegian Holidays det enda rimeligere og enklere å bestille ferie ved å tilby pakkereiser av ypperste kvalitet, både i lufta og på bakken. Lanzarote er med i det nye programmet, som du kan lese mer om ved å klikke HER.

På forespørsel til TripX hvorfor Oslo ikke er med i reklameteksten for Lanzarote, fikk Lanzaroteposten dette svaret:

Vi flyger även från Oslo till Lanzarote under vinter-halvåret. Söker du på en sådan resa hittar du många resultat. Vi kommer att korrigera texten på hemsidan.
Hälsningar Lukas i TripX Kundservice

En mann (24) arrestert på flyplassen med falske papirer
Innsjekk på Lanzarote. Foto: Diario de Lanzarote

En mann med falskt pass prøvde siste helg å sjekke inn på et fly fra Lanzarote til Dublin. Det viste seg at mannen var fra Albania, og hadde et bulgarsk pass som var falskt. Reisen stoppet på Lanzarote, og nå sitter han i fengsel. Snart vil han bli utvist til sitt hjemland, Albania.

Det arbeides med integrering av unge flyktninger på Lanzarote
Aktiviteter på Famara-stranden. Foto: Diario de Lanzarote

Organisasjonen Aloha Life på Lanzarote arbeider med integrering av fysisk og psykisk funksjonshemmede i det daglige livet, med lek, sport og andre aktiviteter. Nå har organisasjonen også invitert de unge foreldreløse flyktningene som bor ved ungdomssenteret i Yaiza. Sist helg var det stor aktivitet på stranden i Famara vest på Lanzarote. Du kan lese mer om arbeidet organisasjonen Aloha Life gjør HER (på engelsk).

Byggebransjen har gode tider på Lanzarote

Mengden av sement brukt på Lanzarote for å bygge nye hus økte med 67 prosent i årets fire første måneder. Det betyr at aldri har det blitt bygget flere hus på øya enn nå.

Jaktsesongen forkortes på grunn av lite nedbør

Jaktforeningen på Lanzarote har blitt enig med myndighetene om at det ikke blir jakt på rapphøner i år. Sesongen for kanin-jakt blir redusert til 29 jaktdager fra 4.august til 10.november. Årsaken til kanselleringen og færre jaktdager er at bestandene har blitt dramatisk mindre på grunn av alt for lite nedbør det siste året.

Nedgang i kriminaliteten på Lanzarote, bortsett fra Arrecife

Så langt i år er det rapportert 7,2 prosent færre kriminelle handlinger på Lanzarote i seks av kommunene. Dessverre økte kriminaliteten i den 7.kommunen, hovedstaden Arrecife. Der ble det registrert en økning på over ni prosent. Les mer om økningen i Arrecife HER.

Normalt sommervær på Lanzarote
Playa de Famara i varm morgendis. Foto: El Chaplon

Det meldes om en ny hetebølge med temperaturer opp mot 40 grader på det spanske fastlandet fra og med i dag onsdag. Denne hetebølgen vil neppe påvirke Kanariøyene, sier det spanske meteorologiske instituttet AeMet.
På Lanzarote ventes det de nærmeste dagene et normalt sommervær med temperaturer fra 20 grader på natta og opp til 26-27 grader på dagen, skriver lokalavisa El Chaplon.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast