Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2. Uke 25, 2019

Kriminaliteten opp med ni prosent i første kvartal i hovedstaden Arrecife
Politiet på oppdrag i Arrecife. Foto: Diario de Lanzarote

I de tre første månedene i år ble det begått 674 kriminelle handlinger i Arrecife. Dette er ni prosent flere enn i  samme tidsrom i fjor. I rapporten som innenriksdepartementet på Kanariøyene har laget ble det begått 161 ran og tyverier i byen, hele 46 prosent flere enn i samme periode i fjor. 16 av disse ranene ble utført med vold og trusler. Innbrudd i hus og leiligheter gikk derimot ned med over 30 prosent.
I samme periode ble det meldt om 13 tyverier av biler, tre narkotika-arrestasjoner, to voldtekstforsøk og et tilfelle av forsettlig mord.

En familie i Arrecife solgte narkotika via telefonen. Ble arrestert siste uke.

En familie; mor, far og to voksne barn hadde opprettet en tele-cocalinje hvor de solgte kokain over telefonen i Arrecife. Nasjonalpolitiet oppdaget en kveld en transaksjon av penger og kokain inne i en bil, og dermed ble hele operasjonen avslørt. Inne i bilen var det 13 poser av kokain. Nå sitter alle fire i fengsel.

Dette er noe av det politiet fant ved ransaking av familiens hjem. Foto: Nasjonalpolitiet
95 handlevogner stjålet fra supermarked
Foto: El Chaplon

Etter et tips kunne politiet arrestere to menn siste helg etter at disse hadde stjålet 95 handlevogner fra et supermarked i hovedstaden Arrecife. Handlevognene ble funnet ved et gjenvinningsanlegg for metall, og hadde en verdi på over 10 000 euro. En av de pågrepne jobber selv i politiet i hovedstaden.

Tang for å kutte halen til hunder og katter beslaglagt
Haleklippertenger fjernet fra butikk. Foto: Diario de Lanzarote

En kinabutikk i Arrecife fikk besøk av politiet mandag denne uken. Etter et tips fra en norsk kvinne som bor på Lanzarote, Bente Brondbo ble det funnet 50 tenger med emballasje hvor det stod » for å fjerne halen på ditt kjæledyr». Spansk lov sier at «det er helt forbudt å kutte halen eller ører, eller kutte stemmebåndene, fjerne nebb og klør for hunder, katter og fugler etter den europeiske konvensjon om beskyttelse av kjæledyr som trådte i kraft 1. februar 2018. » Butikken forsvarte seg med at de trodde dette var en negleklipper. Alle klipperne ble beslaglagt.

Ny president på Lanzarote er bekreftet
Lnzarotes nye president, Maria Dolores Corujo. Foto: La Voz de Lanzarote

Etter mange og lange diskusjoner har politikerne endelig blitt enige om hvem som styre Lanzarote de neste fire årene. Det sosialistiske partiet PSOE inngikk et samarbeide med høyrepartiet PP og småpartiene Somos og Nueva Canarias. Dermed ble Maria Dolores (Loli) Corujo fra PSOE ny president. En del av avtalen var også at Astrid Pérez fra PP ble ordfører i hovedstaden Arrecife.

Ny ordfører i Tias, José Juan Cruz t.v, avgående ordfører Pancho Hernández t.h. Foto: La Voz de Lanzarote

Siste uke ble det også skifte av ordfører i Tias. Tidligere ordfører i Tias (Puerto del Carmen), Pancho Hernández ble siste uke ansatt som rådmann i kommunen med ansvar for «transport og mobilitet» i kommunen.

Aloe vera fra Lanzarote introdusert i Kina

Aloe vera-produsenten Aloe Plus fra Lanzarote ble denne måneden presentert på en stor helse-utstillingen i Shanghai. Utstillingen ble besøkt av 480 000 mennesker fra over 80 land, og åpnet en rekke nye markeder for firmaet fra Lanzarote. I de siste 10 årene har Aloe Plus Lanzarote blitt lansert i flere land, spesielt fordi Aloe Plus blir produsert 100 prosent organisk av en plante som kalles Barbadensis Miller, og som vokser på Lanzarote.
Les mer om aloe vera fra Lanzarote HER.

Hotel Melia Salinas i Costa Teguise er åpnet etter oppussing, men arbeidet fortsetter

Det fem-stjerners hotellet i Costa Teguise, Melia Salinas har vært stengt en stund på grunn av oppussing, men er nå åpen for gjester igjen. Arbeidet vil ikke bli helt ferdig før i juli. Hotellet ble bygget i 1977, og var i mange år Lanzarotes eneste fem-stjerners hotell. Området rundt hotellets bassenger  og hager ble i sin tid utformet av kunstneren Cesar Manrique.

Arbeidet med ny promenade i Costa Teguise begynner denne uka

Ordføreren i Teguise, Oswaldo Betancort sier i en pressemelding at arbeidet med en ny og forbedret strandpromenade fra stranda Las Cucharas til Hotel Melia Salinas begynte mandag denne uka.

Tias kommune (Puerto del Carmen) lanserer en forbedret kommunal app

Tias kommune med Puerto del Carmen lanserer nå en ny og forbedret app slik at «innbyggerne kommer nærmere kommunen», som det står i reklamen. Appen presenterer de siste nyhetene i kommunen på både spansk og engelsk, man kan få direkte kontakt med ordføreren og de andre i kommunestyret, du finner hvilket apotek som er vaktapotek i helgene, kulturarrangementer, frister for betaling av skatt og andre avgifter med mer.
Appen finnes på siden Google Play Butikk som ofte ligger klar i din mobiltelefon.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast