Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 11, 2019

Falske pundsedler i Costa Teguise
Foto: Guardia Civil

En britisk turist prøvde i forrige uke å betale ei regning med en britiske pundseddel i en hotellresepsjon i Costa Teguise. Resepsjonen fattet straks mistanke om at seddelen var falsk, og politiet ble tilkalt. Det viste seg at mannen hadde ytterligere seks falske 20-pundsedler på seg. Den britiske turisten ble arrestert og tatt med til Guardia Civils hovedstasjon i Arrecife , og deretter fengslet.

Bilverksted uten lisens oppdaget med stjålne biler i Arrecife
Stjålne biler i illegalt verksted i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

Etter et tips fra publikum ble et bilverksted i hovedstaden stengt på dagen siste uke. Det viste seg at verkstedet ikke hadde lisens til å drive med reparasjon av biler. Dessuten ble det funnet biler der som var meldt stjålet i Storbritannia! De stjålne bilene var av merket Land Rover. Fire personer ble arrestert i denne saken. Lanzaroteposten anbefaler alle bileiere på øya å bruke merkeverkstedet; da er du trygg!

Geopark-skilt er satt opp på Lanzarote. Ulovlig, sier ekspertene (se bildet øverst)

Deler av Lanzarote er av UNESCO blitt erklært en geopark. Skilt om dette har blitt satt opp, blant annet på veien fra landsbyen Uga inn mot vindistriktet La Geria. Nå sier ekspertene ved Fundación César Manrique at reklameskilt som dette er forbudt på Lanzarote. Krangelen om dette når stadig nye høyder både i lokalavisene, på radio og på lokal-tv.
«Store norske leksikon» definerer en geopark slik:  «Geopark, et område i Europa av geologisk betydning og med en strategi for bærekraftig utvikling. For å oppnå status som en geopark bør man kunne vise hvordan de geologiske forutsetningene har påvirket biologisk mangfold, landbruk, bosetting, industriutvikling, samferdsel og kultur i området».

Nye retningslinjer for langtidsleie av boliger er utarbeidet og godkjent

Et nytt lovforslag ble nylig godkjent av den kanariske regjeringen for å beskytte leietakere som bor fast på Lanzarote. Nå skal det skrives leiekontrakter som varer i minst fem år, og husleien kan bare økes like mye som konsumprisindeksen er. Skal noen «kastet» ut fra en langtidsleid bolig før kontrakttiden er gått ut må dette godkjennes av de sosiale myndigheter. Mer informasjon får du i rådhuset i kommunen du bor i.

Rettssak for «kaptein» på båt full av flyktninger

21.mars starter rettssaken mot en leder av en flyktningbåt som kom til Matagorda i Puerto del Carmen i juni i fjor. Ombord var det 21 personer, deriblant flere barn. Det viste seg at flyktningene hadde betalt «kapteinen» flere hundre euro hver for å bli fraktet til Kanariøyene. Derfor ble lederen arrestert, og rettssaken starter neste uke. Han er også tiltalt for å sette andre mennesker i livsfare ved å bruke en båt uten redningsvester, drikke og mat. Dommeren har innstilt på åtte års fengsel for «kapteinen».

200 skoleelver streiket for miljøet i Arrecife
Fra demonstrasjonstoget i Arrecife fredag. Foto: La Voz de Lanzarote

Over 200 skoleelever i Arrecife deltok i den verdensomspennende aksjonen for klimaet som ble startet av den svenske skoleeleven Greta Thunberg. Bevegelsen kalles «FridaysforFuture», fredager for fremtiden. Skoleelevene hadde plakater hvor det blant annet stod at vi ikke har en planet B. Marsjen endte ved regjeringsbygget Cabildo, og elevene fortalte lokalavisene at de vil fortsette med demonstrasjonene inntil myndighetene kommer opp med tiltak mot klimaendringene.

Nye utmerkelser for vin fra Lanzarote

Det ble flere priser for lokal vin fra Lanzarote under den 17.internasjonale vinfestivalen Bacchus i Madrid tidligere denne måneden. Over 1 600 viner ble «blindt» vurdert. Bodega Vulcano i Tias vant gull for sin Vulcano Dolce 2016 og sølv for Malvasía Volcánica 2018. Bodega El Grifo vant gull for sin Canari de el Grifo og sølv for Lías 2016.
Les mer om de forskjellige vinene ved å klikke på de blå navnene.

Lokal mann fra Lanzarote ansvarlig for å introdusere spansk luksusbil
Den spanske bilen ble presentert på Geneva Motor Show. Foto: Lanzarote Information

Den britiske nettavisen Lanzarote Information forteller denne uka at bilmerket Hispanio Suiza var en spansk luksusbil som ble produsert før andre verdenskrig. Nå planlegges det å introdusere denne bilen igjen, nå som en elbil under navnet Carmen. Man kan ha full kontroll på denne bilen via en mobil-app, produsert av et selskap som heter World Wide Mobility. Dette firmaet eies og ledes av en mann fra Lanzarote, Emilio Mellado Arbelo.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast