FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 15.mars 2019

Hola!

Denne uka har vi hatt gode og varme dager på solskinnsøya Lanzarote!

Men først må vi oppklare noen misforståelser:

Du leser nå Fredagspils fra Lanzarote på nettadressen www.lanzaroteposten.com, akkurat som du finner nettsidene vg.no og nrk.no .

Du behøver altså IKKE være medlem av en Facebookgruppe for å lese artiklene som legges ut daglig i Lanzaroteposten. Du finner likevel linker til denne siden på Facebooksidene til Lanzaroteposten, til Lanzarote er best , og på siden  Lanzarotevenner.

Øverst på nettsiden finner du flere informative rubrikker, eksemplene ser du ovenfor her. Klikker du på en av disse på nettsiden dukker det opp informasjon du kanskje kan ha nytte av. Under «Aktiviteter på Lanzarote» finner du blant annet en oversikt over alle markedene på øya. Klikk i vei…på nettsiden da!
På mobiltelefonen din ser rubrikkene ut som tre horisontale streker:

Det er oppdaget maneter på enkelte strender i Playa Blanca sør på Lanzarote. Tirsdag ble det oppdaget mange blå «portugisiske krigsskip», og badevaktene måtte sette opp det gule flagget for å advare folk.

Blå maneter er oppdaget i Playa Blanca

Disse manetene har ofte lange tentakler, og kommer man i berøring med disse kan det bli smertefullt. Apotekene har kremer man kan bruke hvis uhellet er ute. Les mer om hvordan man kan forebygge og eventuelt behandle et manet-angrep HER.

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» er vi i dag kommet til velt nr.90:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen ble funnet veltet onsdag kveld inne på en gårdsplass på veien mellom San Bartolomé og Arrecife. Nå leter politiet etter sjåfør og eier.

Nå kan du se alle norske tv-kanaler direkte i utlandet!

Nå kan du strømme alle norske tv-kanaler direkte på reiser i alle EU/EØS-land. Etter at også NRK har inngått avtale med de norske distributørene, er den norske tv-pakken nå komplett. Det er nettsiden flysmart24.no som skriver dette. Les mer om hvordan du skal forholde deg for å se «Dagsrevyen» og barne-tv ved å klikke HER.

Det nærmer seg hjemreise for mange nordmenn som har tilbrakt uker og måneder på Lanzarote. Flere har planlagt å komme tilbake til høsten, og trenger et sted å lagre saker og ting man ikke behøver å ta med til Norge. Nå har det dukket opp et nytt firma som kan lagre kofferter, og som også kan låne ut både varme-og kaldvifte under neste besøk, levere vann hver uke, og også handle matvarer for deg!

Det er visst ikke noe dette firmaet IKKE kan gjøre for deg dersom du ber dem om det! Nettsiden finner du HER.

Siste helg var det karneval i Puerto del Carmen! Tusenvis av mennesker samlet seg langs Avenidaen for å se de over 80 forskjellige gruppene paradere, og hele opptoget tok over to timer for å passere. Dette bildet som stod i lokalavisa forteller litt om hva karnevalet egentlig er: Gamle og unge på tvers av generasjoner deler latter og glede:

Unge og gamle på karneval 2019! Foto: La Voz de Lanzarote

Gikk du glipp av opptoget i Puerto del Carmen er det karneval i Costa Teguise og i Tinajo i morgen lørdag og søndag. Opptoget i Costa Teguise starter lørdag kl.17.30, og går langs hovedgata Avenida Islas Canarias med start fra Hotel Sand Beach. Programmet finner du her: PROGRAMA-CARNAVAL-2019

I Tinajo starter opptoget lørdag kl.19. Hele programmet finner du HER.

552 120 passasjerer var innom flyplassen på Lanzarote i februar, folk som altså kom og dro. Dette er en prosent FLERE enn i februar i fjor. Naboøya vår, Fuerteventura hadde 10 prosent FÆRRE passasjerer i februar enn året før.

Tendensen er som i januar; det blir flere spanjoler som besøker oss, og litt færre utlendinger.

De kjente turiststedene som blant annet nasjonalparken Timanfaya, Kaktusparken og Jameos del Agua hadde nesten tre prosent færre besøkende i februar enn samme måned året før. Det betyr at 235 000 personer besøkte sentrene i februar, 7 000 mindre enn i februar året før.

Denne helgen feirer irene og vi andre Irlands nasjonaldag, St. Patrick´s Day i Puerto del Carmen. Dette er en tre dagers fest hvor søndag er den viktigste dagen med den store paraden kl.13.

Les mer om programmet HER.

Et nytt hotell åpner i Yaiza 21.mars. «Hotelito el Campo» ligger ved innkjøringen til landsbyen Yaiza hvis du kommer fra Puerto del Carmen, i samme bygning som restauranten El Campo. Kommer du sørfra kjører du gjennom landsbyen Yaiza, og hotellet ligger på venstre side.

Hotelito el Campo i Yaiza

Det er norske Merethe Thortveit Dodd som skal drive hotellet.

Merethe Thortveit Todd. Foto: FB

Mange kjenner Merethe fra både Casas Heddy og Sjømannskirken, og nå blir hun altså hotelldirektør i Yaiza. Hotellet har 12 rom, og prisen for et rom for ei natt begynner på behagelige 65 euro, og da er frokost inkludert.

Hotelito el Campo

Du kan lese mer om hotellet og også bestille et opphold HER.

Mandag var det som vanlig hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen. Dagens vinner ble Bjørn Pettersen med 144 poeng. Gratulerer! Det var 36 deltakere denne gangen. Siste runde hesteskokasting for denne sesongen er f.k mandag, som vanlig kl.12.

Mandag kveld var det sesongavslutning i koret Alegria på Sjømannskirken. 24 korister hadde møtt opp til sang, koselig prat og pizza!

Dirigent Vidar og kona/noteforvalter Vera ble takket av med blomster. Vel fortjent!

Sjømannskirken har sendt ut denne aktivitetsplanen for de nærmeste dagene:

Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Åpningstid: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl. 11-15. Søndag er vi åpen i forbindelse med gudstjeneste og kirkekaffe som starter kl. 18.
Tirsdag 19. mars blir det trim kl. 12 med Rolf Inge Hellesund. Lunsjservering ved Odd og Lilly kl. 13, fylt svinekam til sju euro. Onsdag 20. mars er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30. Torsdag 21. mars kl. 18 er det temakveld. Ottar Haugen viser bilder og forteller om den amerikanske nasjonalparken Yosemite. Kaffemat, åresalg og kveldstanker. Fredag 22. mars kl. 11 er det tur i nærområdet under ledelse av Kari Sæle. Lørdag 23. mars kl. 13 lager Bjørn lørdagsgrøt. Pris for grøt og saft er fem euro. Søndag 24. mars er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.

Tirsdag var det quizkveld på Las Vistas i Puerto del Carmen. Nesten 60 gjester hadde møtt opp, og laget som visste mest var «Preikestolen». Gratulerer! Sesongens siste quizkveld arrangeres tirsdag fra kl.20.
Velkommen til litt hjernejogg!

Dansen fortsetter på Las Vistas i Puerto del Carmen onsdag fra kl.20. God dansemusikk som gjør folk glade!

Vi var 30 gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke. Det inviteres til en ny runde i kveld fra kl.19. Alle er hjertelig velkommen!

Ekteparet Inger Karin og Aage K fra Hønefoss har begge fødselsdag i dag fredag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast