FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 22.februar 2019

Hola!

Det meldes om varmt vær på Kanariøyene denne helga og ut i neste uke!
En varmfront ligger over fastlandet, som sender varm luft både sørover til Kanariøyene og som ifølge Dagsrevyen også blåser nordover mot Norge med tosifrede plussgrader på Vestlandet! Takk til Spania!

Sammen med godværet kommer det en ny calima over Kanariøyene, en sky av sanddis fra naboen Sahara. Du kan se skyens vandring HER . Klikk på «Iniciar Animación» over kartet for bevegelser. Men for all del – vi klager ikke!

I dag fredag 22.februar starter karnevalssesongen på Lanzarote!

Karneval på Lanzarote!

Det er hovedstaden Arrecife som er først ute. PR-folka i kommunen er ikke de raskeste til å presentere programmet for karnevalet i hovedstaden, og programmet ble først offentliggjort i går, dagen før det hele braker løs.
HER finner du programmet på spansk, tysk og engelsk.
Der finner vi blant annet ut at øyas største karnevalsopptog går mandag 4.mars kl.18 langs gata Rambla Medular, omkjøringsveien rundt byen fram til regjeringsbygget Cabildo, og at «sardinen begraves», altså at karnevalet offisielt avsluttes onsdag 6.mars.

Du finner alle datoene, plakater, tema for karnevalene på Lanzarote, OG PROGRAMMET FOR KARNEVALET I PUERTO DEL CARMEN (på norsk) ved å klikke HER.

For noen år siden fikk sju filmteam i oppgave å lage en videopresentasjon av Kanariøyene; sju øyer, sju historier, sju filmteam (dette var før La Graciosa ble erklært den åttende Kanariøya).

Dette er hva Lea og Nicolas fant på Lanzarote (husk å ha lyden på):

 

I fjor høst startet ferjeselskapet Fred. Olsen ei ny ferjerute fra Lanzarote direkte til Las Palmas på Gran Canaria.

Ferja som går mellom Lanzarote og Gran Canaria

Det er to avganger hver dag, og hver tur tar 3,5 timer. Nå har selskapet et tilbud til alle med residensia: Nå koster det 13,50 euro for en tur, med eller uten bil. og kan bestilles via nettsiden eller ved å ringe 902 100 107.

Og flyselskapet Binter som blant annet flyr mellom øyene tilbyr nå billetter til residente til 9,98 euro hvis man bestiller fra 25.februar fram til 3.mars, og reiser mellom 22.april og 30.juni. God tur!

Musikkfestivalen «Sonidos Líquidos«, flytende lyder, og som også kalles Malvasía Volcánica Weekend fordi musikken blandes med kortreist mat og drikke fra Lanzarote arrangeres igjen 7. og 8.juni i Arrecife og i vindistriktet La Geria.


Fra fjorårets festival ved Bodega La Geria

Nå er årets artister offentliggjort, og øverst på plakaten står bandet «Leve Sverige«!
Ja, du leste riktig…det spanske bandet «Viva Suecia» er store på det spanske fastlandet, og spiller på Lanzarote for første gang i juni. Sammen med de finner vi også bandet  «!!!» fra California i USA (bandnavnet uttales visst chk, chk, chk…) sammen med  bandene Colectivo Panamera fra Madrid, King Salami & The Cumberland 3 fra London, Zombie Love fra Arrecife og Delaporte , også fra Madrid.
Klikk på de blå navnene for blant annet å høre musikken.
Billetter til konsertene er allerede i salg fra nettsiden www.sonidosliquidos.com , bokhandelen Librería El Puente i Arrecife, Consejo Regulador Vinos de Lanzarote og ved flere turistkontor på øya.

«Mitt Lanzarote» har fotografen Liv Jensine Gundersen kalt sin utstilling av bilder fra solskinnsøya Lanzarote.


«Det var da vinteren var på sitt verste, jeg oppdaget at jeg har en evig sommer i mitt hjerte». Foto: Liv J G

Salgsutstillingen er i Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Den åpner i morgen lørdag 23.februar kl.12.30, og varer t.o.m. tirsdag 26.februar.
Bildene fra vakre Lanzarote er kopiert over på lerret. – Ta med en bit av Lanzarote hjem, foreslår fotografen!

Husk at også kunstmaleren Liv Agathe Nielsen har en salgsutstilling i sitt hjem i C/ Cuba 5 i Puerto del Carmen denne helgen. Les mer om denne utstillingen i forrige ukes Fredagspils.

Sist lørdag var over 80 gjester samlet til årsfest i Nordisk Forening. Stedet var restauranten La Ola i Puerto del Carmen, med god mat, sanger, dans og godt humør:

Fra La Ola lørdag

Nordisk Forening avholder årsmøte i Sjømannskirken i Puerto del Carmen mandag 25.februar kl.18. Det er vanlige årsmøtesaker som skal tas opp, pluss valg. Alle medlemmer ønskes hjertelig velkommen!

Hesteskokastingen fortsetter for fullt på Playa Grande hver mandag. Sist mandag var det igjen Jorunn Mykland Johnsen som fikk flest poeng, 138 poeng. Vi gratulerer ! Det er en ny runde med kasting mandag kl.12.

Tirsdag er quizkveld på Lanzarote, og sist uke var det laget «Måneskinn» som visste mest blant de 70 deltakerne som kjempet om seieren. Det er en ny quizrunde tirsdag kl.20 på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.

Onsdag danses det på Las Vistas i Puerto del Carmen! Sist uke kom det 35 danseglade gjester dit, og stemningen var som vanlig god! Det er en ny runde med smektende låter onsdag fra kl.20.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om skoleelever fra Lanzarote og Island som har besøkt hverandre, og opplevd hvordan det er å være ung på Lanzarote og på Island. Elever fra Italia har også deltatt. Dette utvekslingsprogrammet kalles Erasmus, og finansieres av EU. Nå arrangeres en fotoutstilling fra disse besøkene i kunstsalen ved kirken i Tias, La sala de arte La Ermita de San Antonio, og er åpen mandag til fredag fra kl.10-19.30 fram til 1.mars. Det er gratis inngang.

Sjømannskirken på Lanzarote går inn i en travel uke, og har sendt oss denne aktivitetsplanen:

Åpningstid: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl. 11-15. Søndag er vi åpen i forbindelse med gudstjeneste og kirkekaffe som starter kl. 18.

Vi tar i mot lopper (ikke møbler) til Vårmarkedet 2019 frem til og med 28. februar.

Det serveres grøt på Sjømannskirken i Puerto del Carmen lørdager kl.13. Foto: Sjømannskirken

Mandag 25. februar: Koret Alegria øver fra kl. 20 denne mandagen…andre mandager er det kl.19.
Tirsdag den 26. februar blir det trim kl.12 med Leif Thuland. Lunsjservering ved Asgeir kl. 13: Fiskegrateng. Pris sju euro, karbonadesmørbrød med løk: fem euro.
Onsdag 27. februar er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30. NB Merk dagen! Onsdag 27. februar kl. 18 er det temakveld. Svanhild Andreassen forteller om kvardagsenglar. Det blir også kaffemat, åresalg og kveldstanker.
Torsdag 28. februar kl. 11-16 er det rigging til Vårmarked 2019.
Fredag 1. mars: VÅRMARKED 2019: Kl.11-16. Betasuppe fem euro, salg av vafler, kaffe, lodd, årer og vakkert håndarbeid. Det blir også salg av klær i «Luksusfellehjørnet» og loppemarked på terrassen, samt mannekeng-oppvisning.
Lørdag 2. mars: VÅRMARKED 2019: Kl.11-14.30. Markedet fortsetter med salg av vafler, kaffe, lodd, årer, og vakre håndarbeidsprodukter samt salg av klær i «Luksus-fellehjørnet»og lopper på terrassen. Grøt og saft fem euro. Trekning av loddboken kl. 14.
Søndag 3. mars er det gudstjeneste kl.18 med påfølgende kirkekaffe.
Mer informasjon finner du på kirkens nettside HER.

Noen som setter pris på gode desserter?

Forleden kveld besøkte noen av oss igjen restauranten «Cañita de Limón» hvor kokken Yuri styrer aktivitetene på kjøkkenet:

Får du vann i munnen?

«Cañita de Limón» ligger i samme kvartal som Burger King og Amador ved enden av Avenidaen i Puerto del Carmen. Vel verdt et besøk!

I går begynte ski-VM, og mange er sikkert interessert å følge øvelsene. Den norske restauranten Vikinghuset i Puerto del Carmen er stengt på formiddagen, men viser VM-studio og dagens høydepunkter på norsk TV utover kvelden, sier innehaveren Rita. Mange hoteller har Eurosport på tv, og de fleste øvelsene vises der. Husk at også NRK Sport følger hver meter av øvelsene direkte på nettradio, og dermed på din mobil.

fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke møtte det 35 gjester. Vi møtes igjen i kveld fra kl.19!

I dag fredag feirer Åge R i Oslo fødselsdagen sin. Mette S i Malaga feirer dagen sin mandag. Det gjør også Eugenie T i Playa Blanca. Frøydis S, også i Playa Blanca fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast