Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 8, 2019

Flere besøkte turistsentrene på Lanzarote i januar

Nesten 240 000 personer besøkte ett eller flere av de mest kjente turiststedene på Lanzarote i januar (Nasjonalparken, Jameos del Agua (se bildet over), Kaktusparken med flere). Dette er en økning på nesten tre prosent fra samme måned i fjor. Dermed økte også inntektene med nesten tre prosent, og passerte 1, 6 millioner euro.

Tias kommune (Puerto del Carmen) ansetter flere arbeidsledige
Rådhuset i Tias kommune

Tias kommune har nå ansatt 15 familieforsørgere etter at disse hadde gått ledige i flere måneder, og stod i fare for sosial eksklusjon, som det står i kriteriene fra kommunen. Arbeidstiltaket kalles Plan de Empleo Social, en sosial sysselsettingsplan, og er økonomisk støttet av regjeringen på øya, Cabildo. I tillegg til disse 15 personene har Tias kommune i fjor høst ansatt 40 arbeidsledige, alle 50 år eller eldre. Alle arbeider nå med kommunale oppgaver, som assistenter på eldrehjem, som vaktmestere, gartnere, rørleggere, elektrikere eller med data.

Folk stjeler fortsatt strøm på Lanzarote
Foto: Diario de Lanzarote

Elektrisitetsverket på Lanzarote, Endesa avdekket i 2018 flere tilfeller av stjeling av strøm på øya. I de siste månedene har inspektører oppdaget 95 tilfeller hvor strøm ble tappet uten at «abonnenten» betalte for den. Over en million kilowattimer ble tappet ulovlig. Igjen er det i hovedsak firmaer som stjeler strøm. Dette skrev Lanzaroteposten om også i mai i fjor. På alle Kanariøyene ble det i fjor avdekket over 2 200 tilfeller av svindel med strøm, og over 22 millioner kilowattimer ble aldri betalt for.

Gutt fra Lanzarote videre i «Spain got talent»-konkurransen
Jordi García. Foto: Lancelot Digital

En ung gutt fra Lanzarote, Jordi García klarte å gå videre i talentkonkurransen «Got talent» på den spanske tv-kanalen Telecinco mandag kveld. Alle fire dommerne sa JA da de skulle vurdere innsatsen hans. Jordi fortalte seerne og dommerne om sin triste fortid med to år i fengsel, og at det er støtten fra sin bror og arbeidet med musikken som nå hjelper han videre i livet. «Got talent» kan du se hver mandag kveld på kanalen Telecinco. HER kan du se Jordis opptreden sist mandag.

Nesten 130 000 biler er registrert på Lanzarote

Ved årsskiftet var det registrert nesten 130 000 biler på øya. I følge bilbransjen ble det solgt 400 biler hver måned i 2018. Det er hovedstaden Arrecife som har flest biler på Lanzarote med 45 000 biler. Haria har færrest med 4 500 kjøretøyer. Bransjen tror at bilsalget vil gå ned neste år.

Internetthandel er dårlig business på Kanariøyene

Å handle via internett utgjør bare 4,3 prosent av all handel på Kanariøyene. Grunnen er blant annet problemer med å importere varer til øyene fra fastlandet, Europa og resten av verden. Mange ganger må det betales importavgifter, som varierer etter varens verdi. Derfor har flere internettbutikker valgt å ikke sende varer hit.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast