Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 6, 2019

Savnet kvinne funnet i god behold

I forrige uke foralte Lanzaroteposten om en britisk kvinne som var savnet i Puerto del Carmen. Torsdag skrev en venn av kvinnen på Facebook: – She has been found and is in one piece thanks. Hun er funnet, og er i god behold.

Folk stjeler fra åkrene i Teguise
Politiet jobber med bøndene i Teguise for å hindre tyveri. Foto: La Voz de Lanzarote

Lokalpolitiet i Teguise kommune har nå gått sammen med de lokale bøndene i et forsøk på å stanse tyver som stjeler fra avlingene på åkrene. Det er først og fremst åkre som ligger langt fra gårdene som er mest utsatt. Det som blir stjålet er poter og andre grønnsaker. Nå er det satt opp vaktlag hvor bøndene sammen med lokalpolitiet og Guardia Civil skal passe på årets avlinger.

Søppelkasser satt i brann i Playa Honda
Foto: El Chaplan

Sju søppelkasser ble satt i brann i Playa Honda tidlig lørdag morgen. Brannvesenet rykket ut, og slukket først tre kasser. En time senere brant fire andre søppelkasser på et annet sted. Noen biler, husfasader og lyktestolper ble ødelagt i brannene. Dette er et problem som bare øker, og det viser seg at det er ungdom som står bak. Problemet med å tenne på søppelkasser og hvilke skader som kan oppstå er nå på undervisningsplanen i skolene på Lanzarote.

Stranda Las Cucharas i Costa Teguise skal renoveres for 1,8 millioner euro

Den mest berømte stranda i Costa Teguise, Las Cucharas på Lanzarote skal nå renoveres for over 1,8 millioner euro (se bildet øverst).
Pengene skal brukes til nye adkomstveier til stranda, spesialbygd for funksjonshemmede, og det skal bygges såkalte «lysthus», rasteplasser, lekeplasser for barn og andre aktivitetsområder. Firmaer har frist til 18.februar for å komme med anbud på arbeidet.

Regjeringen på Kanariøyene lover nye ansettelser for å forbedre helsen på Kanariøyene
Sykehuset i Arrecife. Foto: Lancelot Digital

Regjeringen på Kanariøyene sier at over tre millioner euro, 30 millioner kroner skal investeres i nye ansettelser på sykehusene. 118 spesialister skal ansettes, blant annet spesialsykepleiere, spesialister innen radiologi, laboratorieteknikere og vedlikeholdspersonell. Legevakttjenestene skal også forsterkes.

Den britiske regjeringen ber sine innbyggere ha privat helseforsikring når de reiser på ferie i EU

Den britiske regjeringen oppfordrer nå sine innbyggere om å skaffe seg privat helseforsikring dersom de skal besøke et EU-land etter mars måned. Det er nemlig ikke sikkert at det europeiske helsetrygdkortet vil gjelde etter at Storbritannia har gått ut av EU. Dette angår også briter på Lanzarote.

Sjefen for Ryanair irriterer kanariske turistmyndigheter

Sjefen for flyselskapet Ryanair, Michael O’Leary har irritert de kanariske turistmyndighetene kraftig sist uke da han presenterte selskapets nye ruter til Israel: – Folk har fått nok av Kanariøyene, sa han under pressekonferansen. Ryanair frakter 6,5 millioner passasjerer til Kanariøyene hvert år.
Israel har nå satt igang en kampanje for å få flere europeere til å feriere der i stedet for Kanariøyene.

Puerto del Carmen har største belegg i utleie av turistleiligheter i Spania

Mange foretrekker å bo i små leilighetsanlegg når de ferierer på Lanzarote. Turiststedet Puerto del Carmen hadde størst belegg i det som kalles «ekstrahoteller», mindre leiligheter, og belegget var på 85 prosent i 2018. I gjennomsnitt bodde turistene 8,37 dager under ferien sin i Puerto del Carmen.

Liten nedgang av nordiske turister på Lanzarote i fjor

Det statistiske instituttet på Kanariøyene har telt turister på øyene, og har funnet ut at det kom 108 659 nordiske turister til Lanzarote i 2018 (fra Sverige, Danmark, Finland og Norge). Det er en liten tilbakegang på
8 213 fra året før. Totalt kom det 2 880 051 turister til Lanzarote, 49 307 færre enn i 2017, en nedgang på 1,7 prosent.

Calima (svevestøv) til Kanariøyene mandag

Det spanske værinstituttet Aemet melder at det fra mandag 4.februar blir tiltykning av fint sandstøv fra Sahara over Kanariøyene. Dette værfenomenet kalles calima, og gjør at temperaturene vanligvis stiger. Du kan følge sandens vandringer ved å klikke HER. Ved å klikke INICIAR ANIMACIÓN øverst på kartet settes bevegelsene i gang.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast