FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 7.desember 2018

Hola!

For ei uke vi har hatt! Sol fra skyfri himmel, varme dager, glade folk på strender og utekafeer; m.a.o dårlig skiføre…

Mandag kveld ble juletreet tent og julekrybben åpnet ved regjeringsbygget Cabildo i hovedstaden Arrecife:

 

I forrige uke ble programmet for de kommunale julemarkeringene lagt ut i Lanzaroteposten  (på spansk og engelsk). Nå har Yaiza kommune (Yaiza, Playa Blanca og Uga) presentert sitt eget program, og du kan lese hele programmet  HER  (på spansk og engelsk).

Der kan man blant annet lese at den offisielle åpningen av julekrybben i Yaiza (kanskje den flotteste på hele øya?) foregår FREDAG 14.desember kl.19.00 like ved Kulturhuset i Yaiza. Da vil også koret Rancho de Pascua de Yaiza synge julesanger.
På programmet står også en julenisseparade i Playa Blanca lille julaften kl.17.00. Paraden starter i gågata C/Limones og går til Plaza del Carmen, hvor julenissen hilser på barna…og kanskje noen voksne også!

Også i Tias skjer det juleting:

I Tias er det offisiell åpning av julekrybben ved kirken og teateret lørdag 8.desember kl.19. I Puerto del Carmen er det åpning av julekrybben ved den katolske kirken i Gamlebyen søndag kl.19. Det blir levende musikk begge steder.

Hele programmet for Tias med Puerto del Carmen finner du HER (på engelsk).
Det er et par feil i programmet (?) mht åpningen av julekrybbene i Tias og Puerto del Carmen, men Lanzaroteposten tror at opplysningene vi har presentert ovenfor er de riktige. Merk dere også at julenisseparaden gjennom Puerto del Carmen foregår torsdag 20.desember kl.18; fra krysset Ave.de Italia/Ave.de las Playas og avsluttes ved Farioneshotellet.

Vulkanen Guanapay opp mot festningen Santa Barbara i den gamle hovedstaden Teguise er nå pyntet med julelys og «lysende dyr» fra Lanzarote:

Jul i Teguise. Foto: La Voz de Lanzarote


Jul i Teguise. Foto: La Voz de Lanzarote

Den offisielle åpningen av julelysene i Teguise er mandag 10.desember. I kveld fredag kl.20 tennes julelysene i innkjøringen til landsbyen Tinajo; stedet er berømt for sin pynting av gater og rundkjøringer. Må oppleves!

Juleprogrammet i Tinajo finner du HER.

Cruisesesongen fortsetter på Lanzarote. Søndag 9.desember kommer selveste «Queen Elizabeth» til Lanzarote kl.08.00, og reiser videre til Lisboa kl.17.

«Rhapsody of the Seas». Foto: Royal Caribbean Int´l

Tirsdag kommer enda en kjempe til øya; «Rhapsody of the Seas«, som eies av det norsk-amerikanske rederiet Royal  Caribbean International. Ombord er det nesten 2 500 passasjerer, og et mannskap på 765 personer. Båten kommer inn kl.10 fra Barcelona, og reiser videre kl.18 på vei til Las Palmas.

Turismyndighetene på øya sender hver måned ut en oversikt over begivenheter på Lanzarote.
Klikk HER for desembers aktiviteter (på engelsk).
Kultursentrene har også sendt ut en oversikt for desember på spansk. Klikk HER.

I morgen lørdag 8.desember arrangeres Lanzarote Internasjonale Maraton.

Fra Lanzarote Maraton 2017. Foto: James Mitchell/Lanzarote Marathon

2 400 deltakere har meldt seg på, og det skal løpes tre distanser:

42 km med start kl.08:00 fra Costa Teguise/ Sands Beach Hotel

21 km med start kl. 10:30 fra Puerto del Carmen/ Nasjonenes Plass i Matagorda

10 km med start kl. 12:00 fra Arrecife/Charco de San Ginés. Alle løp avsluttes i Costa Teguise.

I dag fredag kl.11 er det barnas tur til å løpe, Kids Marathon med start og innkomst ved Sands Beach Hotel i Costa Teguise. Det blir forskjellige distanser, opp til 2 000 meter. Les mer om maratonløpet HER (på engelsk).

Mandag er hesteskokastingsdag på Playa Grande i Puerto del Carmen, og denne ukas vinner ble Stig Fostervold med 133 poeng. 23 deltakere møtte. Det kastes flere hestesko mandag førstkommende kl.12.

Nordisk Forening arrangerte siste quizkveld i år på Las Vistas i Puerto del Carmen tirsdag.
36 gjester møtte opp, og vinnerlaget ble «Brått på«! Gratulerer!

«Brått på!». Foto: Liv J.Gundersen

Nå er det juleferie, og første quizkveld på nyåret er tirsdag 8.januar kl.20.

Neste torsdag, 13.desember arrangerer Nordisk Forening sin siste fottur i år. Turen går til landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen, og fotturen starter fra «Markedsplassen». Derfra går man rundt vulkanen Montaña Vieja. Dette er en lett tur å gå, 4,6 km lang.

Turen går til Montaña Vieja i Uga.

Nordisk Forening skriver i sin info:
Fra Puerto del Carmen, ta andre avkjøring etter rundkjøringen ved kamelmonumentet på LZ-2 mot Playa Blanca. Ta fjerde av til venstre, kjør 50 m, ta til venstre, kjør 30 m, ta til høgre 50 m, og inn på markedsplassen. Kjør forbi teltet på venstre side, og parker der.
Fotturen starter kl.11.00. På denne turen trenger du ikke ta med nistepakke, da man skal spise felles lunsj på en lokal restaurant etter turen. Gode tursko og drikke er godt å ha på turen. Snakk sammen for å høre hvem som kjører bil og som har plass. 
Vel møtt til siste turen denne høstsesongen med turlederne Terje og Laila. Takk for alle fine turer! Det blir nye turer med nye turledere i januar 2019!

Det nærmer seg offisiell åpning av det nye femstjerners Hotel Lava Beach i Matagorda i Puerto del Carmen!
De første bildene har nå blitt presentert av hotellet, og her kan vi se det vakre resepsjonsområdet:

Hotel Lava Beach i Puerto del Carmen

Og det andre hotellet folk venter på er Hotel Fariones i Puerto del Carmen, som onsdag kveld ser sånn ut:

Det blir nok ingen julegjester der, men en gang tidlig i 2019 skal det nok være mulig å leie rom der…

Det har vært valg av medlemmer til kirkerådet i Sjømannskirken på Lanzarote. Her er resultatet:

Leder Ottar Haugen, nestleder Ruth Jusnes, sekretær Per Roald Hasborg, prest Rose-Marie Skarsten, Bjørg Møllerplass, Frøydis Sandberg, Bjarne Imenes, Olav Høie. Vararepresentanter: Inger-Johanne Østgaard, Elisabeth Bie, Anne Ferstad, Hildegunn Holmefjord.

Sjømannskirkens lokaler på Lanzarote

Sjømannskirkens program for de neste dagene presenteres her:
Åpningstid: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl. 12-15. Søndag til gudstjeneste som starter kl. 18.

Mandag 10. desember øver koret Alegria kl. 20. Kaffe fra kl. 1930. Velkommen til nye og gamle deltakere enten du bor på øya, overvintrer eller er på ferietur. Tirsdag 11. desember blir det trim kl. 11 med Leif Thuland, og lunsjservering kl. 13. Det serveres kjøttsuppe til sju euro. Onsdag 12. desember er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30. Torsdag 13. desember er det hyggekveld kl. 18. «Med salmeboken fra advent til jul» ved Randi og Arngeir Mo. Koret Alegria deltar, det blir kaffemat, åresalg og kveldstanker. Fredag 14. desember: Tur i nærområdet kl. 11 ved Leif Thuland. Oppmøte på kirken. Fredag 14. desember: Familiesamling kl. 16.30.
Lørdag  15. desember: Siste grøtservering kl. 13 på denne siden av nyttår. Grøt  og saft fem euro. Søndag 16. desember er det gudstjeneste.

Rolf B på La Palma fyller år tirsdag. Det gjør også Ingeborg M i Oslo. Gratulerer med dagen!

Vi var 45 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det inviteres til en ny runde i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast