Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 49, desember 2018

Flere fly til og fra Lanzarote i november

I november økte tallet på fly til og fra Lanzarote med 1,2 prosent. For første gang på tre år har flyselskapene Jet2, easyJet og TUI gått forbi Ryanair i aktivitet. Grunnen er at Ryanair har sluttet å fly til og fra Barcelona, og redusert trafikken fra Düsseldorf.
Jet2 har økt sine flyavganger til og fra Storbritannia med 16 prosent, og easyJet med 12 prosent. EasyJets nyeste rute er fra Venezia i Italia til Lanzarote med to fly hver uke. TUI har økt sine flyvninger med seks prosent til og fra Storbritannia, og Thomas Cook  med 3,5 prosent. Wizz Air fra Ungarn har imidlertid sluttet å fly fra Ungarn og Polen til Lanzarote, og man venter på at andre selskaper vil ta over mange av rutene Wizz Air hadde fra Polen og Ungarn til Lanzarote.

Falske pass beslaglagt på flyplassen

Denne uka ble tre personer arrestert på flyplassen på Lanzarote etter at de prøvde å sjekke inn på et fly til Dublin med falske pass. De tre personene var albanere, men brukte falske pass fra Italia. Politiet ble varslet av flyselskapets ansatte, og de tre ble stoppet. En av de tre var mindreårig, og ble overlatt til barnevernet på øya. De to andre var i tjueårsalderen, og ble fengslet.

Apollo fra Oslo skal fly via Billund i Danmark i vinter

Fra 28.desember vil Apollos charterfly fra Oslo til Lanzarote stoppe i Billund i Danmark for å ta på danske passasjerer. Det vil derfor også bli en stopp i Billund på veien nordover igjen for å slippe av de danske gjestene. Apollo gir ingen grunn for denne ruteforandringen, men kaller det «operasjonelle årsaker» i epost til passasjerene. Passasjerer som Lanzaroteposten har vært i kontakt med forteller at avgangen fra Oslo er framskutt 70 minutter til 05.55. Turen vil nå ta seks timer og 45 minutter i stedet for fem timer og 30 minutter. Apollo bruker store Airbus 321-fly fra sitt eget selskap Novair med plass til 221 passasjerer, og har kanskje problemer med å fylle flyet fra Oslo med bare norske passasjerer. Lanzaroteposten mener at det viktigste er at flyet går til Lanzarote; kansellering ville nok blitt verre.

Rask fjernet fra havnebassenget i hovedstaden Arrecife

Det foregår mange private og frivillige opprydninger av havbunnen rundt omkring på Lanzarote. Hver første lørdag i måneden er det rydding av strender og områdene rundt i Playa Blanca.

Fra ryddingen i Arrecife. Foto: El Chaplon

I hovedstaden Arrecife ble over 3000 kilo med rask fjernet fra havnebassenget sist lørdag. I følge dykkerklubbene som deltok i ryddingen var det mye plast, bildekk, jernskrap og bilbatterier som ble hentet opp. Ryddingen vil fortsette utover vinteren.

Politikerne krangler om rasfarlig mur i Puerto del Carmen
Ødelagt mur i Puerto del Carmen. Foto: La Voz de Lanzarote

En mur ved den populære badestranden Playa Grande i Puerto del Carmen, Tias kommune raste ut vinteren 2016/2017. Området ble straks avsperret, og siden har ingen ting skjedd med muren. I oktober 2017 innhentet kommunestyret i Tias, som styres av det konservative partiet Partido Popular (PP) anbud på reparasjon, og skulle bruke 100 000 euro på arbeidet. Like etter at anbudet ble vedtatt ble muren ytterligere ødelagt av den kraftige stormen «Emma», og hele arbeidet ble satt på vent da kostnadene ble tredoblet. Nå klager partiet PSOE (det sosialistiske partiet) på kommunestyret over at ordføreren ikke vil gjøre noe med muren, og hevder at området er farlig for publikum.
PP sier imidlertid at det nå skal innhentes nye anbud på arbeidet, og at dette tar tid når lover og regler skal følges.
Lanzaroteposten legger til at det er kommunevalg på Lanzarote i mai 2019.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast