Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 50, desember 2018

14 nye flyruter til og fra Lanzarote denne vinteren, en fra Skandinavia

Det britiske lavprisselskapet easyJet og det tyske selskapet Eurowings (som eies av Lufthansa) flyr nå to ganger i uka til Lanzarote fra Berlin-Schönefeld, Köln, Hamburg og Berlin-Tegel.
EasyJet
flyr også denne vinteren to ganger i uka til og fra Venezia. Flyselskapet Laudamotion fra Østerrike har ei ny rute fra Wien, og Thomson Airways/TUI har denne vinteren startet ei ny rute fra Gøteborg.
Flyselskapene Enter Air fra Polen, Eurowings og Sundair fra Tyskland, Transavia Holland og Travel Service fra Tsjekkia flyr denne vinteren fra Katowice i Polen, Rotterdam i Nederland, Stuttgart og Berlin-Tegel i Tyskland og Nantes i Frankrike. Britiske Imperial Airways (som eies av British Airways) og easyJet flyr denne vinteren også fra Amsterdam og Manchester. EasyJet flyr dermed fra 14 destinasjoner til Lanzarote.

Hotel Fariones må betale 200 000 euro i straff
Hotel Fariones pusses opp

Hotellgruppen Fariones pusser opp sitt hovedhotell i Puerto del Carmen, og har virkelig tatt seg til rette! Tias kommune fant ut at hotelleier Juan Francisco Rosa hadde bygget deler av det nyoppussede hotellet på kommunal grunn, og kommunen saksøkte hotellet.
Retten bestemte at hotellet måtte betale kommunen 200 000 euro, nesten to millioner kroner «for denne ulovlige okkupasjonen av grunn», som det stod i dommen. Hr.Rosa protesterte, men protesten ble avvist av domstolen.

Madrid feirer nyttår to ganger til ære for Kanariøyene

Puerta del Sol heter et stort torg i Spanias hovedstad Madrid, og der samles tusenvis av mennesker nyttårsaften for å ønske det nye året velkommen. I år får de en dobbel dose: Etter at folk har feiret inngangen til det nye året med å spise 12 druer og sende opp raketter ved midnatt Madrid tid, skrues klokka på torget en time tilbake. Så feirer folk enda en gang det nye året samtidig som Kanariøyene gjør det, en time etterpå. Sånn skal det gjøres! Godt nyttår!

To løpere fra Belgia vant Lanzarote Maraton 2018
Fra Lanzarote Maraton 2018. Foto: La Voz de Lanzarote

2400 løpere deltok i den 28.utgaven av Lanzarote Maraton sist lørdag. Vinner av mennenes maraton var Ludwig Lefevre fra Belgia, som fullførte distansen på 2.31.53. Kvinneklassen ble vunnet av Veerle D’Haese, også fra Belgia på 2.54.21.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-