FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 5.oktober 2018

Hola!

Du leser nå Fredagspils fra Lanzarote på www.lanzaroteposten.com . Du behøver altså IKKE være medlem av en Facebookgruppe for å lese Lanzaroteposten. Du finner likevel linker til denne siden på Facebooksidene til Lanzaroteposten, til Lanzarote er best , og på den nye siden  Lanzarotevenner.

Heldige var de som forleden dag så en 20 meter lang blåhval utenfor Playa Grande i Puerto del Carmen. Lokale medier skriver at flere badegjester opplevde hvalen på nært hold da den kom opp for å puste!
Ved siden av å oppleve en hval på stranda leser du i dagens Fredagspils om mange andre aktiviteter som finner sted de nærmeste dagene på solskinnsøya Lanzarote!

I kveld fredag er det igjen konserter fra fire scener i hovedstaden. Det er tredje kvelden at Arrecife en Vivo arrangeres, Levende Arrecife, og sist fredag var over fem tusen mennesker samlet i sentrum av byen for å nyte musikken:

Gratis musikkglede i Arrecife! Foto: Diario de Lanzarote

Les mer om kveldens festival HER. Den fjerde og siste festivalkvelden er torsdag 11.oktober, kvelden før Spania feirer sin Fiesta Nacional de España, en dag som er offisiell fridag. En artikkel om hvorfor man feirer denne dagen 12.oktober kommer i neste uke i Lanzaroteposten.

I morgen lørdag 6.oktober starter den 15. Festival de Música Visual på Lanzarote, og varer til 20.oktober.

Dette er en festival med samtidsmusikk hvor også det visuelle er viktig. Konserter holdes både i Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Convento de Santo Domingo og El Almacén.

Fra en konsert i Jameos del Agua

Ved å klikke HER kan du lese alt om konsertene og artistene, og også bestille billetter (på engelsk).

Ironman arrangeres som kjent på Lanzarote hvert år i mai. Nå kommer miniutgaven Ironman 70.3, og dagen er lørdag 6.oktober.

Fra Ironman 70.3 i fjor

Ironman 70.3 er en triatlon hvor distansene er halvert i forhold til en vanlig Ironman; 1,9 km svømming, 90,1 km sykling og 21 km løping. Aktivitetene er denne gangen konsentrert om det danske sportshotellet Club La Santa på Lanzarotes vestkyst.  I år er det påmeldt over 600 deltakere. De femti beste plassene kvalifiserer til deltakelse i VM neste år i Nice i Frankrike. Du kan lese mer om arrangementet HER.

I morgen lørdag 6.oktober kommer også det norsk-amerikanske cruiseskipet «Navigator of the Seas» til Lanzarote! Se bildet øverst.

Båten kommer fra Agadir i Marokko, og legger til kai i Arrecife kl.12.oo. Kl.21.00 fortsetter ferden mot Las Palmas på Gran Canaria. Ombord er det 3800 passasjerer, og et mannskap på 1200.
Visste du at «Navigator of the Seas» ble døpt av tennislegenden Steffi Graf, og at båten er verdens 12.største cruiseskip? Og visste du at de fleste «…of the Seas»-skipene har norske kapteiner?
Neste uke blir det ekstra folksomt på kaia i Arrecife! Onsdag kommer «Queen Elisabeth», «Europa 2» og «Costa Pacifica» med tilsammen 10 000 passasjerer og mannskap! Norsk-amerikanske «Independence of the Seas» kommer til Lanzarote neste fredag.
I oktober kommer det 60 000 passasjerer med cruiseskip til Lanzarote, og i desember settes det ny rekord
med 70 000 gjester. I følge turistmyndighetene bruker hver cruisegjest i gjennomsnitt 30 euro på øya.

Gikk du glipp av det fantastiske musikkspillet om Kanariøyenes historie, «ÁNGARO» som ble vist i Jameos del Agua i vinter og vår? Nå settes forestillingen opp igjen 28.oktober, 25.november, 23.desember og 30.desember, alle søndager kl.12.30.

Fra forestillingen «Ángaro»

Billetter kan kjøpes på nettet HER , ved turistkontorene og Tourist Tickets utsalgskontor på Lanzarote.

Du finner informasjon om andre kulturelle aktiviteter på Lanzarote HER (på spansk).

Hva med å ta en dansetime eller flere når du er på Lanzarote denne vinteren?

En av de mest populære danseskolene for barn, ungdom og voksne på øya er Top Catz. Danseskolen tilbyr kurs i jazzballett, stepping, ballett, irsk dans, klassisk spansk dans, flamenco, arabisk magedans og Hawaii-dans. Kursstedet er Puerto del Carmen Social Culture Club som ligger i havna i Gamlebyen. Les mer om tilbudet, priser og påmelding HER (på engelsk).

Sjømannskirken på Lanzarote i Puerto del Carmen utvider sine åpningstider i neste uke. Da er det åpent tirsdag til fredag fra 12-14. Fra 16.oktober utvides åpningstidene ytterligere. Det nye vinterassistentparet Solveig og Stein er allerede på plass, og de blir på Lanzarote fram til 20.desember.

Det nye vinterassistentparet Solveig og Stein Gjulem. Foto: Sjømannskirken

I dag fredag er kirken åpen fra 12-14 med kaffe, vafler og en god prat! Søndag er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.
Onsdag 10. oktober er det passdag på kirken. Da kommer visekonsulen fra Gran Canaria og ambassaderåden fra Madrid. Dersom du trenger nytt pass, kan du bestille tid ved å kontakte konsulatet på Gran Canaria.

Sist fredag var det tid for den årlige fårikålmiddagen på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Vi var 25 gjester der som spiste utrolig god mat; takk til Sandra og Dani får god kokkekunst!

I kveld fra kl.19 er det en ny fredagspils på Las Vistas, denne gangen uten fårikål, men Sandra og Dani har mye annet på menyen…og så møter du ganske mange hyggelige folk da, helt gratis!

I dag fredag har Kathrine L i Tønsberg fødselsdag. Berit H er på vei fra Hønefoss til Lanzarote i dag, og har fødselsdag i dag! Wenche N på Lanzarote fyller år i morgen lørdag, og Monica Aa i Oslo fyller år på søndag.
Gratulerer med dagen!

Lanzarotevennen Roger Walestrand er klar med flere innlegg i sin blogg Lanzaroteferie. Les mer om hvordan livet er for de som ferierer i egen bolig på Lanzarote.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast