Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 40, oktober 2018

Fire nye flyktningbåter til Lanzarote denne uka

Mandag morgen kom det to nye båter med flyktninger til Lanzarote. Den første båten ble lokalisert på stranda La Garita i Arrieta nordøst på øya (se bildet øverst). 13 flyktninger ble funnet i nærheten av båten av politiet. Seks av flyktningene var barn. Omtrent samtidig ble det meldt om en annen båt på vestkysten av øya, på Playa del Risco de Famara. Ombord var det 20 flyktninger, hvorav 13 var barn. Tirsdag ettermiddag ble en ny båt oppdaget utenfor Mala på Lanzarotes østkyst. Ombord var det 16 flyktninger, hvorav fire var barn. Tidlig onsdag morgen kom enda en båt inn til havna i landsbyen La Santa på vestkysten. Ombord var det atten flyktninger, alle voksne menn. Siden juli har det kommet ti slike båter til Lanzarote.

Foto: La Voz de Lanzarote

Nå har sosialmyndighetene satt opp flere telt som foreløpig skal huse de nesten 50 barna som har kommet alene til Lanzarote de siste ukene. I mellomtiden klargjøres flere militære brakker som etterhvert skal tas i bruk.Videre har myndighetene ansatt flere sosialarbeidere som skal ta seg spesielt av de aller yngste. De voksne flyktningene blir så raskt som mulig sendt til mottak på Gran Canaria og Tenerife hvor deres status blir vurdert.

Arbeidsledigheten ned på Lanzarote
Arbeidskontoret i Arrecife

254 personer kom seg ut av ledighetskøen og inn i jobb på Lanzarote i september. Dette er en nedgang i ledige på 2,3 prosent fra september. Per 1.oktober er det 10 678 registrerte ledige på Lanzarote. På Kanariøyene er det nå 205 430 personer uten jobb, en nedgang på nesten en prosent fra måneden før.

Avenidaen i Puerto del Carmen er stengt
Avenidaen stengt. Foto: Gazette Life

Som Lanzaroteposten skrev om i forrige uke ble deler av Avenidaen, hovedgata i Puerto del Carmen stengt fra mandag 1.oktober. I de neste ukene vil strekningen fra C/Pedro Barba (Casino) til C/Cesar Manrique (Centro Atlantico) være stengt på grunn av legging av nye vannrør og asfaltering. I følge ordføreren i Tias håper han at arbeidet vil være ferdig før november kommer, selv om firmaet som graver egentlig har tre måneder på seg på å få arbeidet gjort. Det er satt av 253 000 euro til arbeidet.

Elementer til den nye kaia i Playa Blanca har ankommet
Elementer til den nye havna i Playa Blanca. Foto: Diario de Lanzarote

De første betongkassene som skal brukes i utvidelsen av havna i Playa Blanca sør på Lanzarote har nå ankommet øya fra Tenerife. Foreløpig blir de liggende i Arrecife hvor forskjellig arbeider skal utføres før de igjen blir slept til Playa Blanca. Havna i Playa Blanca skal utvides fra 91 470 kvadratmeter til 205 569 kvadratmeter i løpet av 48 måneder, og arbeidet har pågått i ett år nå. Utvidelsen betyr en utvendig dokk med kapasitet for to ferger som er i drift i dag, og en ny kai som er  300 meter lang med plass til mellomstore cruiseskip.

Nytt rekreasjonssenter godkjent for utbygging i Arrecife

Mange har sett de små grå-hvite bygningene og bassenget som er i fullt forfall i sjøkanten rett utenfor det høye femstjerners hotellet Arrecife Gran Hotel i hovedstaden. Dette senteret som kalles Islote de Fermina ble stengt i 2008 etter at det ble brukt som et rekreasjonssenter for byens befolkning. Derfor søkte turistmyndighetene både i regjeringen og Arrecife kommune det spanske kystverket om å få restaurere hele anlegget med nye bygninger, kafeteria og et stort utebasseng, og har fått innvilget søknaden.

Sånn blir det nye senteret Islote de la Fermina midt i Arrecife!

Det er bevilget 1,4 millioner til restaureringen av senteret, betalt av øyenes utviklingsfond. Myndighetene håper at senteret kan åpnes igjen om et halvt år.

Rydding av strand i Playa Blanca lørdag

Den første lørdagen i hver måned ryddes det en strand i Playa Blanca. Det er frivillige som står for arbeidet sammen med en dykkerklubb og den lokale kajakklubben. En restaurant sørger for at alle får frokost. Lørdag 6.oktober skal strekningen fra Marina Rubicon til Playa Dorada rengjøres. Det er påmelding, så sjekk informasjonen nedenfor.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast