Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 41, oktober 2018

Tropisk storm kan ramme Kanariøyene 
Den tropiske stormen «Leslie» på vei mot Kanariøyene. Øyene vises som små prikker nede til høyre i bildet. Ill: NOAA/Canariajournalen

Den tropiske stormen Leslie beveger seg over Atlanterhavet mot Kanariøyene, og  kan ramme øygruppen på torsdag eller fredag. Det er den norske nettavisen Canariajournalen som melder dette søndag. Canariajournalen skriver videre at det er meteorologiske modeller fra National Hurricane Center i Miami som viser dette, og som bekreftes av det nasjonale, spanske værinstituttet Aemet. Eksperter ved senteret skriver at det fortsatt er for tidlig å avgjøre om modellene vil holde stikk. Vindstyrken ligger i dag på rundt 95 kilometer i timen, skriver Nacional Hurricane Center. Det er ventet at vindstyrken vil holde seg på det nivået de nærmeste dagene, det vil si full storm. Sentrum av stormen beveger seg med en fart av 12 kilometer i timen.
Allerede i går, på søndag ettermiddag og kveld meldte det nasjonale spanske værinstituttet Aemet om sterk vind med opptil full storm i kastene i høyfjellene på Tenerife og La Palma, og mye nedbør på øya La Palma.

Tre nye flyktningbåter til Lanzarote, åtte sekker med hasj funnet

Fredag morgen kom det to nye båter med flyktninger til øya. Den første båten kom til landsbyen El Golfo sørvest på Lanzarote. Ombord var det 14 menn, hvorav en var mindreårig. Samtidig ble det funnet åtte sekker med hasj ombord, tilsammen 118 kilo. En person fra Lanzarote ble arrestert av politiet da han kom for å hente hasjen.

Flyktninger i El Golfo. Foto: Guardia Civil

Senere fredag morgen kom det en annen båt inn til Famara-stranden på vestkysten. Ombord var det 18 personer, hvorav fem var barn. Søndag morgen kom det enda en båt med 12 flyktninger ombord inn til området ved Jameos del Agua nordøst på Lanzarote. 10 av de ombord er barn. De enslige barna blir foreløpig innlosjert på Lanzarote, mens de voksne sendes til mottak på Gran Canaria eller Tenerife.

Kvinne reddet ned fra vulkan med helikopter
Foto: CECOES

En kvinne (63) måtte reddes ned fra vulkanen Caldera Blanca i Tinajo kommune fredag etter et fall. Området hvor kvinnen lå i er veldig ufremkommelig, og redningsmannskapene måtte rekvirere et helikopter for å få kvinnen til sykehus. Redningsoperasjonen gikk uten problemer, og kvinnen får nå behandling på sykehuset for et skadet ben.

Ferjeleiet i Arrecife oppgraderes
Snart klart for avgang til Gran Canaria!

Det nærmer seg første avgang med den nye bilferja fra Fred.Olsen som skal trafikkere strekningen Arrecife-Las Palmas på Gran Canaria. Nå installeres det nye hydrauliske heiser for å lette inn-og utkjøring når det er flo eller fjære. Første tur går mandag 15.oktober med daglige avganger fra Arrecife kl. 05:30 og 16:00, og retur fra Las Palmas  kl. 10:30 og kl 21:00. Søndager er det en tur kl.14 fra Arrecife med retur kl.18.30. Turen tar tre og en halv time. Lørdag 13.oktober og søndag 14.oktober ligger båten ved kaia i Arrecife, og det er «åpen båt» hvor folk kan komme ombord for å se seg rundt. Du kan bestille en ferjetur til og fra Las Palmas HER.

Jordbærplanter til bøndene
Foto: Diario de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote ønsker at bøndene på øya skal dyrke flere jordbær. Derfor har regjeringen kjøpt inn
70 000 jordbærplanter som kommer til øya i november. Interesserte bønder må melde seg til forsøksgården myndighetene har i Tahiche mellom 8. og 19.oktober og fortelle hvor mange planter de vil ha. Jordbærplantene er av sorten camarosa, og vil bli solgt til bøndene for 18 centimos (ca 1,70 kr) per plante.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast