FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 28.september 2018

Hola!

Det har vært ei god og varm uke på Lanzarote, ganske uvanlig så langt ut på høsten. Men vi står han av!

I dag fredag 28.september streiker mange av de ansatte i flyselskapet Ryanair igjen. På Lanzarote er det Ryanair-flyene fra og til Birmingham, Shannon og Knock som er rammet. Totalt er 150 flyruter i Europa kansellert som igjen berører flere tusen passasjerer. Les mer HER for å finne ut hvilke rettigheter du har dersom du mister flyet (på engelsk).

Det har vært stille på bilvelt-fronten et par uker nå, men så er vi i gang igjen! I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» er vi i dag kommet fram til bil nr.80 og 81:

Foto: La Voz de Lanzarote

Føreren av denne bilen var en kvinne, 50 år gammel, og hun havnet utenfor veien mellom Puerto del Carmen og Puerrto Calero fredag formiddag. Kvinnen ble kjørt til et helsesenter for en sjekk.

Samme dagen veltet en annen bil på Calle Folía i Costa Teguise:

Foto: El Chaplon

I bilen satt det tre personer. To av disse ble kjørt til et legesenter for en sjekk.

Musikkfestivalen Arrecife en Vivo, Levende Arrecife fortsetter i kveld! Les mer om programmet HER.
Forrige fredag var tusenvis av mennesker samlet i sentrum av byen, og kunne gå fra konsert til konsert.

På en av scenene spilte 33 elever fra den offentlige musikkskolen i byen, og de imponerte!

Rekrutteringen er med andre ord veldig god!

Sjømannskirken på Lanzarote forteller at kirken i Puerto del Carmen er åpen i dag fredag fra kl.12-14. Søndag er det gudstjeneste kl.18 med påfølgende kirkekaffe. Neste uke er kirken åpen onsdag, torsdag og fredag fra 12-14. Fredag 5.oktober er det familiesamling kl.16.30. Påmelding via tlf 616 407 693. Og søndagen deretter er det gudstjeneste kl.18. De første vinterassistentene kommer ned tirsdag 2.oktober, og vi ønsker Solveig og Stein Gjulem velkommen!

Fra Berit Haukedalen har vi fått denne meldingen:

Hei alle sy-og strikkeglade! Det begynner å minke på onsdagsgruppa vår i sjømannskirka, og vi ønsker oss flere til hyggelig fellesskap og lunsj. Dere trenger ikke være proff; noen fester tråder, priser varer, syr, strikker, hekler eller broderer. Vi møtes hver onsdag kl.10.30 på kirka. Første møte i høst blir onsdag 10.oktober.

Fra håndarbeidsgruppa siste sesong

Jeg kommer nedover 5.oktober, og starter opp bare det blir noen flere. Julemessa er 16. og 17. november, så vi trenger å komme i gang så fort som mulig. Når kommer du nedover? Velkommen til et koselig formiddagstreff!

Og  Lanzaroteposten kan legge til at menn er selvfølgelig velkommen til håndarbeidsgruppa!

Utekinoen i Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen har et nytt program for oktober, og byr blant annet på «Mamma Mia» (den første filmen), «Grease» og «Jurassic World»:

Husk at det lønner seg å bestille billetter på forhånd:
Email: info@rooftopbiosfera.com  eller Tel: 0034 928 511 690 .

Når du kommer, får du blant annet en liggestol med tepper, bord, og du kan bestille mat og drikke der du sitter/ligger. Lyden på filmen får du på originalspråket via høretelefoner.

Det nyrenoverte hotellet Aqua Suites øverst i Calle Anzuelo (ovenfor Cinco Plazas) i Puerto del Carmen inviterer alle til smaking av fem forskjellige viner fra Lanzarote og spise lokale oster hver tirsdag heretter. Det er eksperter fra Wine Tours Lanzarote som skal fortelle om vinproduksjon på øya, og det hele koster 15 euro.

Etterpå kan man spise middag til 25 euro per person. Bestilling på vinsmaking og /eller middag går via epost til geraldine.mcfadden@gmail.com, eller ved å ringe (0034) 928 51 08 96. Ha en fin kveld!

Vi var 15 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. I kveld serverer Dani og Sandra fårikål og dessert, og har du ikke meldt deg på kan det være forseint? Ta likevel kontakt med Dani på
telefon (0034) 679 453 898. Det hele starter i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Vera R fra Stokke i Vestfold fyller år søndag, og Ronny W i Sverige fyller år mandag. Gratulerer med dagen!

I går torsdag holdt nordlendingene Marcus & Martinus konsert i Madrid, og i kveld er det igjen fullt hus (og sikkert stormende jubel) i Barcelona!  Billettpris er 31,50 euro, ikke så verst pris det? Vi ønsker både artister og publikum lykke til!

Den norske ambassadøren til Spania, Helge Skaara sammen med Marcus og Martinus i Madrid. Foto: Ambassaden

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast